Οι 8 καλύτερες ταινίες που παίζονται αυτήν την εβδομάδα στην TV

Βραβευμένα φιλμ, χόλιγουντ hits και παγκόσμιο σινεμά έρχονται από Τετάρτη 4/9 ως Κυριακή 8/9 στα ελληνικά κανάλια.

Tarde Para Morir Joven Tarde Para Morir Joven

Πολύ Αργά για να Πεθάνουν Νέοι (Tarde Para Morir Joven, 2018)

Σε μια απομονωμένη κοινότητα στις Άνδεις, όπου οι κάτοικοι έχουν αποκηρύξει το σύγχρονο τρόπο ζωής, δύο έφηβοι κι ένα κορίτσι συνειδητοποιούν πως προστατεύονται από τις απειλές της πόλης, αλλά όχι και από τα ανθρώπινα πάθη. Aπό την Χιλιανή Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ Καστίγιο, μια ωδή στη χαμένη αθωότητα, με εικόνες σπάνιας δύναμης και μια μεστή, βραδυφλεγή αφήγηση. Όχημά της μια ιστορία βαθιά προσωπική και ταυτόχρονα συνειδητοποιημένα πολιτική.
Τετάρτη 4/9 στις 00.00, στo κανάλι της ΒΟΥΛΗΣ

Darkling
Darkling

Στο Σκοτάδι (Darkling, 2022)

Μετά το τέλος του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου, μια οικογένεια Σέρβων του Κοσσόβου βιώνει κάθε βράδυ μια δοκιμασία τρόμου, η οποία έχει αναγκάσει όλες σχεδόν τις ομοεθνείς οικογένειες να εγκαταλείψουν το χωριό. Η διεθνής στρατιωτική δύναμη δεν μπορεί να τους προστατέψει, αλλά η οικογένεια της μικρής Μίλιτσα αρνείται να αφήσει το σπίτι της. Σέρβικη ταινία του Ντούσαν Μίλιτς, μια αληθινή ιστορία που ξεπερνάει τα κλισέ μιας νατουραλιστικής πολιτικής καταγγελίας, μπολιάζοντας το οικογενειακό δράμα της με στοιχεία θρίλερ.
Τετάρτη 4/9 στις 23.00, στην ΕΡΤ3

Α Perfect Murder
Α Perfect Murder

Ένας Τέλειος Φόνος (Α Perfect Murder, 1998)

Ένας βιομήχανος βάζει τον εραστή της νεαρής γυναίκας του να τη σκοτώσει, με αντάλλαγμα ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Ριμέικ του "Τηλεφωνήσατε Ασφάλεια Αμέσου Δράσεως" του Χίτσκοκ, που προς τιμήν του απομακρύνεται αρκετά από το πρωτότυπο έργο, ώστε να γίνει ένα αστυνομικό θρίλερ της εποχής του. Στη νέα εκδοχή του Άντριου Ντέιβις, ο χώρος δράσης μεταφέρεται στη Νέα Υόρκη, οι ρυθμοί είναι πιο γρήγοροι, ο ρόλος του εραστή πρωταγωνιστικός αλλά και διφορούμενος.
Τετάρτη 4/9 στις 00.00, στο STAR

Spencer
Spencer

Spencer (2021)

Κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών, η πριγκίπισσα Νταϊάνα νιώθει να καταρρακώνεται ψυχικά και αποφασίζει να βάλει τέλος στη σχέση της με τον πρίγκιπα Κάρολο, αγνοώντας τις συνέπειες μιας τέτοιας πράξης. Μια καθ’ όλα πρωτότυπη και αντισυμβατική σινε-βιογραφία από τον μάστερ του είδους Πάμπλο Λαραΐν, μια ορμητική κατάδυση στην ψυχοσύνθεση μιας γυναίκας δίχως φωνή και με μια Κρίστεν Στιούαρτ στο ρόλο της ζωής της και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ.
Πέμπτη 5/9 στις 21.45, στο STAR

La La Land
La La Land

La La Land (2016)

Ένας πιανίστας της τζαζ και μια σερβιτόρα που θέλει να γίνει ηθοποιός ερωτεύονται, συνεχίζοντας να κυνηγούν τα όνειρά τους στο σύγχρονο Λος Άντζελες. Ο Ντάμιεν Σαζέλ θυμάται τα μιούζικαλ της χρυσής εποχής και με φαντασμαγορικά μεταμοντέρνο, γήινο και ονειρικό (αν και βαρυφορτωμένο) τρόπο διασκευάζει άλλο ένα γλυκόπικρο success story με φόντο τον κόσμο του θεάματος. Έξι Όσκαρ (ανάμεσά τους σκηνοθεσίας, φωτογραφίας και α΄ γυναικείου ρόλου) και ρεκόρ υποψηφιοτήτων με 14 συνολικά, καθώς και επτά Χρυσές Σφαίρες.
Πέμπτη 5/9 στις 21.00, στο ΣΚΑΪ

Lucky
Lucky

Lucky (2017)

Ο 90χρονος Λάκι ζει την αργόσυρτη καθημερινότητά του σε μια κωμόπολη των νοτιοδυτικών πολιτειών. Τίποτα δεν μπορεί να διαταράξει τη ρουτίνα του, μέχρι που μια ξαφνική λιποθυμία τού αποκαλύπτει πως έχει πια… γεράσει. Ιδανικό κύκνειο άσμα για τον σπουδαίο Χάρι Ντιν Στάντον, ο οποίος δίνει μία από τις συγκινητικότερες ερμηνείες του στη χαμηλότονη, βαθιά φιλοσοφημένη δραματική κομεντί του Τζον Κάρολ Λιντς πάνω στο νόημα της ζωής, σφιχτοδεμένο με αυτό του θανάτου.
Σάββατο 7/9 στις 23.00, στο κανάλι της ΒΟΥΛΗΣ

Atomic Blonde
Atomic Blonde

Atomic Blonde (2017)

Μια πράκτορας της MI6 αναλαμβάνει τον εντοπισμό μιας λίστας πρακτόρων στο Βερολίνο λίγο πριν από την πτώση του τείχους. Στιλιζαρισμένη κατασκοπική περιπέτεια με την υπογραφή του Ντέιβιντ Λιντς, η οποία δανείζεται τις ανατροπές ενός Λε Καρέ και τις μπλέκει με αμείλικτες σκηνές δράσης.
Σάββατο 7/9 στις 01.45, στο STAR

American History X
American History X

Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας (American History X, 1999)

Ένας αποφυλακισμένος νεοναζί προσπαθεί να εμποδίσει τον μικρότερο αδερφό του να ακολουθήσει την παλιά του ιδεολογία. Με μια ερμηνεία επιπέδου "Ταξιτζή" από τον υποψήφιο για Όσκαρ Έντουαρντ Νόρτον, η ταινία του Τόνι Κέι θίγει εις βάθος τη διάδοση των ιδεολογιών μίσους στα αμερικανικά λαϊκά στρώματα – όχι χωρίς λίγη ηθικολογία στο φινάλε.
Κυριακή 8/9 στις 23.45, στο STAR

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Το "Only Murders in the Building" ετοιμάζεται για 5ο κύκλο επεισοδίων

Η πολυβραβευμένη κωμωδία ανανεώθηκε για ακόμα μια σεζόν, με την 4η που μόλις κυκλοφορεί και τις προηγούμενες διαθέσιμες στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/09/2024

Το ανατριχιαστικό πρώτο teaser του "Alien: Earth" είναι εδώ

Το τηλεοπτικό prequel του επικού franchise θα κάνει πρεμιέρα στο FX το 2025.

Απόψε βλέπουμε το "Spencer" στο STAR

Το βιογραφικό δράμα του Χιλιανού Πάμπλο Λαραΐν με την Κρίστεν Στιούαρτ στον ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνα κάνει πρεμιέρα στην TV σήμερα, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου.

COSMOTE TV και Netflix ενώνουν δυνάμεις και προσφέρουν νέα συνδυαστικά πακέτα για μοναδικό περιεχόμενο

Οι συνδρομητές της COSMOTE TV θα μπορούν να κερδίσουν 2€ έκπτωση, έχοντας τις δύο υπηρεσίες μαζί σε μία συνδρομή.

Τρια νέα ντοκιμαντέρ αφηγούνται "Ιστορίες Γυναικών" στην ειδική ζώνη του Novalifε

Η Nova φέρνει γυναίκες πρωταγωνίστριες που κατακτούν τον αθλητισμό, τη μόδα και... τον κόσμο.

COSMOTE HISTORY HD: Νέα σεζόν με 11 καινούριες παραγωγές και συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ

Το ανανεωμένο πρόγραμμα του καναλιού υπόσχεται μια μοναδική αναδρομή στο παρελθόν και την ελληνική ιστρορία.

Η Νικόλ Κίντμαν και ο Λιβ Σράιμπερ είναι "Το Τέλειο Ζευγάρι" στη νέα σειρά του Netflix

Η νέα limited σειρά μυστηρίου της Τζένα Λάμια με κάνει πρεμιέρα αύριο, Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, στην streaming πλατφόρμα.