Αν σας άρεσε το "The Last of Us", άλλες 6 μετα-αποκαλυπτικές τηλεοπτικές σειρές

Το μετα-αποκαλυπτικό δράμα επιβίωσης του HBO με τον Πέδρο Πασκάλ σπάει ρεκόρ τηλεθέασης. Μετά το “The Last of Us”, ποιες άλλες αντίστοιχες σειρές βλέπουμε;

The Last of Us

To μετα-αποκαλυπτικό δράμα του HBO και του Κρεγκ Μάζιν, βασισμένο στο ομώνυμο και πολύ δημοφιλές video game της Naughty Dog για το PlayStation, μας έχει ταρακουνήσει για τα καλά στα πρώτα επεισόδια του πρώτου κύκλου, το τελευταίο επεισόδιο του οποίου προβάλλεται στην Ελλάδα τη Δευτέρα 13/3 από το Vodafone TV. Συνήθως, με πολλά τα παραδείγματα, όταν ακούς για μεταφορά ενός video game στη μικρή ή στη μεγάλη οθόνη, κρατάς "μικρό καλάθι", μόνο που εδώ τα πράγματα εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά. Δεν έχεις να κάνεις με άλλο ένα θρίλερ με μεταλλαγμένους ανθρώπους-ζόμπι, κάποια φονική πανδημία ή την καταστροφή του κόσμου. Βασικά, έχεις να κάνεις με όλα αυτά, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό. Αυτό αντανακλάται και στα ρεκόρ τηλεθέασης που σπάει το "The Last of Us” κάθε βδομάδα.  

The Last of Us
The Last of Us I Πέδρο Πασκάλ και Μπέλα Ράμσεϊ

Με πρωταγωνιστή τον Πέδρο Πασκάλ (The Mandalorian, Narcos), 20 χρόνια μετά την καταστροφή του σύγχρονου πολιτισμού, ένας ιός έχει μετατρέψει τους ανθρώπους σε ζόμπι, τους Clickers. Ο Τζόελ (Πέδρο Πασκάλ) που επέζησε από το ξέσπασμα του ιού αναλαμβάνει να μεταφέρει την Έλι (Μπέλα Ράμσεϊ), μια 14χρονη κοπέλα, η οποία αποτελεί και το κλειδί θεραπείας από τον ιό, έξω από μια ζώνη καραντίνας, στους Fireflies.

Με αφορμή το "The Last of Us”, επιλέγουμε και σας προτείνουμε 6 τηλεοπτικές σειρές με ανάλογο μετα-αποκαλυπτικό σκηνικό και ιστορίες επιβίωσης. Tο τελευταίο επεισόδιο της 1ης σεζόν του "The Last of Us” προβάλλεται τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στην Ελλάδα.

The Walking Dead
The Walking Dead

The Walking Dead


Μπορεί oi 11 κύκλοι του (προσωπικά, το άφησα κάπου στον 7ο), μαζί με τις διάφορες spin-off σειρές, να κούρασαν κάποιους αλλά το "Walking Dead” είναι μία από τις σειρές με καθόριζαν απόλυτα το σύγχρονο τηλεοπτικό τοπίο. Βασισμένο στα κόμικς του Ρόμπερτ Κίρκμαν, η πρώτη σεζόν βγήκε στον αέρα του δικτύου AMC το 2010 και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Νωρίτερα, το AMC είχε κυκλοφορήσει τις σειρές "Mad Men” και "Breaking Bad”, καταλαβαίνετε όλοι, ξεκινούσε μία νέα "χρυσή περίοδος" για την τηλεόραση. Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με διαφημιστές ή έναν καθηγητάκο που εξελίχθηκε σε κατασκευαστή-έμπορο μεθαμφεταμίνης, αλλά με τον Αποκάλυψη των Ζόμπι. Ένας συνεχής αγώνας επιβίωσης για τους τελευταίους αμόλυντους ανθρώπους ενάντια στα αιμοδιψή ζόμπι, σε έναν πλανήτη εχθρικό και αγνώριστο. Κτήρια εγκαταλελειμμένα και κατεστραμμένα, υποδομές ανύπαρκτες, μοναδικός σκοπός η επιβίωση με κάθε κόστος. Πολλές φορές, οι ίδιοι άνθρωποι είναι πιο επικίνδυνοι και από τα μολυσμένα ζόμπι.

Chernobyl
Chernobyl

Chernobyl


Η μίνι σειρά του HBO συζητήθηκε όσο καμία άλλη το 2019. Λίγους μήνες αργότερα, όλος ο πλανήτης βρισκόταν σε καραντίνα. Η δραματοποιημένη σειρά 5 επεισοδίων από τον Αμερικανό σκηνοθέτη και σεναριογράφο Κρεγκ Μάζιν (συνδημιουργός του "The Last of Us”) απεικονίζει αριστουργηματικά -και ανατριχιαστικά- τις ώρες και στιγμές πριν την πυρηνική καταστροφή του Τσερνόμπιλ τον Απρίλιο του 1986 και την έκρηξη του αντιδραστήρα 4, τις δραματικές προσπάθειες των πυροσβεστών, εργατών και στρατιωτών για να σώσουν τους συνανθρώπους τους, τα "ανθρώπινα" λάθη και το κουκούλωμα που επιχείρησε η Σοβιετική Ένωση. Οι συνέπειες από την καταστροφή και τη διαρροή ραδιενέργειας, υπήρξαν δραματικές για γενιές ολόκληρες. 

The 100
The 100


The 100


Πολύ ενδιαφέρουσα young adult / μετα-αποκαλυπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας που ολοκληρώθηκε μετά από 7 γεμάτες σεζόν (2014-2020). Αυτό σημαίνει, νομοτελειακά, ότι δεν θα γλιτώσετε filler επεισόδια ή κάποια "κοιλιά". Πάντως, το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά over the top. Σχεδόν 100 χρόνια μετά τον πυρηνικό όλεθρο που έπληξε τη Γη, 100 νεαροί εξόριστοι που μεγάλωσαν σε έναν διαστημικό σταθμό-Κιβωτό, με τους πόρους στον σταθμό να εξαντλούνται, στέλνονται στη Γη για να ελέγξουν αν ο πλανήτης μπορεί να κατοικηθεί. Μα δεν σταμάτησε ποτέ να κατοικείται από αυτούς που έμειναν πίσω και τους απογόνους τους. Αγρίμια κανονικά, κινούνται σε ανθρώπινες αγέλες. Πώς θα εξελιχθεί αυτή η συνάντηση; Η σειρά παραγωγής The CW, προβάλλεται στο Netflix.

The Rain
Η Βροχή

Η Βροχή (The Rain)


Ο φονικός ιός στη δανέζικη μετα-αποκαλυπτική -και με λίγο teen drama- σειρά του Netflix εξαπλώνεται με τη βροχή. Δεν μας έφταναν οι μάσκες, το social distancing, οι νυχτερίδες και οι παγκολίνοι, πρέπει να κοιτάμε και τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Και όμως, ο ιός έχει αφανίσει σχεδόν όλο τον πληθυσμό της Σκανδιναβίας, με τα αδέρφια Ράσμους και Σιμόνε, μακριά από τον επιστήμονα πατέρα τους, να κρύβονται για έξι ολόκληρα χρόνια σε ένα υπόγειο καταφύγιο. Κάποια στιγμή πρέπει να βγουν έξω, να δουν τι συμβαίνει, αν υπάρχουν και άλλοι επιζώντες. Με τη βροχή να μην λέει να κοπάσει. Τρεις σεζόν (2018-2020) που κυλάνε σαν νεράκι και μία από τις σειρές που τίμησαν δεόντως και οι Έλληνες συνδρομητές του Netflix.

Y: The Last Man
Y: The Last Man

Y: The Last Man


Αν μία σειρά έχει ομοιότητες με το "The Last of Us” είναι το "Υ: The Last Man” που πρωτοεμφανίστηκε στις οθόνες μας -με πολύ buzz και αναμονή- στα τέλη του 2021. Μόνο που η σειρά της Fox απέτυχε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Μαζί με διάφορα προβλήματα στην παραγωγή που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, το "Y” ακυρώθηκε μετά από την πρώτη σεζόν. Μην σας αποτρέψει η ακύρωση, η σειρά είναι πραγματικά συναρπαστική και σε καθηλώνει σε αυτά τα 10 επεισόδια. Βασισμένη στα ομώνυμα κόμικς της DC, μεταφερόμαστε σε ένα ζοφερό μέλλον όπου το κάθε θηλαστικό με χρωμόσωμα Υ -δηλαδή οι άνδρες- έχει πεθάνει. Ένας άνδρας υπάρχει ακόμα εκεί έξω, ο Γιόρικ Μπράουν, άγνωστο πώς, ζωντανός.

The Last Man on Earth
The Last Man on Earth

The Last Man on Earth


Μας κράτησε παρέα για τέσσερις ολόκληρες σεζόν (2015-2018) και δείχνει ότι για κάποιους η καταστροφή του κόσμου και να είσαι μόνος στον πλανήτη δεν είναι εν τέλει τόσο άσχημα. Κάπως έτσι στην αρχή θα ένιωσε ο Φιλ Μίλερ (τον ενσαρκώνει υπέροχα ο κωμικός Γουίλ Φόρτε, δημιουργός και της σειράς) που βρίσκεται μόνος και έρημος στην Τουσόν της Αριζόνα σαν ο μόνος επιζών μετά από μία θανατηφόρα πανδημία. Κάνει ό,τι γουστάρει, ό,τι του έρθει στο μυαλό, εισβάλει σε εμπορικά κέντρα, κλέβει προϊόντα ( ποιος θα του πει κάτι; ), τρώει γκουρμέ πιάτα (μέχρι να λήξουν), βλέπει την πόλη σαν μία μεγάλη παιδική χαρά. Μόνο που η μοναξιά δεν παλεύεται. Ψάχνει αν υπάρχουν και άλλοι επιζώντες. Μία πραγματικά ξεκαρδιστική κωμική σειρά, εντελώς διαφορετική από τις υπόλοιπες που παρουσιάζουμε στο αφιέρωμα.

To "The Last of Us” προβάλλεται στην Ελλάδα από το Vodafone TV

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.