Η τρίτη σεζόν του "Atlanta" είναι ένα αριστούργημα εξ ορισμού

O Ντόναλντ Γκλόβερ ξεπέρασε τον εαυτό του στην τελευταία σεζόν της σειράς που υπογράφει, αλλά ποιος δεν το περίμενε αυτό;

Atlanta

Δεν αποτελεί πραγματική έκπληξη, αλλά ο Ντόναλντ Γκλόβερ, ράπερ, ηθοποιός, ιδιοφυΐα, δημιουργός και πρωταγωνιστής της ρηξικέλευθης σειράς "Atlanta", τα κατάφερε πάλι. Μόνο που αυτήν τη φορά, ύστερα από μια διακοπή τεσσάρων ετών, η τρίτη σεζόν του τηλεοπτικού χιπ χοπ δράματος δεν εντυπωσιάζει απλώς με την πυκνή γραφή της, αλλά επεκτείνει εντυπωσιακά το εύρος της πρωτοτυπίας της. Αφού ο κεντρικός ήρωας Ερν (Γκλόβερ) κατάφερε να βοηθήσει τον ξάδερφό του και MC Paper Boi (Μπράιαν Ταϊρί Χένρι) να πραγματοποιήσει τη "μεγάλη απόδραση" από το γκέτο, ως σταρ πλέον κάνουν κυριλέ ζωή περιοδεύοντας στην Ευρώπη.

Μόνο που τα νέα επεισόδια δεν αφιερώνονται σε κραιπάλες και αλητείες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, αλλά στο πόσο ακατανόητος, ψυχωτικός και διαταραγμένος έχει γίνει αυτός ο κόσμος. Ο σουρεαλισμός ως διάθεση αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της τρίτης σεζόν, εξ ου και οι εναλλακτικές εκφάνσεις του παράλογου που εντοπίζονται κατά τη διάρκεια της σειράς. Όπως όταν ένας πιτσιρικάς αρνείται να επιστρέψει στον Paper Boi το κινητό του ή όταν ένα ολόκληρο επεισόδιο αφιερώνεται σε μια άσχετη με τα τεκταινόμενα αφήγηση με άγνωστους χαρακτήρες.

Atlanta

Εύλογα, η παραπάνω αντισυμβατική προσέγγιση έχει οδηγήσει πολλούς να αναζητήσουν συνδέσεις με τη δομή και την ατμόσφαιρα του "Twin Peaks" (Ντέιβιντ Λιντς). Το να χαρακτηριστεί ως "λιντσεϊκό", όμως, το "Atlanta", αδικεί κατάφορα τη σειρά. Ο βετεράνος σκηνοθέτης εξερευνούσε το πεδίο των ονείρων και των σκοτεινών επιθυμιών, ενώ ο Γκλόβερ μιλά για ακόμα περισσότερα. Η Μαύρη εμπειρία σε ευρωπαϊκό έδαφος, το βίωμα ενός μη προνομιούχου που ξαφνικά γίνεται μικροαστός και η διαρκής ανάγκη για αυτογνωσία ανακατεύονται σε απρόβλεπτες αφηγήσεις με ύφος πότε τρόμου και πότε πικρής κωμωδίας. Από κοντά, η υποδειγματική εξέλιξη του χαρακτήρα της Βαν (Ζάζι Μπιτς), η οποία αποκτά τον κεντρικό ρόλο που της αξίζει. Ο Γκλόβερ ανακατεύει την τράπουλα ξανά και ξανά, χωρίς ωστόσο να "μοιράζει" χαρτιά "δηθενιάς", αλλά σπουδαίας τηλεοπτικής γραφής. Το "Atlanta" είναι διαθέσιμο στο FOX (μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.