Διεθνής διάκριση για το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ "Το Αίνιγμα της Κέρου"

Το ελληνικό ντοκιμαντέρ του Κώστα Μαχαίρα ταξίδεψε στις ΗΠΑ και βραβεύτηκε στο Διεθνές Αρχαιολογικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Όρεγκον.

Το Αίνιγμα της Κέρου Το Αίνιγμα της Κέρου

Το βραβείο κοινού απέσπασε "Το Αίνιγμα της Κέρου" στο Διεθνές Αρχαιολογικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Όρεγκον (The Archaeology Channel International Film Festival), στη δυτική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Το ντοκιμαντέρ, εσωτερικής παραγωγής ΕΡΤ, σε σκηνοθεσία Κώστα Μαχαίρα και έρευνα-παρουσίαση Αντριάνας Παρασκευοπούλου, έχει  λάβει, επίσης, τα βραβεία καλύτερης ταινίας ντοκιμαντέρ και σκηνοθεσίας στο Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου, και το βραβείο καλύτερης εκπαιδευτικής ταινίας στο Αρχαιολογικό Φεστιβάλ Αγών.

To Αίνιγμα της Κέρου
To Αίνιγμα της Κέρου

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει την ανασκαφή στο νησί της Κέρου, που έγινε από τη Βρετανική Αρχαιολογική Σχολή και το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, υπό τη διεύθυνση του λόρδου Κόλιν Ρένφριου και του δρ Μάικλ Μπόιντ σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων.

Ο λόρδος Κόλιν Ρένφριου, ένας από τους μεγαλύτερους προϊστορικούς αρχαιολόγους όλων των εποχών, αφιέρωσε το πολυεπίπεδο έργο του στη λύση του αινίγματος που απασχολεί την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για δεκαετίες: σ’ αυτό το μικρό και ακατοίκητο νησί των Κυκλάδων έχουν βρεθεί εκατοντάδες θραύσματα από σπασμένα κυκλαδικά ειδώλια, που όμως δεν ενώνονται μεταξύ τους. Σύμφωνα με τον καθηγητή Ρένφριου, η Κέρος αποτελεί το πρώτο θαλάσσιο ιερό σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο ERTFLIX.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.

Η 17η σεζόν του NCIS παίζει στο STAR

Από σήμερα, 12 Ιουλίου, και κάθε Παρασκευή βράδυ.

Καλοκαιρινές πρεμιέρες και 3 άχαστα αφιερώματα στο Vodafone TV

Ιούλιος με νέες σειρές και πολυαναμενόμενες σεζόν, ένα αφιέρωμα που θα μας ανοίξει την όρεξη, έναν sci-fi μαραθώνιο και ένα αθλητικό ταξίδι στο Παρίσι.