"150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Η ιστορία μέσα στην Ιστορία": Το ντοκιμαντέρ για το ιστορικό ξενοδοχείο διαθέσιμο στο ERTFLIX

Λίγο μετά την επίσημη πρεμιέρα του με την συμπλήρωση των 150 χρόνων λειτουργίας της Μεγάλης Βρεταννίας (9 Απριλίου 1874), το σχετικό ντοκιμαντέρ ήρθε στο streaming.

150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία 150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία

Σε σκηνοθεσία Θοδωρή Παπαδουλάκη και παραγωγή Indigo View, το νέο ελληνικό ντοκιμαντέρ ήρθε στο ERTFLIX και αφηγείται την ιστορική πορεία του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, κόσμημα του Αθηναϊκού κέντρου, από την ίδρυσή του 150 χρόνια πριν μέχρι και σήμερα. Το ντοκιμαντέρ έρχεται να "αποδομήσει" το μεγαλοπρεπές ξενοδοχείο, διερευνώντας την ιστορία του σε συνάρτηση με την συνεχώς εξελισσόμενη ελληνική πρωτεύουσα, αναδεικνύωντας την πολιτισμική του αξία. 

Ο Παύλος Τσίμας έχει αναλάβει την αφήγηση και την αρχισυνταξία του ντοκιμαντέρ, ενώ το σενάριο υπογράφει η Νατάσα Σέγκου και τη μουσική ο Μίνως Μάτσας. Παράλληλα, το "150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία" καταγράφει τις μαρτυρίες ανθρώπων που συνδέονται με το ξενοδοχείο, όπως ο ιστορικός Άγγελος Φ. Βλάχος, συγγραφέας του "Μεγάλη Βρεταννία: Ένα ξενοδοχείο-σύμβολο", ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος, ο καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας του ΕΚΠΑ Κώστας Κωστής και η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. Χλόη Λασκαρίδη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.

Η 17η σεζόν του NCIS παίζει στο STAR

Από σήμερα, 12 Ιουλίου, και κάθε Παρασκευή βράδυ.

Καλοκαιρινές πρεμιέρες και 3 άχαστα αφιερώματα στο Vodafone TV

Ιούλιος με νέες σειρές και πολυαναμενόμενες σεζόν, ένα αφιέρωμα που θα μας ανοίξει την όρεξη, έναν sci-fi μαραθώνιο και ένα αθλητικό ταξίδι στο Παρίσι.