5+1 ταινίες γεμάτες ένταση που αξίζει να δεις αυτό το ΣΚ στην TV

Δυνατό ξεκίνημα Ιουνίου με Ταραντίνο, Σπίλμπεργκ και αξέχαστα sci-fi φιλμ. Σάββατο 1/6 και Κυριακή 2/6, στα ελληνικά κανάλια.

Death Proof Death Proof

Death Proof (2007)

Η Τζανγκλ Τζούλια, διάσημη ραδιοφωνική παραγωγός, και δυο φίλες της ξεσαλώνουν σε ένα απόμερο μπαρ, όπου γνωρίζουν τον μυστηριώδη Στάντμαν Μάικ. Αυτό που δεν γνωρίζουν, όμως, είναι ότι ο Μάικ χρησιμοποιεί το φτιαγμένο αμάξι του με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Ανατρεπτική περιπέτεια καταδίωξης με το ένα πόδι στη δεκαετία του '70 και το άλλο στον απόλυτο σινεφίλ χαβαλέ. 100% Κουέντιν Ταραντίνο.
Σάββατο 1/6 στις 01.45, στον ΣΚΑΪ

District 9
District 9

District 9 (2009)

Τριάντα χρόνια μετά την άφιξη των εξωγήινων στον πλανήτη μας, εκείνοι ζουν ακόμη αποκλεισμένοι, σαν εξαθλιωμένοι μετανάστες, στην περιοχή District 9 του Γιοχάνεσμπουργκ. Οι αρχές αποφασίζουν να τους μεταφέρουν αλλού διά της βίας, όμως ένας απλός κρατικός υπάλληλος θα αλλάξει ακούσια κάθε σχεδιασμό. Υποδειγματική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, με την περίτεχνη όσο και στέρεα σκηνοθετική προσέγγιση του Νιλ Μπλόμκαμπ. Εντυπωσιάζει ο συνδυασμός δράσης, εφέ, σασπένς και οξυδερκών κοινωνικών παρατηρήσεων που του χάρισαν μεγάλη εμπορική επιτυχία.
Σάββατο 1/6 στις 23.30, στην ΕΡΤ1

Minority Report
Minority Report

Minority Report (2000)

Στην Ουάσινγκτον του 2054, τρία μεταλλαγμένα ανθρώπινα όντα προβλέπουν τα εγκλήματα και οι δράστες συλλαμβάνονται πριν τα διαπράξουν. Όταν ο κορυφαίος αστυνομικός Τζον Άντερτον κατηγορείται για φόνο, αμφισβητεί τις προβλέψεις και ως φυγάς επιχειρεί να ξεδιαλύνει την πλάνη. Φουτουριστικό θρίλερ, "μεταλλαγμένο" φιλμ νουάρ, μεταμοντέρνο κοινωνικό δράμα ή οργουελικό όραμα; Με ένα σενάριο βασισμένο σε ιστορία του Φίλιπ Κ. Ντικ, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ συρράφει κυρίαρχες ανησυχίες για το κοντινό μέλλον και πολυεπίπεδες αναφορές στο "Blade runner", το "Matrix", το "Memento", ακόμη και το "Κουρδιστό πορτοκάλι"
Σάββατο 1/6 στη 01.15, στον ALPHA

Edge of Tomorrow
Edge of Tomorrow

Στα Όρια του Αύριο (2014)

Πολεμώντας στις ακτές της Γαλλίας ενάντια σε εξωγήινους, ένας στρατιώτης σκοτώνεται στην πρώτη του μάχη. Γυρίζει όμως ξανά και ξανά πίσω στο χρόνο ξαναζώντας την ίδια ημέρα και προσπαθώντας να εκπαιδευτεί όσο καλύτερα μπορεί για να αλλάξει τη μοίρα του. Sci fi περιπέτεια με τον Τομ Κρουζ και την Έμιλι Μπλαντ, που προσπαθεί -και ως ένα σημείο τα καταφέρνει– να πρωτοτυπήσει σεναριακά, βασισμένη στο γιαπωνέζικο μυθιστόρημα "All you need is kill". 
Σάββατο 1/6 στις 00.45, στο OPEN

A Perfect Storm
A Perfect Storm

Καταιγίδα (2000)

Το φθινόπωρο του 1991, ένα ψαροκάικο που αλιεύει στα ανοιχτά της Νέας Αγγλίας βρίσκεται στη δίνη του τυφώνα Γκρέις, ο οποίος συναντήθηκε με δύο άλλα μέτωπα θύελλας, με αποτέλεσμα να προκληθεί μια μοναδική στα μετεωρολογικά χρονικά καταιγίδα. Με ειδικά εφέ που δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά εδώ και με τη γνωστή δεξιοτεχνία του Βόλφγκανγκ Πέτερσεν, ειλικρινά κανείς δεν νοιάζεται που όλα τα άλλα (δραματουργία, ψυχολογικό βάθος του χαρακτήρα που υποδύεται ο Κλούνεϊ, αδιάφοροι υπόλοιποι χαρακτήρες) τα έχουν καταπιεί τα κύματα.
Σάββατο 1/6 στις 22.50 στο STAR

Interview With a Vampire
Interview With a Vampire

Συνέντευξη με Εναν Βρικόλακα

Το θύμα ενός βρυκόλακα στη Νέα Ορλεάνη του 18ου αιώνα προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν εχθρικό κόσμο, χωρίς να αποδέχεται το γεγονός ότι έχει και ο ίδιος μεταμορφωθεί σε βρυκόλακα. Μεταφέροντας στην οθόνη το πολύ ενδιαφέρον μυθιστόρημα της Αν Ράις (σεναριακή διασκευή από την ίδια), ο Νιλ Τζόρνταν κρατάει ακέραιη την υπαρξιακή προβληματική του, χωρίς να παραβλέπει το γεγονός ότι γυρίζει μια ταινία τρόμου με βρικόλακες. Εμπλουτίζει την ταινία με διαβρωτικό μαύρο χιούμορ, αν και δεν τολμά να αναπτύξει τον έντονο (ομοφυλοφιλικό και παιδεραστικό) ερωτισμό του βιβλίου.
Κυριακή 2/6 στις 02.30 στο STAR

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.

Η 17η σεζόν του NCIS παίζει στο STAR

Από σήμερα, 12 Ιουλίου, και κάθε Παρασκευή βράδυ.

Καλοκαιρινές πρεμιέρες και 3 άχαστα αφιερώματα στο Vodafone TV

Ιούλιος με νέες σειρές και πολυαναμενόμενες σεζόν, ένα αφιέρωμα που θα μας ανοίξει την όρεξη, έναν sci-fi μαραθώνιο και ένα αθλητικό ταξίδι στο Παρίσι.