Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

ERT, EURO 2024 ERT, EURO 2024

Νικήτρια αναδείχθηκε η ΕΡΤ1 στον χθεσινό Τελικό του EURO 2024, επικρατώντας με 16,6% στον σχετικό πίνακα τηλεθέασης έναντι των λοιπών τηλεοπτικών καναλιών, ενώ στο δυναμικό κοινό η τηλεθέαση ήταν μεγαλύτερη και έφτασε το 17,1%. Και αυτό δεν ήταν το μοναδικό ρεκόρ, καθώς η αναμέτρηση μεταξύ Ισπανίας-Αγγλίας, που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ1, βρέθηκε στην τρίτη θέση τηλεθέασης όλων των προγραμμάτων από το 2017 στη ζώνη prime time.

Τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ξεπέρασαν μόνο ο φετινός τελικός EUROVISION (τηλεθέαση στη ζώνη prime time 51,6%) και η αναμέτρηση στο EUROBASKET τον Σεπτέμβριο του 2022 μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας (τηλεθέαση στη ζώνη prime time 45,5%). Χθες, στην ίδια ζώνη (21:00 έως 24:00), η τηλεθέαση έφτασε το 42,7% και στο δυναμικό κοινό το 45,4%. Συνολικά, η συγκλονιστική αναμέτρηση μεταξύ Ισπανίας-Αγγλίας έφτασε σε μερίδιο λεπτού το 63%, ενώ στο αντρικό κοινό εκτοξεύθηκε στο 76%.

ΕΡΤ
ΕΡΤ

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, ο αγώνας σημείωσε μέσο όρο τηλεθέασης που κυμάνθηκε στο 51,1%. Στο δυναμικό κοινό (18-54 ετών) η τηλεθέαση κυμάνθηκε στο 53,9%, και στους άντρες το 63,5%. Τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παρακολούθησαν κατά μέσο όρο περί τους 1.743.510 τηλεθεατές, ενώ η κάλυψη έφτασε τους 2.324.416.

Γενικότερα, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, όπως βέβαια και η άψογη μετάδοσή του από τη δημόσια τηλεόραση, έφεραν την ΕΡΤ1 πρώτη στην τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό, το πρώτο 15ήμερο του Ιουλίου. Σε λίγες ημέρες ακολουθεί το μεγάλο ραντεβού με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, που η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα μεταδώσει με ένα γιγαντιαίο τηλεοπτικό εγχείρημα 900 ωρών απευθείας προγράμματος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.

Η 17η σεζόν του NCIS παίζει στο STAR

Από σήμερα, 12 Ιουλίου, και κάθε Παρασκευή βράδυ.

Καλοκαιρινές πρεμιέρες και 3 άχαστα αφιερώματα στο Vodafone TV

Ιούλιος με νέες σειρές και πολυαναμενόμενες σεζόν, ένα αφιέρωμα που θα μας ανοίξει την όρεξη, έναν sci-fi μαραθώνιο και ένα αθλητικό ταξίδι στο Παρίσι.

Τα τηλεοπτικά murder mysteries είναι (πλέον) γυναικεία υπόθεση

Από τα 70s μέχρι το "Wednesday" και το επερχόμενο "A Good Girl's Guide to Murder" του Netflix, θυμόμαστε πώς εξελίχθηκε ο χαρακτήρας της τηλεοπτικής ντετέκτιβ και τι είναι αυτό που τον καθιστά ολοένα και πιο ελκυστικό, τόσο στους δημιουργούς όσο και στο κοινό.