Το "House of Cards" δεν θα ήταν το ίδιο δίχως την Ρόμπιν Ράιτ

Την 1η Φεβρουαρίου 2013, το "House of Cards" έκανε πρεμιέρα στο Netflix. Σχεδόν αμέσως καταλάβαμε ποια ήταν το αφεντικό.

Ρόμπιν Ράιτ

Πέρασαν κιόλας 9 χρόνια από τη στιγμή που το "House of Cards" έκανε την πρεμιέρα του στο Netflix- ήταν 1η Φεβρουαρίου 2013, μία ημέρα σαν σήμερα. Σχεδόν αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού σαν μία σειρά που είχε ως αντικείμενο κάτι με το οποίο ελάχιστοι είχαν ασχοληθεί έως τότε ενώ το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Κέβιν Σπέισι (Φράνσις Άντεργουντ) και Ρόμπιν Ράιτ (Κλερ Άντεργουντ) άφηνε από μόνο του υποσχέσεις για κάτι σπουδαίο.

Πλέον, σχεδόν 4 χρόνια μετά το φινάλε του (που ήταν πιο άμεσο από ό,τι υπολογιζόταν λόγω του γνωστού σκανδάλου), μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως όλο το "House of Cards" μοιάζει να φτιάχτηκε για να δούμε τον χαρακτήρα της Ρόμπιν Ράιτ στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Το προφίλ

Η Ρόμπιν Ράιτ ήρθε στη ζωή στις 8 Απριλίου 1966 και μεγάλωσε ως ένα κλασικό κορίτσι του αμερικανικού Νότου, διαθέτοντας ωστόσο καλιφορνέζικη γοητεία. Μετά το Ντάλας και το Σαν Ντιέγκο όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια, βρέθηκε σύντομα στο Λος Άντζελες για να κυνηγήσει το όνειρο μίας καριέρας στον κόσμο του θεάματος.

Η πρώτη της (τηλεοπτική) επιτυχία θα έρθει με το ρόλο της Κέλλυ Κάπγουελ στην κλασική σαπουνόπερα "Santa Barbara". Παρότι είχε κινηματογραφικές συμμετοχές -και μάλιστα σε σημαντικές ταινίες όπως το "Forrest Gump"- δεν κατάφερε να βρει έναν ρόλο που θα απογείωνε την καριέρα της.

Το 1989 γνώρισε τον Σον Πεν, ο οποίος μόλις είχε χωρίσει από την Μαντόνα.

Δύο χρόνια μετά απέκτησαν την πρώτη τους κόρη, Ντίλαν Φράνσις Πεν, και άλλα τόσα αργότερα ήρθε στη ζωή ο γιος τους, Χόπερ Τζακ. Κατά τη διάρκεια των δύο περιόδων εγκυμοσύνης της, η Ράιτ αναγκάστηκε να απορρίψει δύο ρόλους που θα μπορούσαν δυνητικά να αλλάξουν την καριέρα της.

Ο πρώτος ήταν εκείνος της Λαίδη Μάριον για το "Robin Hood: Prince of Thieves" με τον Κέβιν Κόστνερ (επιλέχθηκε τελικά η Μέρι Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο) και ο δεύτερος της Άμπι Μακντίρε στο "The Firm" (την ενσάρκωσε η Τζιν Τρίπλχορν).

Με τον Πεν χώρισαν τελικά το 2007, για να ακολουθήσει ο δεσμός της με τον ηθοποιό Μπεν Φόστερ, ενώ πια είναι ζευγάρι με τον Κλέμεντ Ζιρoντέτ.

Όπως προαναφέραμε, το 2013, της δόθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας της - τουλάχιστον αυτή που η ίδια αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Στον ρόλο της Κλερ Άντεργουντ εξελίχθηκε στην πιο μακιαβελική Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. 

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.