Το ERTFLIX αποχαιρετά τον Ντόναλντ Σάδερλαντ με μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών

Το αριστουργηματικό "Μετά τα Μεσάνυχτα" του 1973 είναι πλέον διαθέσιμο στην ελληνική πλατφόρμα.

Don't Look Now Don't Look Now

Ο Ντόναλντ Σάδερλαντ, μια χαρακτηριστική φιγούρα του παγκόσμιου σινεμά, μας αποχαιρέτησε την Πέμπτη, 20 Ιουνίου, σε ηλικία 88 ετών. Ο σπουδαίος Καναδός ηθοποιός άφησε πίσω του μια ποικιλόμορφη, εκτενή φιλμογραφία που ξεκίνησε τη δεκαετία του '60 και έφτασε από το "M.A.S.H" (1970) και τον "Καζανόβα" του Φεντερίκο Φελίνι (1976) μέχρι το "Περηφάνια και Προκατάληψη" (2005) και τους "Αγώνες Πείνας". Από την πολύχρονη καριέρα του, ξεχωρίζει με διαφορά το βρετανικό "Μετά τα Μεσάνυχτα" ("Don't Look Now", 1973) του Νίκολας Ρεγκ, στην οποία πρωταγωνίστησε απέναντι στην Τζούλι Κρίστι

Don't Look Now
Don't Look Now

Στο αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ, οι δύο ηθοποιοί υποδύονται ένα παντρεμένο ζευγάρι, τους Μπάξτερ, οι οποίοι συνθλίβονται από την αιφνίδια απώλεια της μικρής τους κόρης. Λίγο καιρό μετά, ταξιδεύουν στη Βενετία, όπου ο Σάδερλαντ έχει αναλάβει την αποκατάσταση μιας εκκλησίας. Εκεί θα βιώσουν μια σειρά από παράξενες εμπειρίες, μετά τη συνάντηση με δύο ηλικιωμένες με πνευματιστικές ικανότητες, οι οποίες ισχυρίζονται ότι επικοινωνούν με το πνεύμα της πρόσφατα χαμένης κόρης τους.

Don't Look Now
Don't Look Now

H ταινία εμπνέεται από το εκτενές διήγημα της αγαπημένης του Άλφρεντ Χίτσκοκ ("Η Ταβέρνα της Τζαμάικα", "Ρεβέκκα", "Τα Πουλιά") Βρετανίδας Ντάφνι ντι Μοριέ, μέσω του οποίου η συγγραφέας στοχάζεται πάνω στην εύθραυστη σχέση ενός ζευγαριού. Η ταινία θεωρείται ένα εξαιρετικό δείγμα του βρετανικού σινεμά τρόμου, αλλά και μία από τις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Όλα όσα θα δούμε τον Ιούλιο στο Cinobo

Το ελληνικό streamer ανανεώνει την ατζέντα του με μια καλτ βρετανική σειρά, δροσερές κινηματογραφικές πρεμιέρες και αγαπημένα σύγχρονα φιλμ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/07/2024

Ιούλιος στο Disney+ με "The Bear", νέους "Simpsons" και πολλά ακόμα

Η streaming πλατφόρμα "φορτώνει" πολυαναμενόμενα νέα επεισόδια και πρωτότυπες ταινίες για ένα ψυχαγωγικό καλοκαίρι.

Οι "Μαμά-δες" επιστρέφουν τη νέα σεζόν στην ΕΡΤ1

Με το θέμα της μητρότητας στο επίκεντρο, η αγαπημένη εκπομπή που αφορά κάθε οικογένεια επιστρέφει για 5η χρονιά.

"Τα Όπλα του Χόλιγουντ": Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ που βλέπουμε από σήμερα στο ACTION 24

Μια εκ των ένδον ματιά στα στα κινηματογραφικά και τηλεποπτικά σετ όπου γυρίστηκαν απαιτητικές σκηνές δράσης, με όπλα σε ρόλο συν-πρωταγωνιστών.

"Lions": Ο Ρίτσαρντ Γκαντ του "Baby Reindeer" επιστρέφει με νέα σειρά σε παραγωγή HBO και ΒΒC

O Σκωτσέζος δημιουργός που καθήλωσε το παγκόσμιο κοινό με το αυτοβιογραφικό "ταρανδάκι" του Netflix έχει πολλά ακόμα να πει.

Kαλοκαιρινές προβολές στο Netflix με παλιές και νέες ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ

Από 1 Ιουλίου η streaming πλατφόρμα ανανεώνει το τηλεοπτικό της μενού με νοσταλγικά αλλά και ολοκαίνουρια φιλμ, τηλεοπτικές πρεμιέρες και νέες σεζόν σειρών.

ERTFLIX: Η ιστορία της Ελλάδας στο "COSMOTE HISTORY Ντοκιμαντέρ"

H ελληνική πλατφόρμα φιλοξενεί μια πλούσια σειρά ντοκιμαντέρ που χωρίζεται σε 8 μέρη και διεισδύει σε συγκλονιστικά κομμάτια του ελληνικού παρελθόντος.