Οι καλύτερες σειρές του Ράιαν Μέρφι από το IndieWire

Το γνωστό μέσο ταξινομεί τα 15 πρότζεκτ του ακούραστου Αμερικανού δημιουργού που ταυτίστηκε με το τηλεοπτικό crime, queer και horror genre.

The Lyle and Erik Menendez Story The Lyle and Erik Menendez Story

15. "Monster" (2022-)

H ανθολογία του Netflix που μας έφερε τo "Dahmer" με τον Ίβαν Πίτερς και το πολύ πρόσφατο "The Lyle and Erik Menendez Story", καταπιάνεται με πραγματικά εγκληματικά πρόσωπα και επιστρατεύει τη μυθοπλασία για να αφηγηθεί τις σκοτεινές βιογραφίες τους. 

9-1-1
9-1-1

14. "9-1-1" (2018-2023)

Η μόνη σειρά που παρεκλίνει από την αισθητική του δημιουργού, το "9-1-1" ακολουθεί τους επαγγελματίες που ανταποκρίνονται στις κλήσεις έκτακτης ανάγκης και τα περιστατικά που καλούνται να αντιμετωπίσουν, τα οποία αγγίζουν τα άκρα. 

Ratched
Ratched

13. "Ratched" (2020)

Με την απολαυστική Σάρα Πόλσον στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η σειρά του Netflix επικεντρώνεται στη νέα προσθήκη του προσωπικού μιας ψυχιατρικής κλινικής και εμπνέεται από τον χαρακτήρα που υποδύθηκε η Λουίζ Φλέτσερ το 1975, "Στη Φωλιά του Κούκου" με τον Τζακ Νίκολσον. 

The Watcher
The Watcher

12. "The Watcher" (2022-)

Με φόντο το γνωστό "στοιχειωμένο σπίτι" - αγαπημένο setting για το είδος του horror - ο Μέρφι φέρνει την Τζένιφερ Κούλιτζ στον ρόλο μιας ιδιόρρυθμης μεσίτριας, και τους Ναόμι Γουότς και Μπόμπι Καναβάλε για να υποδυθούν το ζευγάρι που θα αγοράσει ένα καταραμένο σπίτι. 

The Politician
The Politician

11. "The Politician" (2019-)

Μπεν Πλατ και Γκουίνεθ Πάλτροου πρωταγωνιστούν ως γιος και μητέρα με κοινή πολιτική φιλοδοξία, πολλά χρήματα και αδυναμία στην εξουσία, σε μια πολύχρωμη σάτιρα της ελίτ και της αμερικανικής πολιτικής. 

Hollywood
Hollywood

10. "Hollywood" (2020)

Στη διάρκεια μιας μεθυστικής σεζόν, η σειρά εξερευνά τα μέσα και τα έξω, τα όνειρα και την πτώση μιας ομάδας καλλιτεχνών στα τέλη της δεκαετίας του 1940, οι οποίοι από τη μια γοητεύονται και από την άλλη απογοητεύονται από τη νέα υποκουλτούρα ψυχαγωγίας της χώρας. 

The New Normal
The New Normal

9. "The New Normal" (2012-2013)

Τζάστιν Μπάρθα και Άντριου Ράνελς εντυπωσιάζουν σε αυτό το sit-com ως ένα γκέι ζευγάρι που προσπαθεί να αναπτύξει τη σχέση του με την παρένθετη μητέρα του παιδιού τους, λίγο πριν από τη γέννησή του. 

Popular
Popular

8. "Popular"  (1999-2001)

Η πρώτη τηλεοπτική δουλειά του δημιουργού συστήνει δυο αντιδραστικές έφηβες των οποίων οι ανύπαντροι γονείς ερωτεύονται, αναγκάζοντας τις συμμαθήτριες να συγκατοικήσουν. Εκείνες, φυσικά, θα κάνουν τα πάντα να τους χωρίσουν. 

Scream Queens
Scream Queens

7. "Scream Queens" (2015-2016)

Η Έμα Ρόμπερτς είναι "That Bitch", η αντιπαθέστατη, στυλάτη, πάμπλουτη, κακομαθημένη πρωταγωνίστριας μιας σειράς που "φωνάζει" Ράιαν Μέρφι. Bonus points για τις προσθήκες των Μπίλι Λουρντ, Τζέιμι Λι Κέρτις και Αριάνα Γκράντε στο καστ. 

6. "American Horror Story" (2011-)

Η κορυφαία horror ανθολογία έχει περάσει από πολλά μέρη - τσίρκο, ψυχιατρικές κλινικές, Νέα Υόρκη - και πολλές δεκαετίες, φέρνοντας μπροστά κάθε είδους φρίκης και ένα πάντα ενδιαφέρον καστ - από Τζέσικα Λάνγκ μέχρι την Lady Gaga και την Κιμ Καρντάσιαν. 

Glee
Glee

5. "Glee" (2009-2015)

Το μιούζικαλ που εξελίχθηκε γρήγορα σε ποπ φαινόμενο αφηγείται την ιστορία μιας σχολικής χορωδίας από το Οχάιο που λάτρευε να τραγουδάει, και αποδείχθηκε ακαταμάχητο στους θεατές όλων των ηλικιών.

Nip Tuck
Nip Tuck

4. "Nip/Tuck" (2003-2010)

Με φόντο το αγαπημένο του Λος Άντζελες, ο Μέρφι μάς χάρισε με τη δεύτερη σειρά του μια αιχμηρή ιατρική δραμεντί που είναι ταυτόχρονα αισθησιακή, διεστραμμένη και συναισθηματική. 

Bette and Joan
Bette and Joan

3. "Feud" (2017-)

Η μέχρι στιγμής διμερής ανθολογία καταπιάνεται με γνωστές "κόντρες" που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Η Σούζαν Σαράντον και η Τζέσικα Λανγκ αναβιώνουν τη σύγκρουση μεταξύ της Μπέτι Ντέιβις και της Τζόαν Κρόφορντ στο "Bette and Joan" του 2017, ενώ το φετινό "Truman vs. The Swans" φέρνει τονν Τρούμαν Καπότε αντιμέτωπο με την ελίτ της Νέας Υόρκης. 

The Assassination of Gianni Versace
The Assassination of Gianni Versace

2. "American Crime Story" (2016-)

Ο Μέρφι αποδεικνύει την μαεστρία του και στο true crime με μια σπουδαία ανθολογία και τρία τολμηρά, ιντριγκαδόρικα κεφάλαια που αντιστοιχούν σε εγκλήματα που σόκαραν την Αμερική: "The People v. O.J. Simpson", "The Assassination of Gianni Versace" και "Impeachment".

Pose

1. "Pose" (2018-2021)

To "Pose" αναδεικνύει ένα κεφάλαιο-ορόσημο της queer ιστορίας και μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη των 1980s, τη δεκαετία που η υπόγεια ballroom κουλτούρα άγγιξε την ακμή της, καταφέρνοντας το 1990 να παρεισφρήσει στα mainstream κοινωνικά στρώματα. Η απόλυτη ωδή στην μαύρη queer κοινότητα και ένα πρωταγωνιστικό καστ από τρανς γυναίκες που μεταφέρουν το βίωμα τους στην ερμηνεία τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αντιπροσώπευσης στα media.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Όσα ξέρουμε για τα "Εκατό Χρόνια Μοναξιά" που θα δούμε στο Netflix

Το θρυλικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη, σε μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές της Λατινικής Αμερικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/10/2024

Απόψε (9/10) βλέπουμε το καταιγιστικό μιούζικαλ του Λεός Καράξ στην ΕΡΤ3

Άνταμ Ντράιβερ και Μαριόν Κοντιγιάρ ερωτεύονται και συγκρούονται στο βραβευμένο στις Κάνες "Annette" που σκηνοθετεί ο Γάλλος auteur.

Το πολυαναμενόμενο "Starting 5" κάνει περμιέρα σήμερα (9/10) στο Netflix

To νέο αθλητικό ντοκιμαντέρ του Netflix για την πεντάδα που τάραξε το NBA είναι από σήμερα διαθέσιμο στην streaming πλατφόρμα.

Ακυρώθηκε το "Kaos" του Netflix

Μετά από μια σεζόν που απέσπασε ανάμεικτες κριτικές, η κωμική σειρά του Τσάρλι Κόβερ διακόπτεται από το streamer.

"The Diplomat": Τι θα δούμε στη 2η σεζόν του χιτ πολιτικού δραματος

Η Κέρι Ράσελ επιστρέφει ως πρωταγωνίστρια της πετυχημένης σειράς του Netflix που επιστρέφει στην πλατφόρμα τέλη Οκτωβρίου. Δείτε το τρέιλερ.

Έρχεται η 3η και τελευταία σεζόν του "Somebody Somewhere"

Η τρυφερή δραμεντί του HBO φτάνει στο τέλος της. Δείτε το τρέιλερ της επερχόμενης αποχαιρετηστήριας σεζόν.

Ντιέγκο Λούνα και Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ ξαναενώνουν δυνάμεις για το "La Máquina" του Hulu

Η πρώτη ισπανόφωνη σειρά του αμερικανικού streamer έρχεται στο Disney+ αύριο, 9 Οκτωβρίου, με τους αγαπημένους Μεξικανούς ηθοποιούς στην πρώτη θέση.