H "Ανατομία Ενός Σκανδάλου" αστοχεί να γοητεύσει

Η νέα hit σειρά του Netflix έχει κάτι από δικαστικό δράμα, πολιτικό θρίλερ και #metoo, έναν δυνατό συνδυασμό που όμως δεν εκμεταλλεύεται ούτε και αξιοποιεί.

Ανατομία Ενός Σκανδάλου

Βασισμένη στο ομότιτλο bestseller της Σάρα Βον, η σειρά "Ανατομία Ενός Σκανδάλου" που εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων στο Netflix, διεισδύει στην αφρόκρεμα της Βρετανίας μέσω ενός προσωπικού και πολιτικού σκανδάλου, όπου η αλήθεια βρίσκεται κάπου μεταξύ δικαιοσύνης και προνομίων. 

Ο Τζέιμς και η Σόφι Γουάιτχαουζ ζουν σε έναν ευτυχισμένο και ελιτίστικο κόσμο του Λονδίνου. Ο Τζέιμς, υπουργός στο Κοινοβούλιο και με μια αγαπημένη οικογένεια στο σπίτι, φαίνεται να ακολουθεί μια πορεία χωρίς όρια, μέχρι που ένα σκανδαλώδες μυστικό το οποίο απειλεί καριέρα και οικογένεια δεν αργεί να αποκαλυφθεί. Η εξωσυζυγική σχέση του με μια αρκετά νεότερή του υπάλληλο του γραφείου του θα έρθει στο φως, και μέχρι ο ίδιος, η κυβέρνηση και κυρίως η αγαπημένη του σύζυγος Σόφι να συνέλθουν από το σοκ της αποκάλυψης, μία ακόμη είδηση έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή. Η Ολίβια, η νεαρή κοπέλα με την οποία ο Τζέιμς διατηρούσε δεσμό για πέντε μήνες, πλέον τον κατηγορεί για βιασμό.

Ανατομία Ενός Σκανδάλου

Όσο εκείνος θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει τη "δική του αλήθεια", ότι επρόκειτο δηλαδή για συναινετικό σεξ, η δικηγόρος της Ολίβια, η εργασιομανής Κέιτ Γούντκροφτ με την αξιόλογη καριέρα, θα ασκήσει με επιμονή τη δίωξη που απειλεί να πλήξει ολόκληρο το Γουεστμίνστερ, τον γάμο των Γουάιτχαουζ, αλλά και τη δική της προσωπική υπόληψη, σε ένα από τα κρυφά χαρτιά του σεναρίου της σειράς.

Με τα σεξουαλικά εγκλήματα, την εξουσία, τη χειραγώγηση και κυρίως την έννοια της συναίνεσης στο επίκεντρο, η σειρά "Ανατομία Ενός Σκανδάλου" αποτυγχάνει να γίνει το συγκλονιστικό δικαστικό δράμα/πολιτικό θρίλερ που προφανώς και ήλπιζε να γίνει, θέτοντας τον πήχη από μόνη της ψηλά. Έχοντας μια τόσο σοβαρή και (δυστυχώς) επίκαιρη θεματολογία, η προσέγγισή της γίνεται πιο πρόχειρα από ότι θα έπρεπε. Οι Σιένα Μίλερ (Σόφι), Ρούπερτ Φρεντ (Τζέιμς) και Μισέλ Ντόκερι (Κέιτ) κάνουν ό,τι μπορούν με αυτά που τους έχουν δοθεί, αλλά οι ξύλινοι διάλογοι που χάνουν την ουσία, οι επιφανειακές προσεγγίσεις στα συναισθήματα των χαρακτήρων, το τραβηγμένο plot twist που αδυνατεί να αξιοποιηθεί, η αφήγηση που μπλέκει το παρελθόν με το μέλλον και τις αναμνήσεις με τη φαντασία, αλλά και η κάμερα που συνεχώς περιστρέφεται και στροβιλίζεται γύρω από τους πρωταγωνιστές σε έναν αψυχολόγητο ρυθμό, είναι τελικά αυτά που μένουν μετά τα έξι επεισόδια της σειράς σε σκηνοθεσία Σ. Τζ. Κλάρκσον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.