Η δυναμική επιστροφή του "Maestro" με το ποιητικό "Mother"

Μετά την παγκόσμια επιτυχία της 1ης σεζόν, η δραματική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επέστρεψε στο MEGA και το Νetflix.

Maestro Maestro

Η μυθοπλασία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη τα χωράει όλα: οικογενειακό δράμα, έρωτα, χιούμορ, βία. Ο Έλληνας δημιουργός, ξέρει ακριβώς τι αρέσει στον κόσμο και έχει βρει έναν μοναδικό τρόπο να επικοινωνεί μαζί του μέσω της τέχνης του, η οποία κρατάει πάντα το όριο μεταξύ τολμηρής και ποπ. Το τελευταίο τηλεοπτικό εγχείρημα και highlight της καριέρας του, το σαρωτικό "Maestro", ήρθε να επιβεβαιώσει ακριβώς αυτό, κερδίζοντας όχι μόνο το ελληνικό, αλλά και το παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό μέσω του Netflix.

Με φόντο τους μαγευτικούς Παξούς και αξιοποιώντας σεναριακά το πλαίσιο της "μικρής κοινωνίας", ο Παπακαλιάτης συνέθεσε στην πρώτη σεζόν ένα μωσαϊκό ιστοριών με ξεχωριστούς πρωταγωνιστές, που συμπληρώνουν η μία την άλλη. Το πρώτο μέρος της ιστορίας του "Μaestro" έκλεισε με ένα καθηλωτικό φινάλε, αφήνοντας όλους τους χαρακτήρες διαλυμένους: ο Αντώνης (Ορέστης Χαλκιάς) σκότωσε τον Χαράλαμπο (Γιάννης Τσορτέκης), πατέρα του αγοριού του, Σπύρο (Γιώργος Μπένος), ο Ορέστης (Παπακαλιάτης) και ο πατέρας του Αντώνη, Φάνης (Φάνης Μουρατίδης), τους βοήθησαν να κρύψουν το πτώμα, και ο Μιχάλης (Αντίνοος Αλμπάνης) βρέθηκε μάρτυρας της συγκάλυψης.

Η δεύτερη σεζόν συναντά τους πρωταγωνιστές πέντε μήνες αργότερα, εστιάζοντας τόσο στην στασιμότητά τους όσο και στις αλλαγές που έχουν καθορίσει τις ζωές τους. Τα δύο αγόρια προσπαθούν να ξεπεράσουν το τραυματικό γεγονός, ο Ορέστης έχει επιστρέψει στην Αθήνα περιμένοντας την σύντροφό του, Αλεξάνδρα (Στεφανία Γουλιώτη), να γεννήσει, και η Κλέλια (Κλέλια Ανδριολάτου) έχει μείνει μόνη, απογοητευμένη τόσο από την εγκατάλειψη του Ορέστη όσο και από την απόσταση που τη χωρίζει από τους δικούς της.

Maestro
Maestro

Έξυπνα και κινηματογραφικά, το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου εξετάζει το παρόν μέσα από τα μάτια της "μητέρας". Το "Mother" ξεκινά με ένα ποιητικό voice-over, στο οποίο ακούμε την Σοφία (Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου), μητέρα του Αντώνη και της Κλέλιας, να μοιράζεται με ενοχή πως δεν έχει τον τρόπο να προσεγγίσει, να προστατεύσει και να στηρίξει τα παιδιά της, έχοντας κάνει επανειλημμένα λάθη που στέρησαν από εκείνα την εμπιστοσύνη τους προς αυτήν. Η δική της μητέρα, Χάρις (Χάρις Αλεξίου), της απαντά ενστικτωδώς με ένα απόσπασμα: "τα παιδιά μας δε μας ανήκουν".

Ο φακός στρέφεται παράλληλα στην Μαρία (Μαρία Καβογιάννη), γυναίκα του Χαράλαμπου και μητέρα του Σπύρου, μια κακοποιημένη γυναίκα που ζούσε για χρόνια με τον φόβο του συζύγου της. Τώρα που εκείνος "αγνοείται", εκείνη δεν ξέρει τι να κάνει με την απουσία του, διστάζοντας, ή μη μπορώντας πια, να αισθανθεί ανακούφιση. Από τους πιο περίπλοκους και ταυτόχρονα στιβαρούς χαρακτήρες (και μια από τις πιο συγκινητικές ερμηνείες) της σειράς, μια μητέρα που πρεσβεύει την άνευ όρων αγάπη, που παίρνει αγκαλιά το παιδί της όταν κλαίει και κοιμάται μαζί του όταν βλέπει εφιάλτες.

Στην Αθήνα, συναντάμε την Αλεξάνδρα, η οποία είναι έτοιμη να γεννήσει και αποφασισμένη να έχει δίπλα της τον Ορέστη - όχι επειδή δεν μπορεί να μεγαλώσει το παιδί μόνη της, αλλά επειδή δε θέλει να το κάνει. Μιλώντας σε μια ψυχοθεραπεύτρια, η Αλεξάνδρα προβάλλει την ανεξαρτησία της και ταυτόχρονα εκθέτει την αλήθεια της: τον εσωτερικευμένο μισογυνισμό, την ανασφάλειά της απέναντι στην μητρότητα, τον φόβο της απέναντι στην μοναξιά. Ειρωνικά, το φινάλε του επεισοδίου, την βρίσκει να γεννά στους δρόμους της Αθήνας, ζητώντας βοήθεια από αγνώστους, σε μια σκηνή που ξεχωρίζει λόγω τόσο της σημασίας όσο και της ερμηνείας της Γουλιώτη.  

Επιστρατεύοντας μια ποικιλία αφηγηματικών εργαλείων, το "Mother" στηρίζεται στις οπτικές των τριών γυναικών, συμπληρώνεται από αναδρομές και επανέρχεται στο τώρα, διατηρώντας την προσοχή του κοινού για 70 πλούσια τηλεοπτικά λεπτά (ειδική μνεία στον Γιάννη Τσορτέκη ο οποίος στοιχειώνει ως Χαράλαμπος σε μορφή παραισθήσεων) και προετοιμάζοντας για ένα ανανεωμένο "Μaestro".

Η σειρά προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 22.40 στο ΜΕGA, ενώ όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα στο Netflix.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Kαλοκαιρινές προβολές στο Netflix με παλιές και νέες ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ

Από 1 Ιουλίου η streaming πλατφόρμα ανανεώνει το τηλεοπτικό της μενού με νοσταλγικά αλλά και ολοκαίνουρια φιλμ, τηλεοπτικές πρεμιέρες και νέες σεζόν σειρών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/06/2024

ERTFLIX: Η ιστορία της Ελλάδας στο "COSMOTE HISTORY Ντοκιμαντέρ"

H ελληνική πλατφόρμα φιλοξενεί μια πλούσια σειρά ντοκιμαντέρ που χωρίζεται σε 8 μέρη και διεισδύει σε συγκλονιστικά κομμάτια του ελληνικού παρελθόντος.

Οι νέες σειρές που θα δούμε στην COSMOTE TV τον Ιούλιο

Ολοκαίνουριος Άντονι Χόπκινς, βρετανικές κωμωδίες, μυστήριο και πολυαναμενόμενες νέες σεζόν προστίθενται στο τηλεοπτικό "μενού" της COSMOTE TV.

Οι εμβληματικές "Τρεις Χάριτες" επιστρέφουν στο Μega

34 χρόνια μετά, η καλτ κωμική σειρά των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου προβάλλεται ξανά στο Μega, με αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας.

"Kabul": Η νέα δραματική σειρά σε συμπαραγωγή COSMOTE TV, με φόντο μια "πειραγμένη" Αθήνα

Το "α" βρέθηκε στη Χαλυβουργική, στο σετ γυρισμάτων της ευρωπαϊκής σειράς που γυρίζεται στην Ελλάδα και μίλησε με τους συντελεστές του φιλόδοξου πρότζεκτ.

Το ERTFLIX αποχαιρετά τον Ντόναλντ Σάδερλαντ με μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών

Το αριστουργηματικό "Μετά τα Μεσάνυχτα" του 1973 είναι πλέον διαθέσιμο στην ελληνική πλατφόρμα.

Δυο ευρωπαϊκά φιλμ κάνουν πρεμιέρα στο Novacinema1 και αξίζουν την προσοχή σας

Ένα υποψήφιο για Όσκαρ ιρλανδικό δράμα και ένα ατμοσφαιρικό γαλλικό θρίλερ έρχονται σύντομα στη μικρή οθόνη από τη Nova.