7 συναρπαστικές σειρές βασισμένες σε αληθινά γεγονότα

Η απίστευτη ιστορίας της "Νοσοκόμας" σκαρφαλώνει στις πρώτες θέσεις του Netflix, μαζί με τις νέες σειρές "Το Φως της Ελπίδας" και "White House Plumbers". Αν αναζητάτε ακόμα περισσότερες αληθινές ιστορίες, συγκεντρώσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες.

Η Νοσοκόμα

Πόσο διαφορετικά παρακολουθείς μία σειρά όταν γνωρίζεις ότι βασίζεται σε αληθινά γεγονότα; Κάνει τη θέαση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, γίνεσαι μέρος της γνωρίζοντας ότι κάποια πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν και σε εσένα, όπως και συνέβησαν και σε άλλους. Εκτός αν αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσες να γίνεις Ρώσος κατάσκοπος ή ο επόμενος Πάμπλο Εσκομπάρ. Μην σας μπαίνουν ιδέες.

Τρεις νέες σειρές, βασισμένες σε αληθινά γεγονότα, άρχισαν να προβάλλονται τις τελευταίες μέρες στις δημοφιλείς streaming πλατφόρμες, "Η Νοσοκόμα", "Το Φως της Ελπίδας" και οι "White House Plumbers". Μαζί με αυτές, προσθέτουμε ακόμα κάποιες που αγαπήσαμε τα τελευταία χρόνια και σας προτείνουμε 7 συναρπαστικές σειρές βασισμένες σε αληθινά γεγονότα που ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος θα σκεφτόταν.

Η Νοσοκόμα
Η Νοσοκόμα

Η Νοσοκόμα (Netflix)
Η απίστευτη ιστορία μίας γενναίας Δανής νοσοκόμας



Η νοσοκόμα Περνίλε Κούρζμαν (Φάνι Μπερντ) συνεχίζει μέχρι και σήμερα να δουλεύει στο Νοσοκομείο Νίκομπιν Φάλστερ της Δανίας. Πριν από μία δεκαετία έφτανε εκεί σαν νέα νοσοκόμα, έχοντας μαζί ένα μικρό παιδί, έτοιμη να κάνει μία νέα αρχή στη ζωή της. Από τις πρώτες μέρες ήρθε πολύ κοντά με την Κριστίνα Άιστρουπ Χάνσεν (Τζόζεφιν Παρκ), μία δυναμική νοσοκόμα που δούλευε στα επείγοντα και επέλεγε συνήθως τις βραδινές βάρδιες. Εκεί που θεωρητικά τα πράγματα πρέπει να είναι πιο ήσυχα, αντιθέτως οι μυστηριώδεις θάνατοι ασθενών πληθαίνουν, όπως και τα ερωτηματικά και υποψίες της Περνίλε. Μία πραγματικά απολαυστική δραματική μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων, με ρεαλισμό και κορυφαίες ερμηνείες, αρκετά τρομακτική αν σκεφτείς ότι η ιστορία είναι πέρα για πέρα αληθινή και συνεχίζει να απασχολεί τις δανέζικες αρχές και τύπο.

Το Φως της Ελπίδας
Το Φως της Ελπίδας

Το Φως της Ελπίδας (Disney+ / National Geographic)
Μία άγνωστη πτυχή της ζωής της Άννα Φρανκ
 

Την Πρωτομαγιά κυκλοφόρησαν τα δύο πρώτα επεισόδια της νέας μίνι σειράς του Disney+ που ρίχνει φως στη ζωή της οικογένειας της Άννα Φρανκ, του πιο γνωστού θύματος της ναζιστικής θηριωδίας και σύμβολο αντίστασης και ελπίδας. "Το Φως της Ελπίδας" δεν εστιάζει τόσο στην ίδια την Άννα Φρανκ αλλά στη νεαρή Ολλανδή γραμματέα Μιπ Γκις (Μπελ Πάουλι) που για σχεδόν δύο χρόνια, μαζί με τον άνδρα της, έκρυβε την οικογένεια του Όττο Φρανκ (πατέρας της Άννα) από τους ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή της για να προστατεύσει την οικογένεια Φρανκ και ήταν η γυναίκα που βρήκε -μαζί με τη φίλη της, Μπεπ Βόσκουιλ- και διέσωσε το ημερολόγιο της Άννα. Η Άννα Φρανκ ήταν μόλις 16 χρονών όταν έχασε τη ζωή της στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

White House Plumbers
White House Plumbers

White House Plumbers (HBO MAX)
Οι γκαφατζήδες πράκτορες του σκανδάλου Γουότεργκεϊτ
 

Μία ολόφρεσκη σειρά που άρχισε να προβάλλεται πριν από λίγες μέρες στο HBO Max και μετά από το πρώτο επεισόδιο -μόνο αυτό έχει βγει για την ώρα- περιμένουμε πώς και πως τη συνέχεια. Βέβαια, η ιστορία είναι γνωστή σε πολλούς από εμάς, ίσως και χιλιοειπωμένη, το "White House Plumbers" ("Οι Υδραυλικοί του Λευκού Οίκου" αν το μεταφράσουμε στα ελληνικά) ασχολείται με τις λάθος ενέργειες δύο πρακτόρων της CIA και του FBI (στους ρόλους οι απολαυστικοί Γούντι Χάρελσον και Τζάστιν Θερού), δύο άτομα που όπως φαίνεται "πετούσαν στα σύννεφα" και "είχαν το μυαλό πάνω από το κεφάλι τους", τα οποία υπό την προεδρία Ρίτσαρντ Νίξον παρακολουθούσαν τους αντιπάλους τους Δημοκρατικούς, κάποια στιγμή αποκαλύφθηκαν και στο τέλος προκάλεσαν το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ (και την παραίτηση του Νίξον). Μέσα από την αιχμηρή σάτιρα, το "White House Plumbers” ρίχνει φως στο μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο των ΗΠΑ.

Narcos
Ο Βάγκνερ Μόουρα στον ρόλο του Πάμπλο Εσκομπάρ I Narcos

Narcos (Netflix)
Η ζωή του διαβόητου Πάμπλο Εσκομπάρ
 

Από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες που μπορούν να αποτυπωθούν στη μικρή οθόνη, στο "Narcos" βλέπουμε τη ζωή, την άνοδο και την πτώση του περιβόητου Κολομβιανού εμπόρου ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ, όνομα συνώνυμο της βίας και της σκληρότητας. Στον ρόλο του Εσκομπάρ, ο Βάγκνερ Μόουρα, με τον Πέντρο Πασκάλ ("The Mandalorian", "The Last of Us") στον ρόλο του Αμερικανού πράκτορα της DEA, Χαβιέ Πένια, που μαζί με τον επίσης πράκτορα Στιβ Μέρφι και τις αρχές της Κολομβίας, προσπαθούν να ρίξουν τον "βασιλιά των καρτέλ κοκαΐνης" από τον θρόνο του. Τρεις γεμάτες σεζόν, με την πρώτη να μας δείχνει πως ο Πάμπλο Εσκομπάρ, ξεκινώντας από τα τέλη της δεκαετίας του ’70 και φτάνοντας μέχρι και τις αρχές του ‘90, εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο drug lord του κόσμου.

The Americans
The Americans

The Americans (FX)
Η καλύτερη κατασκοπευτική σειρά που δεν έχετε δει


Πέντε ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που μας αποχαιρέτησε με το τελευταίο επεισόδιο μία από τις καλύτερες τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας. Μέσα σε 6 γεμάτες σεζόν, από το 2013 μέχρι το 2018, γίναμε και εμείς μέρος ενός κόσμου κατασκόπων, κινδύνων, μυστικών και ψεμάτων. Βασισμένη, στο μεγαλύτερο μέρος της, σε αληθινά γεγονότα, η σειρά "The Americans" μας εισάγει στην καθημερινότητα ενός φαινομενικά φυσιολογικού ζευγαριού Αμερικανών, των Τζένινγκς, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και τις αρχές της δεκαετίας του ’80 (με πάντα υπαρκτό τον φόβο για πυρηνικό ολοκαύτωμα). Όπως καταλάβατε, μόνο "φυσιολογικό" δεν είναι το ζευγάρι. Με βιτρίνα ένα ταξιδιωτικό γραφείο που διατηρούν σε ένα προάστιο της πρωτεύουσας Ουάσινγκτον, οι Τζένινγκς είναι κατάσκοποι της KGB, Σοβιετικοί πολίτες που έφτασαν στις ΗΠΑ πριν αρκετά χρόνια για αυτόν και μόνο τον σκοπό, την κατασκοπία. Ούτε τα παιδιά που απέκτησαν στις ΗΠΑ γνωρίζουν τις δραστηριότητες των γονιών τους.

Οικογένεια Ντάρελ
Οικογένεια Ντάρελ

Οικογένεια Ντάρελ (ITV)
Μία αληθινή ιστορία με φόνο την Κέρκυρα


Ο Τζέραλντ Ντάρελ (1925-1995) υπήρξε διάσημος Βρετανός συγγραφέας, τηλεοπτικός παρουσιαστής, ιδιοκτήτης ενός πρότυπου ζωολογικού κήπου και φυσιοδίφης, ανάμεσα σε άλλες ιδιότητες. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του, τη δεκαετία του ’30, τα πέρασε στην Κέρκυρα με την μητέρα του και τα τρία του αδέρφια, κάτι που χαράχθηκε ανεξίτηλα στη μνήμη του, δίνοντάς μας τρία υπέροχα αυτοβιογραφικά βιβλία ("My Family and Other Animals", "Birds, Beasts, and Relatives", "The Gardens of the Gods", γνωστά και ως "η τριλογία της Κέρκυρας"). Ο πατέρας του είχε φύγει από τη ζωή όταν αυτός ήταν μόλις τριών ετών. Η δραματική σειρά "Οικογένεια Ντάρελ" είναι η ζωή τους στην Κέρκυρα, χωρίς να λείπει το χιούμορ και η συγκίνηση, μία σειρά που εξυμνεί το νησί του Ιονίου και τις ομορφιές του. Μέχρι και πρόσφατα η "Οικογένεια Ντάρελ" προβαλλόταν στην ΕΡΤ2.

Inventing Anna
Η Τζούλια Γκάρνερ στο "Inventing Anna"

Inventing Anna (Netflix)
Η δημοσιογράφος που ξεσκέπασε μία fake κληρονόμο


Μία σειρά βασισμένη στο άρθρο της δημοσιογράφου Τζέσικα Πρέσλερ και του New York Magazine με τίτλο "How Anna Delvey Tricked New York’s Party People" και τα ερωτήματα που έθεσε για το ποια ήταν πραγματικά η Άννα Ντέλβι (μοναδική η Τζούλια Γκάρνερ του "Ozark" εδώ) που αναστάτωσε για ένα διάστημα την κοσμική Νέα Υόρκη και το Instagram. Υπήρξε βαθύπλουτη Γερμανίδα κληρονόμος ή ήταν απλά μία απατεώνισσα με καταγωγή από τη Ρωσία που "γλιστρούσε" επιδέξια ανάμεσα στην αμερικανική ελίτ, πήγαινε στα καλύτερα πάρτι και θέρετρα και έκλεβε χρήματα, πανάκριβα κοσμήματα και καρδιές; Η σειρά 9 επεισοδίων δείχνει την επιμονή μίας άγνωστης δημοσιογράφου, της Βίβιαν Κεντ (η Άννα Κλάμσκι από το κλασικό "My Girl") για να ερευνήσει και να έρθει μπροστά στην αλήθεια, παρά την αντίθετη άποψη του αρχισυντάκτη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.

Η 17η σεζόν του NCIS παίζει στο STAR

Από σήμερα, 12 Ιουλίου, και κάθε Παρασκευή βράδυ.

Καλοκαιρινές πρεμιέρες και 3 άχαστα αφιερώματα στο Vodafone TV

Ιούλιος με νέες σειρές και πολυαναμενόμενες σεζόν, ένα αφιέρωμα που θα μας ανοίξει την όρεξη, έναν sci-fi μαραθώνιο και ένα αθλητικό ταξίδι στο Παρίσι.