Ο Γιώργος Ζώης αναπτύσσει την πρώτη σειρά του στο Series Mania

Το κορυφαίο γαλλικό φεστιβάλ επέλεξε την παραγωγή του ταλαντούχου Έλληνα σκηνοθέτη για το πρόγραμμα «Series Makers».

Play σειρά αφίσα crop

Μια νέα καλλιτεχνική πρόκληση περιμένει τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη, καθώς η πρώτη τηλεοπτική δουλειά του με τίτλο "Play" επιλέχθηκε για συμμετοχή στο εκλεκτικό τμήμα "Series Makers" του κορυφαίου γαλλικού φεστιβάλ Series Mania.

Ο Ζώης είναι ένας από τους μόλις 10 δημιουργούς που συμμετέχουν στις δράσεις του "Series Mania", το οποίο ακολουθεί μια αυστηρή διαδικασία επιλογής των μελών του ετησίως. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μαζί με τον Έλληνα σκηνοθέτη, στη Λιλ πρόκειται να παρουσιάσουν επίσης τις ιδέες τους ονόματα όπως ο οσκαρικός Κέβιν ΜακΝτόναλντ ("Ο Τελευταίος Βασιλιάς της Σκωτίας"), η υποψήφια για Όσκαρ Κάουθερ Μπεν Χανία ("Τέσσερις Κόρες") και ο διακεκριμένος Φινλανδός σεναριογράφος Μίκο Μιλιχάχτι ("Η πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Όλλι Μάκι").

Η υπόθεση του "Play", το οποίο βρίσκεται στη φάση της ανάπτυξης, περιστρέφεται γύρω από ένα μοναχικό σινεφίλ που γίνεται μέλος μιας μυστηριώδους ομάδας αγνώστων, η οποία αναπαριστά σκηνές από ταινίες στην πραγματική ζωή. Μεταξύ των συνεργατών του Ζώη βρίσκονται στο σενάριο οι Ελιζαμπέτα Ηλία-Γεωργιάδου, Νικόλας Κούλογλου και Γιώργος Ζαφειρόπολος. Την παραγωγή της σειράς πραγματοποιεί η έμπειρη εταιρία Foss Productions, η οποία έχει παραδώσει μια σειρά από επιτυχημένες σειρές όπως τα "Μαέστρο" (Χριστόφορος Παπακαλιάτης) και "Milky Way" (Βασίλης Κεκάτος), με το τελευταίο να συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Series Mania.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα, στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα Encounters του 74ου Φεστιβάλ Βερολίνου, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Ζώη με τίτλο "Arcadia". Ένα στοιχειωτικά υποβλητικό και συναισθηματικά υπαινικτικό φιλμ για το οποίο, όπως γράφτηκε χαρακτηριστικά στην ανταπόκριση του "α", είναι αδύνατο να μιλήσεις χωρίς σπόιλερς. Πρωταγωνιστές, πάντως, είναι οι Αγγελική Παπούλια και Βαγγέλης Μουρίκης, οι χαρακτήρες των οποίων μπλέκονται σε μια αιματηρή υπόθεση μυστηρίου.

Play σειρά αφίσα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.