3 βραβευμένες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου στην ΕΡΤ3

Ένα οικογενειακό δράμα, ένα μελαγχολικό οδοιπορικό και ένα ευφυές θρίλερ έρχονται στην τηλεόραση από 24 ως 26 Σεπτεμβρίου.

Quicksand Quicksand

Κινούμενη Άμμος (Quicksand, 2021)

Η Σούζε ζει μια ζεστή, ήσυχη καθημερινότητα σ’ ένα νησί στη βόρεια Ολλανδία, μαζί με τον άντρα της και τη γλυκύτατη εξάχρονη κόρη τους. Όταν η εκρηκτική, εκκεντρική μητέρα της, η Ελένα, τους επισκέπτεται αιφνιδιαστικά για να ενημερώσει την κόρη της πως είναι άρρωστη, η Σούζε υιοθετεί σταδιακά μια έντονα καταναγκαστική συμπεριφορά. Καταφέρνει, όμως, να αντιληφθεί την αποπνικτική φύση της σχέσης τους, και κάνει μια απρόσμενη αλλά απελευθερωτική επιλογή. Ένα συγκινητικό δράμα για την ψυχολογία των οικογενειακών δεσμών, η "Κινούμενη Άμμος" είναι μια ταινία σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ, με την υποστήριξη των Netherlands Film Fund, Estonian Film Institute, Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Media – Creative Europe
Τρίτη 24/9 στις 00.30

The Rider
The Rider

Καλπάζοντας με το Όνειρο (The Rider, 2017)

Άλλοτε ανερχόμενο αστέρι του ροντέο, ο νεαρός καβαλάρης Μπρέιντι βρίσκεται αντιμέτωπος με τη ματαίωση όταν ένας σοβαρότατος τραυματισμός τον υποχρεώνει να μείνει μακριά από αυτό που αγαπά. Ελλείψει εναλλακτικών ή επιθυμίας να ακολουθήσει διαφορετικό μονοπάτι από αυτό του καουμπόι, ο Μπρέιντι καλείται να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό του. Βραβευμένη στο Φεστιβάλ των Καννών και στο Διεθνές Φεστιβάλ Αθήνας "Νύχτες Πρεμιέρας", η ταινία "Καλπάζοντας με το όνειρο", αποτελεί ένα σύγχρονο γουέστερν βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.  Η Chloé Zhao, που υπογράφει ο σενάριο, την σκηνοθεσία και την παραγωγή, αντλεί έμπνευση από υπαρκτά πρόσωπα, τα ίδια που αξιοποίησε και ως μη επαγγελματίες ηθοποιούς, μέλη της φυλής Λακότα από τον καταυλισμό του Pine Ridge στη Νότια Ντακότα.
Τετάρτη 25/9 στις 00.00

The Innocents
The Innocents

Οι Αθώοι (The Innocents/De Uskyldige, 2021)

Στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους, τέσσερα μικρά παιδιά ανακαλύπτουν ότι μοιράζονται τηλεκινητικές και τηλεπαθητικές δυνάμεις, όταν οι γονείς δεν κοιτούν. Σύντομα όμως οι αθώες παιδικές μάσκες υποχωρούν και τα φαινομενικά ανώδυνα παιχνίδια των ανήλικων πρωταγωνιστών με τις υπερφυσικές δυνάμεις παίρνουν απειλητικές και αποτρόπαιες διαστάσεις. Η δεύτερη πολυβραβευμένη μεγάλου μήκους ταινία του καταξιωμένου Νορβηγού Έσκιλ Βογκτ που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών εξερευνά με ιδιαίτερη μαεστρία τον αόρατο στους ενήλικες κόσμο των παιδιών και των αλληλεπιδράσεών τους.
Πέμπτη 26/9 στις 00.30

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Το "Ταμπού" ξεκινάει στο MEGA με διπλό επεισόδιο

Ένα ψηφιδωτό από συνταρακτικές ιστορίες αρχίζει να αποκαλύπτεται από το βράδυ της πρεμιέρας, αυτήν την Κυριακή (29 Σεπτεμβρίου).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

Κάτια Γκουλιώνη και Σοφία Κόκκαλη πρωταγωνιστούν στη νέα σειρά του STAR

Η πρωτότυπη σειρά μυστηρίου του STAR "Μαύροι Πίνακες", με ένα κινηματογραφικό καστ, κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο. Δείτε το τρέιλερ παρακάτω.

Το ανανεωμένο πρόγραμμα της ΕΡΤ για την τηλεοπτική σεζόν 2024-2025

Με κεντρικό μήνυμα "Η δική μας ΕΡΤ", και με βασικούς άξονες την αξιόπιστη ενημέρωση και την ποιοτική ψυχαγωγία, ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική μυθοπλασία.

Το "So Long, Marianne" έρχεται στην COSMOTE TV

Μια βιογραφική σειρά για τον Λέοναρντ Κόεν και την Μαριάν Φέιθφουλ, τα 60s και την Ύδρα, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλο μέρος των γυρισμάτων.

Οι συγκλονιστικές "Τρωάδες" του Κακογιάννη στην ΕΡΤ3

Αυτό το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, βλέπουμε το έπος του Μιχάλη Κακογιάννη στη μικρή οθόνη.

Το κορυφαίο animation "Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2" ήρθε στο Disney+

To σίκουελ που έσπασε τα ταμία και συγκίνησε μικρούς και μεγάλους είναι πλέον διαθέσιμο στην streaming πλατφόρμα.

"Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα" έμεινε παγωμένη στον χρόνο

Δυο λόγια για τη νέα "σύγχρονη" σειρά των Ρέππα-Παπαθανασίου που έκανε πρεμιέρα στον Alpha.