Το ANT1+ γιορτάζει το Φεστιβάλ Καννών με Λάνθιμο, Ξαβιέ Ντολάν, Ρούμπεν Έστλουντ και πολλά ακόμα

Βραβευμένα φιλμ μοναδικών δημιουργών του σήμερα έρχονται στην ειδική ενότητα του ελληνικού streamer.

The Night Logan Woke Up The Night Logan Woke Up

Το ΑΝΤ1+, παρουσιάζει σε αποκλειστική Α’ προβολή, την σειρά "The Night Logan Woke Up" του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη και φετινού Προέδρου της Κριτικής επιτροπής για το τμήμα "Ένα κάποιο Βλέμμα" του Φεστιβάλ των Καννών, Ξαβιέ  Ντολάν. Ένας άνθρωπος άρρηκτα συνδεδεμένος με το Φεστιβάλ των Καννών, καθώς όλες του οι ταινίες έχουν κάνει πρεμιέρα εκεί. Το "The Night Logan Woke Up" αποτελείται από πέντε επεισόδια, ενώ η ιστορία ακολουθεί τρείς φίλους, τον Λόγκαν και την Μίμι και τον Ζιλ, που είναι αδέρφια. Οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα όταν ο Λόγκαν στα γενέθλιά του για τα 17 του χρόνια θα βιάσει την Μίμι, οδηγώντας τις δυο οικογένειες, μα κυρίως την φιλία τους σε μεγάλη σύγκρουση.

The Square
The Square

"The Square"

Η ταινία του Ρούμπεν Εστλουντ που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο 70ό Φεστιβάλ Καννών, μια αιχμηρά αστεία σάτιρα του κόσμου (της Τέχνης), σήμερα. Ένας σεβαστός επιμελητής μουσείου σύγχρονης τέχνης, οδηγείται σε υπαρξιακή κρίση με αφορμή την έκθεση "Τετράγωνο", μια εγκατάσταση που προσκαλεί τους περαστικούς στον αλτρουισμό, υπενθυμίζοντάς τους τον ρόλο τους ως υπεύθυνων συνανθρώπων.

I, Daniel Blake
I, Daniel Blake

"I, Daniel Blake"

Χρυσός Φοίνικας το 2016 για μια μαχητική, συγκινητική, κατά στιγμές απλοϊκή, αλλά απόλυτα επείγουσα κοινωνική διαμαρτυρία δια χειρός Κεν Λόουτς. Η ιστορία αφορά έναν  59χρονο ξυλουργό, τον Ντάνιελ Μπλέικ, που έπειτα από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, δεν μπορεί να δουλέψει και περιμένει το κρατικό επίδομα για να ζήσει. Η γραφειοκρατία, όμως, του δημιουργεί διαρκώς προσκόμματα και τον οδηγεί σε αδιέξοδο.

The Artist
The Artist

"The Artist"

Η ταινία αποκάλυψη του Φεστιβάλ Καννών, χάρισε στον πρωταγωνιστή της Ζαν Ντιζαρντέν το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου. O Ζορζ Βαλεντίν, αστέρας του βωβού κινηματογράφου, συνειδητοποιεί πως ο ήχος θα φέρει το τέλος της καριέρας του. Η Πέπι Μίλερ, μια φιλόδοξη στάρλετ που ο Βαλεντίν βοήθησε στα πρώτα της βήματα, αρπάζει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

La Grande Bellezza
La Grande Bellezza

"The Great Beauty"

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτη Πάολο Σορεντίνο έκλεψε τις εντυπώσεις στο 66ο Φεστιβάλ Καννών με την "Tέλεια Ομορφιά". Ένας κυνικός συγγραφέας, σύμβολο της ρωμαϊκής κοσμικής ζωής, περιπλανιέται στην αγαπημένη του ιταλική πρωτεύουσα αντιμέτωπος με το δικό του, αλλά και το δικό της παρελθόν. Ταυτόχρονα, ο σκηνοθέτης αναζητά την κρυμμένη γοητεία της Αιώνιας Πόλης πίσω από την καρτποσταλική βιτρίνα της και μέσα από φελινικές εικόνες.

Alpes
Alpes

Mη χάσετε επίσης...

Τις βραβευμένες ταινίες του καταξιωμένου Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου"Κυνόδοντας" και "Άλπεις", αλλά και ταινίες που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα με τις διακρίσεις τους, όπως οι "Sorry We Missed You", "Xenia", "Frantz" και "Old Boy", τη σειρά "Little drummer girl" και πολλά ακόμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.

Η 17η σεζόν του NCIS παίζει στο STAR

Από σήμερα, 12 Ιουλίου, και κάθε Παρασκευή βράδυ.

Καλοκαιρινές πρεμιέρες και 3 άχαστα αφιερώματα στο Vodafone TV

Ιούλιος με νέες σειρές και πολυαναμενόμενες σεζόν, ένα αφιέρωμα που θα μας ανοίξει την όρεξη, έναν sci-fi μαραθώνιο και ένα αθλητικό ταξίδι στο Παρίσι.