Αφιέρωμα στον Γιάννη Διακογιάννη από την ΕΡΤ2

Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του θρύλου του αθλητικού ρεπορτάζ μεταδίδοντας σε επανάληψη δύο εκπομπές-αφιερώματα στην προσωπικότητά του.

Γιάννης Διακογιάννης

Για πολλούς ο "πατριάρχης" της αθλητικής δημοσιογραφίας, ο Γιάννης Διακογιάννης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών την Τρίτη 13/12. Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας, ραδιοσχολιαστής και παρουσιαστής τηλεοπτικών αθλητικών εκπομπών που σημάδεψε με τη φωνή του τις μεγαλύτερες στιγμές του ελληνικού και παγκόσμιου αθλητισμού, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ΕΡΤ καθώς ήταν ο πρώτος παρουσιαστής της ιστορικής "Αθλητικής Κυριακής" (από το 1966 έως το 1983) και πολλών ακόμα αθλητικών εκπομπών, ενώ κάλυπτε με την περιγραφή του όλα τα γεγονότα κλασικού αθλητισμού και ποδοσφαίρου που μετέδιδε η Κρατική Τηλεόραση. 

Τιμώντας τη μνήμη του Γιάννη Διακογιάννη, η ΕΡΤ μεταβάλλει το πρόγραμμα της ΕΡΤ2, μεταδίδοντας σε επανάληψη την Τρίτη 13/12 στις 21:00 το αφιερωμένο στον Γιάννη Διακογιάννη επεισόδιο της εκπομπής "Πάντα Ν’ Ανταμώνουμε" της Ρίκα Βαγιάνη και του Θανάση Αλευρά. Στην εκπομπή ήταν επίσης καλεσμένοι οι βετεράνοι Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, Αριστείδης Καμάρας, Νίκος Σαργκάνης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Άννα Βερούλη, ο φίλαθλος Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, οι ηθοποιοί-ποδοσφαιριστές Πέτρος Λαγούτης και Κώστας Φραγκολιάς, ο δημοσιογράφος Γιώργος Μανταίος και η Μελίνα Ασλανίδου.

Την Τετάρτη 14/12 στις 20:00 θα προβληθεί σε επανάληψη το επεισόδιο της εκπομπής "Έλληνες" στο οποίο φιλοξενήθηκε ο Γιάννης Διακογιάννης. Η Σοφία Τσιλιγιάννη τον συνάντησε στο Ολυμπιακό Στάδιο λίγο καιρό μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από τα τηλεοπτικά δρώμενα και συζήτησε μαζί του για τη ζωή και την πορεία της καριέρας του, για τις εκπομπές τις οποίες έχει παρουσιάσει, για σημαντικές στιγμές της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας και για την έκδηλη προτίμησή του στις ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις, ενώ εκείνος μοιράστηκε με τους τηλεθεατές διάφορα εν ώρα εργασίας περιστατικά που έχει ξεχωρίσει στο μυαλό του. Στην εκπομπή μίλησαν για εκείνον ο Λέων Καραπαναγιώτης, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο Τάκης Οικονομόπουλος, ο Λάκης Νικολάου, η Βάσω Παπανδρέου, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, η κόρη του Ρίκα Βαγιάννη και η σύζυγός του. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.

Η 17η σεζόν του NCIS παίζει στο STAR

Από σήμερα, 12 Ιουλίου, και κάθε Παρασκευή βράδυ.

Καλοκαιρινές πρεμιέρες και 3 άχαστα αφιερώματα στο Vodafone TV

Ιούλιος με νέες σειρές και πολυαναμενόμενες σεζόν, ένα αφιέρωμα που θα μας ανοίξει την όρεξη, έναν sci-fi μαραθώνιο και ένα αθλητικό ταξίδι στο Παρίσι.