Δυο σύγχρονα φιλμ έρχονται αυτήν την εβδομάδα στην ΕΡΤ3

Κινηματογραφικές βραδιές με την πρώτη τηλεοπτική μετάδοση δυο διεθνών παραγωγών, που έχουν και κάτι από Ελλάδα...

Crimes of the Future Crimes of the Future

Εγκλήματα του Μέλλοντος (Crimes of the Future, 2022)

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, καθώς η ανθρωπότητα μαθαίνει να προσαρμόζεται στο συνθετικό περιβάλλον, το ανθρώπινο σώμα υφίσταται νέους μετασχηματισμούς και μεταλλάξεις. Με την σύντροφό του Caprice (Λέα Σεϊντού),  o Saul Tenser (Βίγκο Μόρτενσεν), διάσημος καλλιτέχνης και περφόρμερ, παρουσιάζει δημόσια την μεταμόρφωση των οργάνων του, σε avant-garde παραστάσεις. H Timlin (Κρίστεν Στιούαρτ), μια ερευνήτρια του Εθνικού Μητρώου Οργάνων, παρακολουθεί μανιωδώς τις κινήσεις τους, μέχρις ότου μια μυστηριώδης οργάνωση αποκαλύπτεται… Η αποστολή των μελών της: να χρησιμοποιήσουν την διασημότητα του Saul για να ρίξουν φως στην επόμενη φάση της ανθρώπινης εξέλιξης. Από τον βραβευμένο σεναριογράφο και σκηνοθέτη Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ, μια ταινία που μελετάει το θέμα της ανθρώπινης εξέλιξης και γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στην Αθήνα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2021. Μια διεθνής συμπαραγωγή σε συνεργασία με τις Ingenious Media, Coficine, Telefilm Canada, Bell Media, CBC και Harold Greenberg Fund, σε συμπαραγωγή με το ΕΚΚ και την ΕΡΤ ΑΕ και με την υποστήριξη του EKOME.
Προβάλλεται την Τετάρτη 24/7 στις 00.00

Mandy
Mandy

Mandy (2018)

1983. Ο Ρεντ και η Μάντυ, ένα περιθωριακό και αγαπημένο ζευγάρι, ζουν γαλήνια στο δάσος, μέχρι που το καταφύγιό τους δέχεται ανελέητη επίθεση από μία παρανοϊκή θρησκευτική σέκτα με επικεφαλής τον σαδιστή Τζερεμάια Σαν. Ο Ρεντ επιβιώνει και εξαπολύει ένα μανιασμένο ανθρωποκυνηγητό που κορυφώνεται σε αιματοκύλισμα. Ο ελληνικής καταγωγής Πάνος Κοσμάτος (Beyond the Black Rainbow) καταθέτει, μόλις με τη δεύτερη ταινία του, ένα αισθητικά συγκλονιστικό έργο με μοναδικό όραμα και αριστοτεχνική εκτέλεση. Ο Νίκολας Κέιτζ αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο σ΄ αυτό το αιματηρό, ψυχεδελικό, κολασμένο οδοιπορικό, ένα μακελειό αφιερωμένο στην τέχνη του φανταστικού και ντυμένο με τη μουσική του σπουδαίου Γιόχαν Γιόχανσον, ο οποίος πέθανε το 2018, με την ταινία να είναι αφιερωμένη σ’ αυτόν. 
Προβάλλεται την Πέμπτη 25/7 στις 00.00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

O βραβευμένος "Κορσές" της Μαρί Κρόιτσερ έρχεται στο Novacinema1

Η κορυφαία ταινία του 2022 κάνει πρεμιέρα στη Nova την Κυριακή 21 Ιουλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/07/2024

Περισσότερες από 270 υποψηφιότητες Emmy για περιεχόμενο της Disney+ και του ΗΒΟ

Αριθμός ρεκόρ οι 183 υποψηφιότητες της Disney, ανάμεσά τους το "The Bear", το "Shogun" και το "Only Murders in the Building", διαθέσιμα στο Vodafone TV.

Omnivore, η σειρά ντοκιμαντέρ του Rene Redzepi

Ο περιβόητος σεφ-πατρόν στρώνει από σήμερα τραπέζι στο Apple TV+, με οκτώ επεισόδια που εξερευνούν σε βάθος τον κόσμο του φαγητού.

Τι ετοιμάζει ο ANT1 για την τηλεοπτική σεζόν 2024-2025

Νέο πρόγραμμα με γνωστές και ολοκάινουριες εκπομπές, νέες σειρές μυθοπλασίας αλλά και τη συνέχεια της "Μάγισσας", τηλεπαιχνίδια, σάτιρα και αθλητισμό.

Βράδια ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Τρία ελληνικά φιλμ για καλοκαιρινές προβολές στην ΕΡΤ3, Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Αυγούστου.

Η ΕΡΤ θυμάται τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ένα διήμερο "ιστορίας" για τη τουρκική εισβολή στη Κύπρο με ειδικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, καθώς και με μια συναυλία-αφιέρωμα στην Αμμόχωστο.

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.