Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

Two for the Money Two for the Money

"Όλα για τα Λεφτά" (Two For the Money)

Μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο που τερμάτισε την καριέρα του, ένας πρώην αστέρας του κολεγιακού ποδοσφαίρου συμμαχεί με έναν από τους πιο γνωστούς διαφημιστές στον χώρο των αθλητικών τυχερών παιχνιδιών.
Σκηνοθεσία: Ντι Τζέι Καρούσο, με τους Αλ Πατσίνο, Μάθιου ΜακΚόναχι και Ρενέ Ρούσο

Whiplash
Whiplash

"Whiplash"

O 19χρονος Άντριου είναι ένας ταλαντούχος ντράμερ και ένας από τους καλύτερους σπουδαστές στο "Shaffer Conservatory" της Νέας Υόρκης. Πεισματάρης και φιλόδοξος, στα όρια του αλαζονικού, κάνει πολύ μεγάλα όνειρα.  Θέλει να γράψει ιστορία. Θα δουλέψει σκληρά και θα κερδίσει μία θέση στην ορχήστρα του Τέρενς Φλέτσερ, του διαβόητου μαέστρου της τζαζ, του καθηγητή που όλοι στη σχολή σέβονται και τρέμουν ταυτόχρονα. Ο δρόμος προς την επιτυχία όμως, είναι στρωμένος με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Κυριολεκτικά. Σκηνοθεσία: Ντάμιεν Σαζέλ, με τους Μάιλς Τέλερ και Τζέι Κ. Σίμονς

Jerry Maguire
Jerry Maguire

"Τζέρι Μαγκουάιρ" (Jerry Maguire)

Ο Τζέρι Μαγκουάιρ είναι ένας επιτυχημένος αθλητικός ατζέντης, που απολύεται από ένα διάσημο πρακτορείο μετά από μια διαφωνία. Προς απογοήτευσή του, διαπιστώνει ότι έχει χάσει επίσης τους περισσότερους πελάτες του και την αρραβωνιαστικιά του, τη δημοσιογράφο του NFL, Έιβερι Μπίσοπ. Ο Τζέρι, πρέπει να κάνει μια νέα αρχή και να ξαναχτίσει τη ζωή του από την αρχή. Το μέλλον όμως είναι αβέβαιο, καθώς τα ιδανικά του για πίστη, ειλικρίνεια και αγάπη δοκιμάζονται στον κόσμο του επαγγελματικού αθλητισμού. 
Σκηνοθεσία: Κάμερον Κρόου, με τους Τομ Κρουζ, Ρενέ Ζελβέγκερ και Κούμπα Γκούντιγκ Τζ.

Memoirs of a Geisha
Memoirs of a Geisha

"Αναμνήσεις μιας Γκέισας" (Memoirs of a geisha)

Στη δεκαετία του 1920, η 9χρονη Τσίγιο Σακαμότο πωλείται σε έναν οίκο γκέισας, όπου αναγκάζεται να υπηρετεί, χωρίς να παίρνει τίποτα ως αντάλλαγμα, μέχρι η ιεραρχία του οίκου να αποφασίσει αν είναι αρκετά ποιοτική για να εξυπηρετήσει την πελατεία – άνδρες που την επισκέπτονται και πληρώνουν για συζήτηση, χορό και τραγούδι. Η δαιδαλώδης πορεία της προς το πεπρωμένο της είναι ωστόσο γεμάτη εμπόδια, καθώς η Σαγιούρι (όπως θα γίνει γνωστή) διαπραγματεύεται τον μυστικοπαθή, περίπλοκο και πολιτικό υπόκοσμο της κοινωνίας των γκεισών της προπολεμικής Ιαπωνίας. Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Άρθουρ Γκόλντεν που εκδόθηκε το 1997, ήταν υποψήφια για έξι βραβεία Όσκαρ το 2006 και τελικά κέρδισε τρία: καλύτερης Φωτογραφίας, καλύτερης Καλλιτεχνικής Σκηνοθεσίας και καλύτερης Ενδυματολογίας.
Σκηνοθεσία: Ρομπ Μάρσαλ, με τους Ζανγκ Ζιγί, Κεν Γουατανάμπι και Γκονγκ Λι

Vicky Cristina Barcelona
Vicky Cristina Barcelona

"Vicky Cristina Barcelona"

Δύο νέες Αμερικανίδες με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, η Βίκυ και η Κριστίνα, αποφασίζουν να περάσουν το καλοκαίρι τους κάτω από τον ήλιο της Βαρκελώνης. Η συνάντησή τους με τον γοητευτικό μποέμ ζωγράφο Χουάν Αντόνιο, που τις καλεί στη βίλα του οδηγεί σε μια σύντομη ερωτική ιστορία με τη Βίκυ και σε μια μεγαλύτερη με την Κριστίνα, μέχρι να εμφανιστεί η εκρηκτική πρώην γυναίκα του ζωγράφου, Μαρία Έλενα, που τους κάνει ακόμα περισσότερο άνω-κάτω. Τα πράγματα περιπλέκονται κι άλλο, καθώς ο Χουάν Αντόνιο συνεχίζει να είναι αντικείμενο πόθου και για τις τρεις γυναίκες.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Γούντι Άλεν, με τους Σκάρλετ Γιόχανσον, Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Ρεμπέκα Χολ

Moneyball
Moneyball

"Moneyball" (από 13 Ιουλίου)

Η επιτυχημένη προσπάθεια του γενικού διευθυντή των Όκλαντ, Μπίλι Μπιν, να συγκεντρώσει μια ομάδα μπέιζμπολ με περιορισμένο budget, χρησιμοποιώντας ανάλυση μέσω υπολογιστή για την απόκτηση νέων παικτών.
Σκηνοθεσία: Μπένετ Μίλερ, με τους Μπραντ Πιτ, Τζόνα Χιλ, Κρις Πρατ, Ρόμπιν Ράιτ και Φίλιπ Σέιμουρ Χοφμαν

Stand Up Guys
Stand Up Guys

"Νομοταγείς Τύποι" (Stand Up Guys)

Ο Βαλ, αποφυλακίζεται ύστερα από 28 χρόνια κάθειρξης. Στην πόρτα της φυλακής τον περιμένει ο φίλος του Ντοκ, ο οποίος δείχνει πρόθυμος να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του. Ο αρχηγός της μαφίας της περιοχής θέλει τον Βαλ νεκρό, γιατί ο γιος του σκοτώθηκε σε ληστεία και κατηγορεί τον Βαλ για αυτό και ο Ντοκ έχει περιθώριο να τον σκοτώσει μέχρι το πρωί. Μαζί με τον τρίτο της παρέας Χιρς, αρχίζουν να κυκλοφορούν στην πόλη όπως παλιά με κλεμμένο αυτοκίνητο και ζουν μια νύχτα γεμάτη απίστευτες περιπέτειες. Πάνε σε πορνείο, βοηθούν μια γυναίκα που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, θάβουν ένα πτώμα και όταν πια βγαίνει ο ήλιος, ο Βαλ έχει καταλάβει ποια είναι η μοίρα του. Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να φροντίσει;
Σκηνοθεσία: Φίσερ Στίβενς, με τους Αλ Πατσίνο, Κρίστοφερ Γουόκεν και Άλαν Άρκιν

The Natural
The Natural

"Ο Καλύτερος" (The Νatural)

Ένας ταλαντούχος νεαρός έχει στόχο να γίνει σούπερ σταρ του μπέιζμπολ και τα καταφέρνει. Μια συνάντηση με μια μυστηριώδη γυναίκα όμως, εκτροχιάζει την άνοδό του, μέχρι που επανεμφανίζεται, ως 36χρονος ρούκι για τους αουτσάιντερ New York Knights, και τα τεράστια home runs του πυροδοτούν την απίθανη προσπάθεια της ομάδας, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Σκηνοθεσία: Μπάρι Λέβινσον, με τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ρόμπερτ Ντυβάλ, Γκλεν Κλόουζ και Κιμ Μπέισινγκερ

Que Dios No Perdone
Que Dios No Perdone

"Κανείς Δεν Μπορεί Να Μας Σώσει" (Que Dios Nos Perdone)

Μαδρίτη, 2011. Ο πιο ζεστός Αύγουστος στην ιστορία της πόλης. Ενάμιση εκατομμύριο πιστοί, περιμένουν την επίσκεψη του Πάπα και η πόλη επιτηρείται στενά από δυνάμεις ασφαλείας. Όμως ξαφνικά η φαινομενικά πανηγυρική ατμόσφαιρα διακόπτεται βίαια όταν μια σειρά περιστατικών κάνει την εμφάνισή της: διάφορες ηλικιωμένες γυναίκες βρίσκονται δολοφονημένες, με εμφανή σημάδια σεξουαλικής επίθεσης.
Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Σοροκόγιεν, με τους Αντόνιο Ντε Λα Τόρε και Ρομπέρτο Άλαμο

The Burning Sea
The Burning Sea

"Η φλεγόμενη θάλασσα" (The Βurning Sea [North Sea])

To 1969, η νορβηγική κυβέρνηση ανακοινώνει την ανακάλυψη ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου παγκοσμίως, στη γειτονική Βόρεια Θάλασσα, ξεκινώντας μια προσοδοφόρα περίοδο υπεράκτιας εξόρυξης. 50 χρόνια αργότερα, αρχίζουν να εκδηλώνονται οι περιβαλλοντολογικές συνέπειες – έχει ανοίξει μια ρωγμή στον πυθμένα της θάλασσας που προκαλεί την κατάρρευση μιας εξέδρας εξόρυξης. Μια ομάδα ερευνητών, μεταξύ των οποίων και η χειρίστρια υποβρυχίων Σοφία, σπεύδει να ερευνήσει για τους αγνοούμενους και να καθορίσει την αιτία της ζημιάς, αλλά ανακαλύπτει ότι αυτό είναι απλώς η αρχή μιας πιθανής τεράστιας καταστροφής. Ενώ εκκενώνονται οι εξέδρες, ο σύντροφος της Σοφία, ο Στίαν, παγιδεύεται στον βυθό της θάλασσας και η Σοφία πρέπει να καταδυθεί για να τον σώσει.
Σκηνοθεσία: Τζον Αντρέας Άντερσεν, με τους Κριστίν Θορπ, Χένρικ Μπιέλαντ και Ρολφ Κρίστιαν Λάρσεν

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Μαρία που έγινε Κάλλας": Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας μίνι σειράς

Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης σειράς της ΕΡΤ1, με τη σκηνοθετική σφραγίδα της Όλγας Μαλέα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/08/2024

Πόσα ξέρετε για τις Φέι Ντάναγουεϊ και Ελίζαμπεθ Τέιλορ;

Απολαύστε δύο μοναδικά ντοκιμαντέρ για τις ζωές των δύο ασύγκριτων πρωταγωνιστριών, αποκλειστικά στο Vodafone TV.

Ραντεβού στο "Grand Hotel" του ΑΝΤ1: Δείτε τις μεταμορφώσεις των ηθοποιών

Η νέα σειρά σε σενάριο της Δήμητρας Τσόλκα και σε σκηνοθεσία Γιάννη Βασιλειάδη έρχεται τον Σεπτέμβριο.

"The Last of Us": Κυκλοφόρησε το πρώτο trailer της 2ης σεζόν

Νέα πρόσωπα και αγαπημένους χαρακτήρες είδαμε στο trailer της σειράς επιβίωσης του HBO.

Αύγουστος με Vodafone TV: Όλες οι ταινίες και σειρές που μπορείτε να δείτε αυτόν τον μήνα

Δείτε όλες τις τελευταίες κυκλοφορίες αλλά και αφιερώματα σε παλιότερα αγαπημένα shows και σειρές.

Ο Δημήτρης Λάλος έρχεται σε ρόλο "Τιμωρού" στη νέα σειρά του Alpha (τρέιλερ)

Το τρέιλερ της νέας δραματικής σειράς του Alpha με τίτλο "Τιμωρός" μόλις κυκλοφόρησε.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Αύγουστο

Βραβευμένες ταινίες, θρυλικοί σκηνοθέτες, διάσημοι πρωταγωνιστές, αλλά και αγαπημένες σειρές μάς περιμένουν στο ελληνικό streamer τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.