TV pick: "Μουσικό κουτί" αφιερωμένο στον Θάνο Μικρούτσικο

Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας Θωμαΐδης, Παυλίνα Βουλγαράκη και Αλεξάνδρα Μικρούτσικου τιμούν τη μνήμη του μεγάλου συνθέτη στη μουσική εκπομπή του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη.

Μουσικό Κουτί © Μανώλης Μανούσης

Σε ένα από τα πολλά και απολαυστικά αφιερώματα του "Μουσικού κουτιού" έρχεται να προστεθεί και εκείνο για τον μεγάλο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, την Τετάρτη 30/11 (22:00, ΕΡΤ1). Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται την κόρη του, Αλεξάνδρα, η οποία μοιράζεται για πρώτη φορά δημοσίως ιστορίες από τη ζωή του πατέρα της και ερμηνεύει τραγούδια του.

Φιλοξενούν επίσης τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Μίλτο Πασχαλίδη και την Παυλίνα Βουλγαράκη, τρεις ερμηνευτές τριών διαφορετικών γενιών, που όχι μόνο συνεργάστηκαν μαζί του αλλά είχαν και πολύ στενούς δεσμούς, αλλά και τον Θύμιο Παπαδόπουλο, σολίστα των πνευστών και σταθερό συνεργάτη του σπουδαίου συνθέτη για πολλά χρόνια.

Μουσικό Κουτί
© Μανώλης Μανούσης

Η διαδρομή του Θάνου Μικρούτσικου ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και πάντα ήταν ανήσυχη και δημιουργική, πολύ πλούσια και περιπετειώδης. Έγραψε όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο και βέβαια το πιο γνωστό κομμάτι της δουλειάς του είναι τα εκατοντάδες τραγούδια που έγραψε μελοποιώντας στίχους Ελλήνων και ξένων ποιητών. Ένας μοναδικός συνθέτης, που έγραψε από άριες μέχρι ζεϊμπέκικα και μελοποίησε από τον Μπρεχτ και τον Ναζίμ Χικμέτ μέχρι τον αγαπημένο του Νίκο Καββαδία.

Εμβληματικά τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου από τις συνεργασίες του με τον Άλκη Αλκαίο, τη Λίνα Νικολακοπούλου, τον Μάνο Ελευθερίου και τον Οδυσσέα Ιωάννου θα ακουστούν στην εκπομπή, ενώ ξεχωριστή θέση στο αφιέρωμα έχει η ποίηση του Νίκου Καββαδία μέσα από τα τραγούδια "Γουίλι, ο μαύρος θερμαστής", "Θεσσαλονίκη", "Ένα μαχαίρι".

Δείτε βίντεο από το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.

Η 17η σεζόν του NCIS παίζει στο STAR

Από σήμερα, 12 Ιουλίου, και κάθε Παρασκευή βράδυ.

Καλοκαιρινές πρεμιέρες και 3 άχαστα αφιερώματα στο Vodafone TV

Ιούλιος με νέες σειρές και πολυαναμενόμενες σεζόν, ένα αφιέρωμα που θα μας ανοίξει την όρεξη, έναν sci-fi μαραθώνιο και ένα αθλητικό ταξίδι στο Παρίσι.