Νυχτερινά ραντεβού στην ΕΡΤ3 για ένα κινηματογραφικό τετραήμερο

Κάθε βράδυ στις 23.00, από την Τρίτη 9/7 μέχρι την Παρασκευή 12/7, συντονιζόμαστε στην ΕΡΤ3 παρέα με τέσσερα υπέροχα φιλμ του παγκόσμιου σινεμά.

Vicky Cristina Barcelona Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Δυο Αμερικανίδες με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα ξεκινούν τις διακοπές τους στην Ισπανία και εμπλέκονται συναισθηματικά με ένα γοητευτικό, μποέμ ζωγράφο. Τα πράγματα μπερδεύονται περισσότερο όταν εμφανίζεται η πρώην σύζυγός του, με την οποία εκείνος διατηρεί μια παράξενη, παθιασμένη σχέση. Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Καννών το 2008, με υχηλότατες εισπράξεις παγκοσμίως και η πιο εμπορική ταινία του αμφιλεγόμενου σκηνοθέτη στην Ελλάδα. Έλαβε ευρεία αναγνώριση από κριτικούς, με ιδιαίτερους επαίνους για την ερμηνεία της Πενέλοπε Κρουζ (η οποία κέρδισε 21 βραβεία ανά τον πλανήτη, ανάμεσά τους και το Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου) και απέσπασε αρκετά βραβεία, μεταξύ των οποίων Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας (Κωμωδία ή Μιούζικαλ). 
Τρίτη 9 Ιουλίου στις 23.00

Le Miracle Du Saint Inconnu
Le Miracle Du Saint Inconnu

Το Θαύμα του Άγνωστου Αγίου (Le Miracle Du Saint Inconnu, 2019)

Μετά την αποφυλάκισή του, ένας κλέφτης επιστρέφει στο ερημικό σημείο όπου είχε κρύψει τα κλοπιμαία. Διαπιστώνει, όμως, πως εκεί ακριβώς έχει χτιστεί το τέμενος ενός "αγνώστου αγίου" και γύρω του ένα ολόκληρο χωριό. Το ντεμπούτο του Μαροκινού συγγραφέα-σκηνοθέτη Αλάα-Εντίν-Αζέμ – και επίσημη συμμετοχή στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών 2019 – καταφέρνει να αποδώσει με πολύ φρέσκο χιούμορ την προσπάθεια του πρωταγωνιστικού χαρακτήρα να πάρει πίσω τα κλοπιμαία του, ενώ παρουσιάζει ένα εκπληκτικό καστ εκκεντρικών χαρακτήρων. 
Τετάρτη 10 Ιουλίου στις 23.00

Quicksand
Quicksand

Κινούμενη Άμμος (Quicksand, 2021)

Η Σούζε ζει μια ζεστή, ήσυχη καθημερινότητα σ’ ένα νησί στη βόρεια Ολλανδία, μαζί με τον άντρα της και τη γλυκύτατη εξάχρονη κόρη τους. Όταν η πολύχρωμη, εκκεντρική μητέρα της, η Ελένα, τους επισκέπτεται αιφνιδιαστικά για να ενημερώσει την κόρη της πως είναι άρρωστη, η Σούζε υιοθετεί σταδιακά μια καταναγκαστική συμπεριφορά. Ξαφνικά αντιλαμβάνεται την αποπνικτική φύση της σχέσης τους, και η Σούζε κάνει μια απρόσμενη πλην απελευθερωτική επιλογή. Ένα συγκινητικό δράμα για την ψυχολογία των οικογενειακών δεσμών, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ, με την υποστήριξη των Netherlands Film Fund, Estonian Film Institute, Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Media – Creative Europe. 
Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 23.00

La Isla Minima
La Isla Minima

Το Μικρό Νησί (La Isla Minima)

Σε μια ισπανική κωμόπολη του 1980 δύο αστυνομικοί προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση εξαφάνισης δύο νεαρών κοριτσιών. Η έρευνά τους θα τους οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια, τα οποία θα γίνουν ακόμα πιο επικίνδυνα από τις ιδεολογικές κι επαγγελματικές διαφορές μεταξύ τους. Ρεαλιστικό, υποβλητικής ατμόσφαιρας αστυνομικό νουάρ, με αναφορές στο "Chinatown", το "Seven" και το "True Detective" και με πολιτικοκοινωνικές προεκτάσεις, έχει βραβευθεί με δέκα βραβεία Γκόγια της Ισπανικής Ακαδημίας, ενώ εντυπωσιάζει με το υποδειγματικό αφηγηματικό στυλ του. 
Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 23.00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η τελευταία σεζόν του "What we do in the shadows" φέρνει τους βρικόλακες σε νέες περιπέτειες

Η πολυαναμενόμενη σεζόν στο FX φέρνει τους βρικόλακες του Staten Island αντιμέτωπους με τις αποτυχίες τους, καθώς ξεκινούν νέες, κωμικές και χαοτικές περιπέτειες, γεμάτες υπερφυσικά στοιχεία και ανατροπές.

04/10/2024

Η χρυσή πορεία της Simone Biles στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από δύο νέα επεισόδια του Netflix

To "Simone Biles Rising" ξεδιπλώνει την ζωή της Αμερικανίδας αθλήτριας της ενόργανης, αυτή τη φορά καθώς προετοιμάζεται για τους πολυαναμενόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

"Η Πλατφόρμα 2": Η δυστοπική αλληγορία του Γκαλντέρ Γκαζτέλου-Ουρούτια επιστρέφει στο Netflix

Όταν ένας μυστηριώδης αρχηγός επιβάλλει διά νόμου ένα βάναυσο σύστημα κάθετων κελιών, μια νέα άφιξη μάχεται μια αμφιλεγόμενη μέθοδο διανομής φαγητού.

Ο σκηνοθέτης του "Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ" στην 5η σεζόν του "Stranger Things"

Η αγαπημένη σειρά αποκτά ένα μεγάλο όνομα πίσω από την κάμερα για τις ανάγκες του νέου κύκλου της.

Η βραβευμένη ταινία "How to have sex" στη Sunday Premiere του Novacinema1

Η σκηνοθέτις Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ μιλά στην Πόλυ Λυκούργου και στο Novacinema.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Οκτώβριο

Μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, βραβευμένες ταινίες καθώς και σπουδαίοι σκηνοθέτες και κορυφαίοι ηθοποιοί μάς περιμένουν στο ελληνικό streamer τον Οκτώβριο.

"Φτάσαμε" στην Κίμωλο με τον Ζερόμ Καλούτα και την ΕΡΤ

Πλούσια παράδοση, τοπικές γεύσεις και φυσική ομορφιά θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο της δημοφιλούς ταξιδιωτικής εκπομπής.