"Ένας αιώνας Μίμης Πλέσσας" στην ΕΡΤ2

Η ΕΡΤ2 μεταδίδει τη συναυλία-αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του Μίμη Πλέσσα, που δόθηκε στο Ηρώδειο στις 17 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Μίμης Πλέσσας Μίμης Πλέσσας

Μια πλειάδα καλλιτεχνών, μαζί με την Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ τίμησαν τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, πιανίστα και μαέστρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2024. Την συναυλία-αφιέρωμα θα μεταδόσει η ΕΡΤ2 το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 19.00. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, τη σκηνοθετική επιμέλεια της συναυλίας η Ελεάνα Πλέσσα και την τηλεοπτική σκηνοθεσία ο Πέτρος Τούμπης.

Σε μια καριέρα επτά δεκαετιών, ο Μίμης Πλέσσας είχε συνθέσει μελωδίες και τραγούδια που άφησαν εποχή, μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο, τζαζ, όπερα αλλά και κλασική μουσική. Στον κινηματογράφο, τα τραγούδια του Πλέσσα, από τις "Θαλασσιές τις χάντρες" μέχρι το "Βρέχει φωτιά στη στράτα μου", ταυτίστηκαν με τις πιο λαμπερές στιγμές του ελληνικού σινεμά και τραγουδιούνται ακόμα.

Μίμης Πλέσσας

Δημιουργός γενναιόδωρος και δοτικός, ανέδειξε πολλούς μεγάλους τραγουδιστές (Νάνα Μούσχουρη, Τζένη Βάνου, Γιάννης Πουλόπουλος, Στράτος Διονυσίου, Ρένα Κουμιώτη κ.ά.) και καθόρισε το έντεχνο και λαϊκό τραγούδι με την πλούσια συμβολή του στη δισκογραφία.

Προσκεκλημένοι σολίστ: Γιώργος Χατζηνάσιος, Στέφανος Κορκολής
Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ / Διευθύνει ο Γιώργος Αραβίδης
Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας: Γιώργος Παχής (μπουζούκι, υπεύθυνος ορχήστρας), Χρήστος Βιδινιώτης (μπουζούκι), Ηλίας Καλούδης (πιάνο), Γιάννης Καλκάνης (τύμπανα), Νίκος Καρατζάς (μελωδικά κρουστά), Χρήστος Περτσινίδης (κιθάρα), Αντώνης Καλαντζάκος (κοντραμπάσο), Δήμος Πολυμέρης (ακορντεόν), Δημήτρης Χουντής (σοπράνο σαξόφωνο)
Ερμηνεύουν (αλφαβητικά): Βασιλική Καραγιάννη, Σπύρος Κλείσσας, Σοφία Μανουσάκη, Πέννυ Μπαλτατζή, Δημήτρης Μπάσης, Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Επιμέλεια ορχήστρας: Μίμης Πλέσσας
Ενορχηστρώσεις: Μίμης Πλέσσας, Σάμυ Ελγκαζάρ, Γιώργος Παχής, Χρήστος Βιδινιώτης
Σχεδιασμός ήχου: Μιχάλης Συγλέτος, Δημήτρης Χατζάκης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

To "IQ 160" επιστρέφει σήμερα (11/10) στο STAR

Σμαράγδα Καρύδη και Νίκος Κουρής αναλαμβάνουν και πάλι τους "αστυ-κωμικούς" ρόλους τους για τη 2η σεζόν της πετυχημένης σειράς. Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/10/2024

"Έχω Παιδιά": Όσα ξέρουμε για τη νέα σειρά του Mega που υπογράφει ο Λάμπρος Φισφής

Δείτε το τρέιλερ, πότε είναι η πρεμιέρα, ποιο είναι το καστ και τι θα δούμε στα πρώτα επεισόδια της πρωτότυπης κωμικής σειράς.

Οι 12 ταινίες του αφιερώματος του ERTFLIX στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Μια ειδική κατηγορία που περιλεμβάνει από πολεμικά φιλμ και περιπέτειες, μέχρι ιστορίες αφανών ηρώων και σινεφίλ επιλογές.

Όλοι οι τίτλοι που φέρνει ο Οκτώβριος στο Vodafone TV

Tοπ παραγωγές Disney+ και HBO με Ράιαν Μέρφι, Σαμ Μέντες και Σάρα Πόλσον (μεταξύ άλλων), έρχονται αυτόν τον μήνα στο αγαπημένο streamer.

"Μαύροι Πίνακες": Σήμερα (11/10) η πρεμιέρα της νέας ασυνομικής σειράς του STAR

Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο του τηλεοπτικού μυστηρίου που φέρνει στην μικρή οθόνη ένα εντυπωσιακό καστ.

Απόψε (11/10) στην TV: Η Ασημίνα Προέδρου μας οδηγεί "Πίσω από τις Θημωνιές"

Το πολυβραβευμένο δράμα της Ελληνίδας δημιουργού παίζει σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στην ΕΡΤ1.

Σάσα Μπάρον Κοέν και Ρόζαμουντ Πάικ πρωταγωνιστούν στο "Ladies First" του Netflix

Μια νέα κινηματογραφική διασκευή είναι στα σκαριά, με το γνωστό streamer να αναλαμβάνει την παραγωγή.