Selena, The Series: Ποια είναι η ιστορία της Σελίνα Κιντανίγια στην οποία αναφέρεται η σειρά του Netflix

Selena © Netflix

Οι παλαιότεροι θυμούνται την ιστορία που συγκλόνισε την Αμερική, οι νεότεροι είχαν πάρει μία ιδέα από την ενσάρκωση της Σελίνα Κιντανίγια από τη Jennifer Lopez στην αρχή της καριέρας της. Η Selena υπήρξε η μεγαλύτερη Λατίνα σούπερ σταρ τη δεκαετία του '90, με το τραγικό της τέλος να σκορπά θλίψη στο κοινό της. Σχεδόν 25 χρόνια μετά τον θάνατό της, το Netflix κυκλοφόρησε μία νέα βιογραφική σειρά, βασισμένη στη ζωή της, για την οποία μιλούν όλοι.

Ειδικότερα, τα επεισόδια (που είναι 9 σε κάθε σεζόν) αφηγούνται το ταξίδι της τραγουδίστριας και τις θυσίες που αναγκάστηκε να κάνει ώστε να φτάσει στην κορυφή και να απογειώσει την καριέρα της. 

 Ποια ήταν η Σελίνα Κιντανίγια; 

Γνωστή και ως "βασίλισσα της Tejano μουσικής", η Αμερικανο-Μεξικανή τραγουδίστρια γεννήθηκε το 1971. Το ντεμπούτο της στη μουσική έκανε στην ηλικία των 10 ετών, ως μέλος της μπάντας Selena y Los Dinos, μαζί με τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια της. Ιδιαίτερα, έγινε σύμβολο της μουσικής Tejano, που είχε στοιχεία από τη μεξικανή, αμερικανική, τσεχική και γερμανική κουλτούρα. Η καριέρα της πολύ σύντομα απογειώθηκε, με αποτέλεσμα το 1987 να της απονεμηθεί το βραβείο Tejano ως τραγουδίστρια της χρονιάς και να γίνει η αγαπημένη του κοινού στο μουσικό αυτό είδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Billboard, η Σελίνα έγινε η πιο επιτυχημένη σε πωλήσεις Λατίνα καλλιτέχνις των '90s, ενώ το 1995 εισήχθη στο Latin Music Hall of Fame για τα επιτεύγματά της στη μουσική.

Κι ενώ βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας της σε ηλικία 23 ετών, στις 31 Μαρτίου του 1995, η τραγουδίστρια έπεσε νεκρή αφού την πυροβόλησε η πρώην πρόεδρος του φαν κλαμπ της, Γιολάντα Σαλντιβάρ, η οποία είχε υπάρξει και μάνατζερ στα καταστήματα με τη σειρά ρούχων της Σελίνα. Πιο αναλυτικά, όταν η Λατίνα σταρ ανακάλυψε πως η Σαλντιβάρ είχε υπεξαιρέσει χρήματα από εκείνη, την απέλυσε με αποτέλεσμα η πρώην "σύμβουλός" της να την εκδικηθεί με τον χειρότερο τρόπο. 

Η επιρροή της Κιντανίγια ήταν τόσο μεγάλη, ώστε 2 χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε ταινία για τη ζωή της, στην οποία πρωταγωνίστησε - όπως προαναφέρθηκε - η Τζένιφερ Λόπεζ. Επιπλέον, το 2017 η Σελίνα απέκτησε αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Hollywood, για τις μεγάλες επιτυχίες της στη μουσική. Σε ό,τι αφορά το σόου του Netflix, στον ρόλο της θρυλικής σούπερ σταρ συναντάμε την ηθοποιό, Κρίστιαν Σεράτος, η οποία έγινε γνωστή από τη σειρά ταινιών "Twilight".

Πηγή: Madamefigaro.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.