Καμία Ολυμπιάδα: Το αθηνόραμα δίνει τα δικά του χρυσά στους αθλητές της ελληνικής ΤV

Οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες έφτασαν μόλις στο τέλος τους και τώρα που τους αποχαιρετίσαμε ήρθε η ώρα να αναδειχθούν οι... πραγματικοί Ολυμπιονίκες σε beach volley, ποδόσφαιρο, ιππασία και curling.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού ανήκουν πλέον στην ιστορία, κλείνοντας με μία θεαματική τελετή λήξης. Τώρα, λοιπόν, που τους αποχαιρετίσαμε είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναδειχθούν οι... πραγματικοί Ολυμπιονίκες! Τρεις ομάδες και μία σούπερ αθλήτρια από αγαπημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης παίρνουν το χρυσό σε beach volley, ποδόσφαιρο, ιππασία και curling.

Παρά πέντε - Βeach volley

Αν η λέξη Βεάκη μπορεί να σας κατατοπίσει για το πού να βρείτε την παρέα σας στην παραλία, τότε ξέρετε ακριβώς σε ποιο σπορ έλαμψε αυτή η belle equipe καθώς και ποιοι την αποτελούσαν. Ο λόγος, φυσικά, για την Αγγέλα και τη Ζουμπουλία (ή, μάλλον, σωστότερα, την Ντίνα και την Ντανιέλα), οι οποίες θριάμβευσαν στο τουρνούα beach volley ενός κάμπινγκ. Και μιλάμε για πραγματικό κατόρθωμα, αφού στην αρχή οι δύο ηρωίδες του "Παρά Πέντε” δυσκολεύονταν να πετύχουν έστω κι έναν πόντο. Όταν, όμως, η Ζούμπι που φοβόταν την μπάλα απελευθέρωσε τη δύναμη που της είχε προσφέρει ο κάματος στο Αχλαδοχώρι Σερρών, τότε η νίκη ήταν στο τσεπάκι τους. Φυσικά, απώτερος στόχους τους δεν ήταν η επικράτηση έναντι του αντιπάλου, αλλά το να έχουν από κοντά τον σερβιτόρο που πρόσφερε το θανατηφόρο ποτό στον Σταυριανίδη. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η νίκη τους υπογράμμισε ένα αγαπημένο θέμα του Καπουτζίδη: το τι μπορούν να καταφέρουν οι άνθρωποι μαζί.

Καφέ της Χαράς - Ποδόσφαιρο

"Ίτσι-ίτσι-ίτσι Κολοκοτρωνίτσι!” έκανε τους φιλάθλους να αναφωνεί η περήφανη ομάδα του Αστέρα Κολοκοτρωνιτσίου. Προπονητής της ο Αστέρης Νεγρεπόντης, ένας διάσημος sports caster και φουλ αθλητικός τύπος, που βάλθηκε να κάνει το χωριό του Περίανδρου Πώποτα φιτ. Ο δήμαρχος, όμως, και παίκτης της φοβερής 11άδας , δεν φαίνεται να τον συμπαθεί και πολύ καθώς είναι ο πρώην άντρας της αγαπημένης του Χαράς. Η ομάδα σκάει στο γήπεδο με φουστανέλες, ο Λευτέρης τραγουδά στο ξεκούδουνο "Είμαι το νούμερο 8/ με ξέρουν όλοι με αυτό”, η Χάιδω βάζει ένα πλακάτ καντίνα και πουλάει λακέρδα και γενικώς επικρατεί το γνωστό καλτ πανδαιμόνιο. Αποκορύφωμα το επικό πλάνο στους Κολοκοτρωνιτσιώτες, οι οποίοι σηκώνουν τη φουστανέλα τους εμπρός από την ομάδα των Άνω Κρεμαστών, η οποία είχε δηλώσει ότι τους γράφει στα… άνω κρεμαστά της. Το χρυσό εδώ για την ανόθευτη τρέλα του επεισοδίου.

Είσαι το ταίρι μου - Ιππασία

Η Βίκυ που υποδυόταν τη Στέλλα που έγινε Βίκυ αξίζει επάξια το μετάλλιο αυτό γιατί πραγματικά την ίδρωσε τη φανέλα. Κι αυτό, με δύο τρόπους: από τη μία πασχίζοντας να ανέβει στον Πήγασο, το άλογο ενός γείτονα που της έφερε ο "κουνιάδος” της ο Σωτήρης και από την άλλη αγκομαχώντας εξίσου ώστε να μη φανεί η υπερ-προσπάθειά της και να πείσει ότι στην Αυστραλία υπήρξε δεινή αναβάτρια. Φυσικά, όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ, αφού εκείνη με τη συμπατριώτισσά της άλλαξαν ταυτότητες στο "Ελευθέριος Βενιζέλος” και τώρα αναγκάζεται να την υποδύεται στους γονείς του "μέλλοντα συζύγου" της. Και κάπως έτσι έχουμε μία ξεκαρδιστική στιγμή του "Είσαι το ταίρι μου”, με αποκορύφωμα το σάλτο μορτάλε της Βίκυς Σταυροπούλου από το αναβολέα ως την άλλη μεριά της σέλας κι από εκεί στο έδαφος (ίσως εδώ χωράει και κάποια εύφημος μνεία για τη ρυθμική…).

Εθνική Ελλάδος - Curling

"Τελικά είναι περίεργο αυτό με τα όνειρα: για να τα δεις πρέπει να κοιμηθείς, αλλά για να τα ζήσεις πρέπει να ξυπνήσεις. Κι εγώ… μόλις ξύπνησα!”. Κάπως έτσι μας καλωσόριζε στον κόσμο της η Νίκη Αγγελίδου, ο χαρακτήρας του Γιώργου Καπουτζίδη που γνωρίσαμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες στην καρδιά της κρίσης. Η περίοδος αυτή σημάδεψε το comeback του δημιουργού στη μικρή οθόνη μετά το "Παρά πέντε”. Η "Εθνική Ελλάδος” του έθιγε με άμεσο τρόπο τόσο την καλπάζουσα προέλαση του νεο-ναζισμού στη χώρα όσο και κοινωνικά προβλήματα, όπως η ανεργία, η ομοφοβία, η ενδο-οικογενειακή βία. Όχημα για αυτό ήταν η ιστορία της ομάδας που θα έφτιαχνε ένα ετερόκλητο σύνολο γυναικών. Μια ομάδα σε ένα άθλημα (των χειμερινών Ολυμπιακών) που δεν είχαμε ξανακούσει μέχρι τότε: το curling. Εδώ το χρυσό για την αληθινή νίκη που κυνηγούσαν αυτά τα κορίτσια: τη νίκη στη ζωή.

Διαβάστε Επίσης

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 σειρές για να παραμείνουμε στο φίλαθλο πνεύμα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες "Παρίσι 2024" έφτασαν στο τέλος τους, αφού μας θύμισαν την ομορφιά, τις δυσκολίες και την αδρεναλίνη του αθλητισμού. Με αφορμή το μεγαλύτερο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, ανατρέχουμε σε πέντε αθλητικές (με την ευρύτερη έννοια) τηλεοπτικές σειρές που θα μας κρατήσουν στο κλίμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
11/08/2024

"Heartstopper": Τι θα γίνει άραγε με τον Τσάρλι και τον Νικ στην 3η σεζόν;

Η 3η σεζόν της βρετανικής queer σειράς που βασίζεται στα πρωτότυπα κόμικ της δημιουργού Άλις Όσμαν, επιστρέφει στο Netflix πιο ανατρεπτική από ποτέ!

Το "It" θα (ξανά)στοιχειώνει πλέον και τη μικρή οθόνη

Κυκλοφόρησε το teaser της prequel σειράς του επιτυχημένου Αυτό.

"VIΠ Καλά Γεράματα": Δείτε το τρέιλερ της νέας κωμικής σειράς του ANT1

Μία αυστηρώς κατάλληλη κωμωδία, έρχεται σε ένα γηροκομείο σκέτη τρέλα, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βογιατζάκη.

"Η Μαρία που έγινε Κάλλας": Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας μίνι σειράς

Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης σειράς της ΕΡΤ1, με τη σκηνοθετική σφραγίδα της Όλγας Μαλέα.

Πόσα ξέρετε για τις Φέι Ντάναγουεϊ και Ελίζαμπεθ Τέιλορ;

Απολαύστε δύο μοναδικά ντοκιμαντέρ για τις ζωές των δύο ασύγκριτων πρωταγωνιστριών, αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Ραντεβού στο "Grand Hotel" του ΑΝΤ1: Δείτε τις μεταμορφώσεις των ηθοποιών

Η νέα σειρά σε σενάριο της Δήμητρας Τσόλκα και σε σκηνοθεσία Γιάννη Βασιλειάδη έρχεται τον Σεπτέμβριο.