Λιβ Χιούσον για βραβεία Emmy: "Δεν υπάρχει χώρος για εμένα"

Το non-binary άτομο Λιβ Χιούσον που ξεχώρισε για την ερμηνεία του στη σειρά “Yellowjackets”, αρνείται να υποβάλλει υποψηφιότητα για Emmy λόγω της έμφυλης κατηγοριοποίησης της ακαδημίας.

liv hewson

Ανάμεσα στο εκπληκτικό καστ που συμμετέχει στη σειρά "Yellowjackets” του Showtime, με τις αγαπημένες του ανεξάρτητου σινεμά Μέλανι Λίνσκι, Κριστίνα Ρίτσι και Τζούλιετ Λιούις σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, ξεχώρισε από νωρίς το nonbinary άτομο Λιβ Χιούσον

Υποδυόμενο την queer έφηβη Βαν Πάλμερ, το 27χρονο Χιούσον αναδείχθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα ανερχόμενα υποκριτικά ταλέντα της σύγχρονης τηλεόρασης. Για την ερμηνεία του στη 2η σεζόν της σειράς , το κανάλι Showtime είχε σκοπό να υποβάλλει το όνομα του ως υποψήφιο για τα επιφανή βραβεία Emmy, στην κατηγορία Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου, κάτι το οποίο το ίδιο αρνήθηκε

Συγκεκριμένα, δήλωσε στο Variety: "Θα ήταν ανακριβές να συναγωνιστώ γυναίκες ηθοποιούς, ούτε βγάζει νόημα να είμαι στην ίδια κατηγορία με τους άντρες. Είναι απλό και μη υπερβολικό. Δεν μπορώ να συμμετάσχω γιατί δεν υπάρχει χώρος για εμένα”. 

yellowjackets

Την απόφασή του στηρίζουν τόσο οι συμπρωταγωνίστριες του, όσο και οι δημιουργοί της σειράς Άσλεϊ Λάιλ και Μπαρτ Νίκερσον.

Άλλα nonbinary άτομα του χώρου (Έμα Ντ’ Άρσι, Άσια Κέιτ Ντίλον, Καρλ Κλέμονς-Χόπκινς) έχουν έρθει επίσης αντιμέτωπα με τις περιοριστικές έμφυλες κατηγορίες βραβείων από ακαδημίες όπως τα Όσκαρ, οι Χρυσές Σφαίρες και τα Emmy. Σε αντίθετο κλίμα, τα Βραβεία Gotham και τα Independent Spirit Awards έχουν ήδη λάβει μεταρρυθμιστικά μέτρα, με σκοπό την ευρύτερη συμπεριληπτικότητα. Το παράδειγμα βέβαια έχουν θέσει τα μουσικά βραβεία Grammy, τα οποία κλείνουν μία δεκαετία ουδετερότητας, και απευθύνονται στα υποψήφια άτομα ως "καλλιτέχνες", αποφεύγοντας οποιαδήποτε έμφυλη διάκριση. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Καμία Ολυμπιάδα: Το αθηνόραμα δίνει τα δικά του χρυσά στους αθλητές της ελληνικής ΤV

Οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες έφτασαν μόλις στο τέλος τους και τώρα που τους αποχαιρετίσαμε ήρθε η ώρα να αναδειχθούν οι... πραγματικοί Ολυμπιονίκες σε beach volley, ποδόσφαιρο, ιππασία και curling.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
13/08/2024

5 σειρές για να παραμείνουμε στο φίλαθλο πνεύμα

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες "Παρίσι 2024" έφτασαν στο τέλος τους, αφού μας θύμισαν την ομορφιά, τις δυσκολίες και την αδρεναλίνη του αθλητισμού. Με αφορμή το μεγαλύτερο παγκόσμιο αθλητικό γεγονός της χρονιάς, ανατρέχουμε σε πέντε αθλητικές (με την ευρύτερη έννοια) τηλεοπτικές σειρές που θα μας κρατήσουν στο κλίμα.

"Heartstopper": Τι θα γίνει άραγε με τον Τσάρλι και τον Νικ στην 3η σεζόν;

Η 3η σεζόν της βρετανικής queer σειράς που βασίζεται στα πρωτότυπα κόμικ της δημιουργού Άλις Όσμαν, επιστρέφει στο Netflix πιο ανατρεπτική από ποτέ!

Το "It" θα (ξανά)στοιχειώνει πλέον και τη μικρή οθόνη

Κυκλοφόρησε το teaser της prequel σειράς του επιτυχημένου Αυτό.

"VIΠ Καλά Γεράματα": Δείτε το τρέιλερ της νέας κωμικής σειράς του ANT1

Μία αυστηρώς κατάλληλη κωμωδία, έρχεται σε ένα γηροκομείο σκέτη τρέλα, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βογιατζάκη.

"Η Μαρία που έγινε Κάλλας": Φωτογραφίες από τα γυρίσματα της νέας μίνι σειράς

Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης σειράς της ΕΡΤ1, με τη σκηνοθετική σφραγίδα της Όλγας Μαλέα.

Πόσα ξέρετε για τις Φέι Ντάναγουεϊ και Ελίζαμπεθ Τέιλορ;

Απολαύστε δύο μοναδικά ντοκιμαντέρ για τις ζωές των δύο ασύγκριτων πρωταγωνιστριών, αποκλειστικά στο Vodafone TV.