Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Trump: The Art of the Insult Trump: The Art of the Insult

Trump: The Art Of The Insult

Ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε την "τέχνη της προσβολής" για να στιγματίσει τους πολιτικούς του αντιπάλους και να "χτυπήσει" τα μέσα ενημέρωσης σε όλη τη διαδρομή προς τον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ κυριάρχησε στις ειδήσεις με ένα αριστουργηματικό σχέδιο πολιτικής ανακρίβειας, εκτοξεύοντας προσβολές όπως ο "Lyin' Ted" και η "Crooked Hillary". Σε αυτή την ταινία, ο Τραμπ αναδεικνύεται ως μια ιδιοφυΐα του μάρκετινγκ και "καλλιτέχνης" των παραστάσεων που, παρά το γεγονός ότι ήταν δισεκατομμυριούχος του Μανχάταν, κατέκτησε τις καρδιές της "μεσαίας" Αμερικής.
(Amazon Prime)

Trump: An American Dream
Trump: An American Dream

Trump: An American Dream

Φίλοι, συνεργάτες και αναλυτές αποκαλύπτουν την πέρα για πέρα αμερικανική ιστορία του Ντόναλντ Τραμπ, του θρασύτατου επιχειρηματία που αψήφησε τις πιθανότητες για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Από τη δεκαετία του '70, τα πρώτα του βήματα στον κόσμο του real estate και τον περίφημο Trump Tower, μέχρι τα reality show και τον 21ο αιώνα, η σειρά αφηγείται σε 4 μέρη την εξέλιξη του πρώην Προέδρου της Αμερικής και τη διαδρομή του προς τον Λευκό Οίκο. 
(Netflix)

JFK: One Day in America
JFK: One Day in America

JFK: One Day in America

Από τον βραβευμένο με Emmy Ντέιβιντ Γκλοβερ και τους βραβευμένους με Όσκαρ παραγωγούς Νταν Λίνζεϊ και T. Τζέι Μάρτιν, η μίνι σειρά "JFK: Μία Ημέρα στην Αμερική" εστιάζει στα γεγονότα της ημέρας της δολοφονίας του πρώην προέδρου της Αμερικής, μετά από εκτεταμένη έρευνα και σπάνιο υλικό, όπως ηχογραφήσεις και συνεντεύξεις από τους τελευταίους αυτόπτες μάρτυρες, παρουσιάζοντας μία καθηλωτική και λεπτομερή ανάλυση της ημέρας που άλλαξε για πάντα την αμερικάνικη ιστορία.
(National Geographic)

The Reagans
The Reagans

The Reagans

Άλλος ένας πρών Πρόεδρος της Η.Π.Α που γλίτωσε από την απόπειρα δολοφονίας του (τo 1981 ο Τζον Χίνκλεϊ Τζούνιορ επιχειρεί να πυροβολήσει τον Ρόναλντ Ρίγκαν για να εντυπωσιάσει την 18χρονη τότε Τζόντι Φόστερ, έχοντας αναπτύξει εμμονή μαζί της μετά τον ρόλο της στο "Taxi Driver"). Μια σειρά ντοκιμαντέρ τεσσάρων επεισοδίων που διερευνά τις πολλές πτυχές του Λευκού Οίκου του Ρέιγκαν που δεν έχουν ακόμα εξεταστεί και στην αντιφατική εικόνα της Νάνσι Ρέιγκαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του συζύγου της.
(Amazon Prime, Paramount Plus)

Frontline: Divided States of America
Frontline: Divided States of America

Frontline: Divided States of America

H μακροβιότατη αμερικανική ερευνητική σειρά ντοκιμαντέρ "Frontline" αναλύει την πολιτική επικαιρότητα των H.Π.Α. από το 1983 μέχρι σήμερα. Το streaming "απομόνωσε" δύο πρόσφατα δύωρα επεισόδια, σχηματίζοντας τη διμερή σειρά "Divided States of America" (2017), η οποία επικεντρώνεται στον πολιτικό διχασμό της Αμερικής κατά τη διάρκεια Προεδρίας του Ομπάμα, και στο πώς αυτός οδήγησε στην εκλογή του Τραμπ και την ολοένα εντονότερη δυλειτουργία της Ουάσινγκτον. 
(Apple TV, Amazon Prime)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.

Η 17η σεζόν του NCIS παίζει στο STAR

Από σήμερα, 12 Ιουλίου, και κάθε Παρασκευή βράδυ.

Καλοκαιρινές πρεμιέρες και 3 άχαστα αφιερώματα στο Vodafone TV

Ιούλιος με νέες σειρές και πολυαναμενόμενες σεζόν, ένα αφιέρωμα που θα μας ανοίξει την όρεξη, έναν sci-fi μαραθώνιο και ένα αθλητικό ταξίδι στο Παρίσι.

Τα τηλεοπτικά murder mysteries είναι (πλέον) γυναικεία υπόθεση

Από τα 70s μέχρι το "Wednesday" και το επερχόμενο "A Good Girl's Guide to Murder" του Netflix, θυμόμαστε πώς εξελίχθηκε ο χαρακτήρας της τηλεοπτικής ντετέκτιβ και τι είναι αυτό που τον καθιστά ολοένα και πιο ελκυστικό, τόσο στους δημιουργούς όσο και στο κοινό.