ERTFLIX: 5 ταινίες μικρού μήκους φέρνουν αέρα Ελλάδας και καλοκαιριού στη μικρή οθόνη

Οι ελληνικές "Μικρές Ιστορίες" που απολαύσαμε στη νυχτερινή τηλεοπτική ζώνη της ΕΡΤ2 έρχονται με καλοκαιρινή, κριτική και ψυχαγωγική διάθεση στο ΕΡΤFLIX.

τι κολυμπάει

"Τι κολυμπάει και γελάει;" (2003)

Η Μάγδα και η Γεωργία είναι φίλες χρόνια τώρα. Ένα απρόβλεπτο γεγονός όμως γίνεται η αιτία για να αλλάξει η καθημερινή τους διαδρομή προς τα λουτρά. Η μέρα τους παίρνει άλλη τροπή, ίσως και οι επόμενες. Μία τρυφερή ταινία από την Εμμανουέλα Φραγκιαδάκη.

travel express

"Travel Express" (2013)

Σε σκηνοθεσία της Νατάσσας Ξύδη, το "Travel Express" ακολουθεί τη Μαργαρίτα καθώς ετοιμάζεται για καλοκαιρινές διακοπές στην Πάρο. Χάνοντας το πλοίο, θα ταξιδέψει -τελικά- ακόμα πιο μακριά. Η ταινία συμμετείχζε στο 36ο Φεστιβάλ Δράμας.

διακοπεές

"Διακοπές καλοκαιρινές" (2006)

Πρωταγωνιστές της Ελίνα Ψύκου, είναι η Χριστίνα και ο Νίκος, ένα ζευγάρι λίγο πριν τα τριάντα τους. Τους συναντάμε στο πλοίο, καθώς επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Περίπου στα μέσα της διαδρομής, κι ενώ έχει νυχτώσει, η Χριστίνα ζητά από τον Νίκο να χωρίσουν. Μια σειρά από μαρτυρίες-βίντεο, καταγεγραμμένες το επόμενο πρωί, από έναν τηλεοπτικό σταθμό μας πληροφορούν για το τι "πραγματικά" συνέβη, λίγες ώρες πριν, ανάμεσα τους. Η ταινία διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Δράμας το 2006 με την Ειδική Μνεία ΕΚΚ.

στο αεροδρόμιο

"Στο αεροδρόμιο" (2021)

Η ταινία του Μιχάλη Μαθιουδάκη τοποθετείται στο όμορφο τοπίο της Πάρου και αποτελεί μια καθαρόαιμη κωμωδία με καταβολές στον παλιό καλό κινηματογράφο. Γέλιο και συγκίνηση περιβάλουν την ιστορία του Προκόπη, ενός υπεύθυνου του νησιώτικου αεροδρομίου, σκιαγραφώντας την ίδια στιγμή τις σχέσεις του με τους ντόπιους.

βούτα

"Βούτα" (2020)

Η Βούτα, ένα είδος περιστεριού, πετάει μέχρι τα σύννεφα κι ύστερα πέφτει με ταχύτητα, που αγγίζει τα 230 χιλιόμετρα την ώρα, επιβραδύνοντας λίγα μέτρα πριν ακουμπήσει στο έδαφος. Ακριβώς όπως τα αγαπημένα του περιστέρια, ο Χρήστος, θα πρέπει να βρει τρόπο να αποφύγει τη σύγκρουση με τον πατέρα του, που επιστρέφει από τη φυλακή. Ταυτοχρόνως, προσπαθεί να στεριώσει ως φούρναρης και τριγυρνά στην πιο υποβαθμισμένη πλευρά της πόλης με τον αδερφικό του φίλο, τον Πάνο. Ειδικό Βραβείο Επιτροπής και Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Δράμας για αυτήν τη συγκινητική ταινία του Δημήτρη Ζάχου. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.