Απόψε (9/10) βλέπουμε το καταιγιστικό μιούζικαλ του Λεός Καράξ στην ΕΡΤ3

Άνταμ Ντράιβερ και Μαριόν Κοντιγιάρ ερωτεύονται και συγκρούονται στο βραβευμένο στις Κάνες "Annette" που σκηνοθετεί ο Γάλλος auteur.

Annette Annette

Με πρωταγωνιστές τους Άνταμ Ντράιβερ και Μαριόν Κοντιγιάρ, το "Annette" του Λεός Καράξ έρχεται σήμερα, Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 00.30, στην ΕΡΤ3. Η ταινία του 2021 απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο 74ο Φεστιβάλ των Κανών - με την απαράμιλλη μουσική επένδυση των θρυλικών Sparks, οι οποίοι μαζί με τον σκηνοθέτη συνυπογράφουν και το σενάριο. Ένα "σκοτεινό", αλλά εντυπωσιακό μιούζικαλ δίχως αντίστοιχο, για τον έρωτα και τον θάνατο, για το #meToo, το οποίο εστιάζει στις οικογενειακές σχέσεις που πληγώνουν, είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι είτε για γονείς και τα παιδιά τους, ενώ επιχειρεί και μια κριτική στην κοινωνία του θεάματος. 

Η υπόθεση
Ένας αντισυμβατικός και αυτοκαταστροφικός stand-up κωμικός και μια διεθνούς φήμης σοπράνο ζουν έναν παθιασμένο έρωτα, αποκτούν ένα μυστηριώδες κοριτσάκι μ’ ένα ξεχωριστό πεπρωμένο, την Ανέτ, αλλά η σχέση τους αρχίζει να καταρρέει, όταν η καριέρα του πρώτου παίρνει την κάτω βόλτα. 

O κριτικός κινηματογράφου του "α" Γιάννης Καντέα-Παπαδόπουλος, αναφέρει για την ταινία: "Όπως καθετί που κάνει ο Καράξ, έτσι και το "Annette" είναι γεμάτο παθιασμένες ερμηνείες, ποιητικές σκηνές, όμορφα εκκωφαντική μουσική και ιδέες που διατρέχουν σαν χείμαρροι την ταινία. Παράλληλα, όμως, το sui generis μιούζικάλ του έρχεται να προστεθεί σε μια μακρά παράδοση ταινιών του είδους που ανοίγουν τα όριά του, ανατρέποντας τις συμβάσεις του". Διαβάστε την αναλυτική κριτική του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Όσα ξέρουμε για τα "Εκατό Χρόνια Μοναξιά" που θα δούμε στο Netflix

Το θρυλικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη, σε μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές της Λατινικής Αμερικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/10/2024

Το πολυαναμενόμενο "Starting 5" κάνει περμιέρα σήμερα (9/10) στο Netflix

To νέο αθλητικό ντοκιμαντέρ του Netflix για την πεντάδα που τάραξε το NBA είναι από σήμερα διαθέσιμο στην streaming πλατφόρμα.

Ακυρώθηκε το "Kaos" του Netflix

Μετά από μια σεζόν που απέσπασε ανάμεικτες κριτικές, η κωμική σειρά του Τσάρλι Κόβερ διακόπτεται από το streamer.

"The Diplomat": Τι θα δούμε στη 2η σεζόν του χιτ πολιτικού δραματος

Η Κέρι Ράσελ επιστρέφει ως πρωταγωνίστρια της πετυχημένης σειράς του Netflix που επιστρέφει στην πλατφόρμα τέλη Οκτωβρίου. Δείτε το τρέιλερ.

Οι καλύτερες σειρές του Ράιαν Μέρφι από το IndieWire

Το γνωστό μέσο ταξινομεί τα 15 πρότζεκτ του ακούραστου Αμερικανού δημιουργού που ταυτίστηκε με το τηλεοπτικό crime, queer και horror genre.

Έρχεται η 3η και τελευταία σεζόν του "Somebody Somewhere"

Η τρυφερή δραμεντί του HBO φτάνει στο τέλος της. Δείτε το τρέιλερ της επερχόμενης αποχαιρετηστήριας σεζόν.

Ντιέγκο Λούνα και Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ ξαναενώνουν δυνάμεις για το "La Máquina" του Hulu

Η πρώτη ισπανόφωνη σειρά του αμερικανικού streamer έρχεται στο Disney+ αύριο, 9 Οκτωβρίου, με τους αγαπημένους Μεξικανούς ηθοποιούς στην πρώτη θέση.