Οι 5 καλύτερες στιγμές του "Obi-Wan Kenobi"

Ανατρέχουμε στα highlights της πρωτότυπης σειράς 6 επεισοδίων στο σύμπαν του «Star Wars» που είναι διαθέσιμη τώρα στο Disney+.

obi_wan_kenobi_new1

Λίγες εβδομάδες αφού έπεσε η αυλαία στην πρωτότυπη σειρά 6 επεισοδίων "Obi-Wan Kenobi", η οποία μας επανέφερε στο εντυπωσιακό σύμπαν του "Star Wars" μέσω της πλατφόρμας Disney+, ανατρέχουμε στα highlights των 6 επεισοδίων.

Θυμίζουμε πως το "Obi-Wan Kenobi", όπως προδίδει ο τίτλος του, αφιερώνεται σε έναν εκ των πιο εμβληματικών Τζεντάι στον κόσμο του "Star Wars", ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο σχεδόν σε όλα τα κινηματογραφικά κεφάλαια του franchise. Εν προκειμένω, η σειρά τοποθετείται μία δεκαετία μετά τα γεγονότα του "Επεισοδίου 3", όταν ο Άνακιν Σκαϊγουόκερ έχει μεταμορφωθεί πλήρως σε Darth Vader κι αφού εξόντωσε σχεδόν όλους τους Τζεντάι του γαλαξία. Οι λιγοστοί που έχουν ξεφύγει, ανάμεσά τους και ο Obi-Wan Kenobi, βρίσκονται κρυμμένοι και αναγκασμένοι να μη χρησιμοποιούν τη Δύναμη. Ο ισχυρός Τζεντάι, όμως, καλείται να βγει από την αφάνεια όταν η μικρή Πριγκίπισσα Λέια πέφτει θύμα απαγωγής μιας επικίνδυνης ομάδας επίλεκτων μαχητών της Αυτοκρατορίας.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, τις καλύτερες στιγμές της σειράς, προειδοποιώντας πως ακολουθούν μικρά spoilers.

Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ

obi_wan_kenobi_new2

Χωρίς να προκαλεί μεγάλη έκπληξη, ο Σκωτσέζος ηθοποιός που έχει ταυτιστεί με το ρόλο που ενσάρκωσε στην πρίκουελ τριλογία αποτελεί και το μεγαλύτερο ατού της σειρας. Ο ΜακΓκρέγκορ έχει την ικανότητα να ενσωματώσει στην ερμηνεία του τις αντιφάσεις, τα ηθικά διλήμματα, τη χαμηλότονη σοφία και την πραότητα που ταιριάζει απόλυτα στον εν λόγω ήρωα και ενδυναμώνονται στη σειρά.

Η τελική μάχη Darth Vader - Kenobi

obi_wan_kenobi_new3

Αυτό που όλοι περιμέναμε ήρθε με κρότο. Μια επική μάχη ανάμεσα σε πρώην φίλους και νυν άσπονδους εχθρούς, οι οποίοι όταν διασταυρώνουν τα lightsaber τους το κάνουν νιώθοντας μαζί πικρία και οργή. Η έκβαση αυτής της ξιφομαχίας μπορεί να ήταν αναμενόμενη, γνωρίζοντας όσα συμβαίνουν στο "Επεισόδιο 4" και μετά, ήταν ωστόσο μία από τις πιο έντονες που έχουμε δει στο "Star Wars".

Η επιστροφή των Darth Vader και Χέιντεν Κρίστενσεν

obi_wan_kenobi_new4

Από τη μία πάντα είναι απολαυστικό να βλέπεις τον Vader να επιδεικνύει τις ικανότητές του με τη Δύναμη, από την άλλη στη σειρά ο Χέιντεν Κρίστενσεν είχε μια δεύτερη ευκαιρία να αποδείξει πως είναι άξιος να κρατά αυτό το ρόλο. Και τα καταφέρνει χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα στην ενότητα που αποκαλύπτει ένα κενό στο αφήγημα των πρίκουελς. Είναι εκείνο που ο Άνακιν Σκάιγουόκερ έχοντας μόλις παραδοθεί στη Σκοτεινή Πλευρά, διατάσσει την εκτέλεση της Διαταγής 66, η οποία οδηγεί στο θάνατο τα παιδιά στο Ναό των Τζεντάι. Μια μαύρη στιγμή η οποία απεικόνιζεται με τον αντίστοιχο τρόμο.

Οι Inquisitors

obi_wan_kenobi_new5

Οι μοχθηροί και παντοδύναμοι ακόλουθοι του Vader τείνουν να κλέψουν την παράσταση, με πρώτη και καλύτερη τη Μόουζες Ίνγκραμ στο ρόλο της Τρίτης Αδερφής. Όχι μόνο διότι είναι πειστικά απειλητική, αλλά και γιατί διαθέτει μια ξεχωριστά συναισθηματική προσωπική ιστορία που συνδέεται με τη Διαταγή 66. Πρόκειται για εκείνους τους χαρακτήρες του "Star Wars" που καταφέρνουν να εμπλουτίσουν την αφήγηση αναπτύσσοντας τον ίδιο το μύθο του franchise.

Η σκηνοθεσία

obi_wan_kenobi_new6

Ήδη από τη spin-off σειρά "Mandalorian", η Ντέμπορα Τσόου είχε επιδείξει την ικανότητά της να κατασκευάζει μια βαθιά υποβλητική ατμόσφαιρα που ταιριάζει άρτια στο "Star Wars". Και εδώ τα καταφέρνει άψογα, κινηματογραφώντας ανθρωποκεντρικά και εκτοξεύοντας τη δράση στο κόκκινο όποτε τα χρειαζόταν. Κάτι που φαίνεται σε άψογα δύο τελευταία επεισόδια της σειράς.

Το Trailer της σειράς

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.disneyplus.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.