"Global Homophobia": Ένα ντοκιμαντέρ στο ERTFLIX για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις συνθήκες καταπίεσης και περιθωριοποίησης που αντιμετωπίζουν ομάδες της ομοφυλοφιλικής κοινότητας, φέρνοντας στο επίκεντρο ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τη σημερινή κοινωνία.

Global-Homophobia

Ποιες είναι οι μορφές καταπίεσης και κακοποίησης που υφίστανται οι άνθρωποι για τη σεξουαλικότητά τους σήμερα; Πόσο σκληρές μπορούν να γίνουν οι εικόνες που αποτυπώνουν την παγκόσμια ομοφοβία από τη Γαλλία μέχρι την Τυνησία και τις ΗΠΑ;
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσοφοβίας, Αμφιφοβίας, που γιορτάζεται τη 17η Μαΐου, το ERTFLIX προβάλλει ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ, το οποίο σκιαγραφεί την κατάσταση για ένα ζήτημα που σήμερα μοιάζει να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Το "Global Homophobia", σε παραγωγή DW, αποκαλύπτει μέσα σε 60 λεπτά, την κακοποίηση που υφίσταται η ομοφυλοφιλική κοινότητα σε όλο τον κόσμο. Στη Γαλλία, παρά το γεγονός ότι το 2013 νομιμοποιήθηκαν οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων, έχει παρατηρηθεί αύξηση της ομοφοβικής βίας τα τελευταία χρόνια. Στην Τυνησία, οι ομοφυλόφιλοι μπορεί να καταδικαστούν σε φυλάκιση τριών ετών απλώς και μόνο για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Μάλιστα, αφού συλληφθούν από την αστυνομία, υπόκεινται σε "εξέταση πρωκτού", μια ταπεινωτική διαδικασία χωρίς καμία επιστημονική αξία. Η Ουγκάντα είναι μία από τις 27 υποσαχάριες χώρες στις οποίες καταστέλλεται η ομοφυλοφιλία και τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη, ενώ η ομοφοβία ενθαρρύνεται από το κράτος. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ψήφιση προοδευτικών νόμων δεν συνεπάγεται προοδευτικές αντιλήψεις. Περισσότεροι από 700.000 Αμερικανοί, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αλλάξουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, έχουν επισκεφτεί θεραπευτές που ισχυρίζονται ότι μπορούν να "μετατρέψουν οποιονδήποτε ομοφυλόφιλο σε ετεροφυλόφιλο".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Το "Ταμπού" ξεκινάει στο MEGA με διπλό επεισόδιο

Ένα ψηφιδωτό από συνταρακτικές ιστορίες αρχίζει να αποκαλύπτεται από το βράδυ της πρεμιέρας, αυτήν την Κυριακή (29 Σεπτεμβρίου).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/09/2024

Κάτια Γκουλιώνη και Σοφία Κόκκαλη πρωταγωνιστούν στη νέα σειρά του STAR

Η πρωτότυπη σειρά μυστηρίου του STAR "Μαύροι Πίνακες", με ένα κινηματογραφικό καστ, κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο. Δείτε το τρέιλερ παρακάτω.

Το ανανεωμένο πρόγραμμα της ΕΡΤ για την τηλεοπτική σεζόν 2024-2025

Με κεντρικό μήνυμα "Η δική μας ΕΡΤ", και με βασικούς άξονες την αξιόπιστη ενημέρωση και την ποιοτική ψυχαγωγία, ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική μυθοπλασία.

Το "So Long, Marianne" έρχεται στην COSMOTE TV

Μια βιογραφική σειρά για τον Λέοναρντ Κόεν και την Μαριάν Φέιθφουλ, τα 60s και την Ύδρα, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλο μέρος των γυρισμάτων.

Οι συγκλονιστικές "Τρωάδες" του Κακογιάννη στην ΕΡΤ3

Αυτό το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, βλέπουμε το έπος του Μιχάλη Κακογιάννη στη μικρή οθόνη.

Το κορυφαίο animation "Τα Μυαλά που Κουβαλάς 2" ήρθε στο Disney+

To σίκουελ που έσπασε τα ταμία και συγκίνησε μικρούς και μεγάλους είναι πλέον διαθέσιμο στην streaming πλατφόρμα.

"Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα" έμεινε παγωμένη στον χρόνο

Δυο λόγια για τη νέα "σύγχρονη" σειρά των Ρέππα-Παπαθανασίου που έκανε πρεμιέρα στον Alpha.