To Vice ερευνά το φαινόμενο του body shaming

Το νέο επεισόδιο Vice Specials στον ΑΝΤ1 έχει τον τίτλο «Body Shaming: To σώμα και η ντροπή».

Vice

Το ελληνικό γραφείο του Vice θα παρουσιάσει το νέο επεισόδιο Vice Specials με τίτλο "Body Shaming: Το σώμα και η ντροπή" την Πέμπτη 20/1 στον ΑΝΤ1 (01:30). Το body shaming είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια, ωστόσο αφορά ένα συχνό φαινόμενο που υπάρχει στη κοινωνία εδώ και εκατοντάδες χρόνια. O όρος αυτός αφορά τα επικριτικά σχόλια που δέχονται γυναίκες και άντρες για την εμφάνισή τους, τα οποία στοχεύουν σε εκείνα τα χαρακτηριστικά τους που αποκλίνουν από τα στερεότυπα ομορφιάς.

Το VICE συναντά ανθρώπους που έχουν υποστεί body shaming ή έχουν νιώσει ντροπή για το σώμα και την εμφάνιση τους. Μοιράζονται τα βιώματά τους, μιλούν για τα επικριτικά σχόλια που δέχονται και τις προσπάθειες που έχουν κάνει για να ξεπεράσουν τις λεκτικές επιθέσεις.

Vice

Μέσα από τις ιστορίες τους φαίνεται πώς το φαινόμενο αυτό επηρεάζει την ψυχολογία των ατόμων ξεκινώντας από τη παιδική τους ηλικία, ενώ κάποιοι αφηγούνται ότι έχουν υποστεί body shaming ακόμα και ως ενδοοικογενειακή βία, γεγονός που επηρέασε σημαντικά την πορεία της ζωής τους.

Στην κάμερα του Vice μιλούν επίσης ειδικοί: μία διατροφολόγος αναλύει το στίγμα της χονδροφοβίας, η οποία είναι ένας από τους βασικούς λόγους που κάποιος ασκεί body shaming ή νιώθει ντροπή για το σώμα του. Τέλος, εξειδικευμένος ψυχολόγος εξηγεί πώς βλάπτει τη ζωή των θυμάτων αυτή η μορφή βίας και πόσο αναγκαία είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για να εξαλειφθεί το φαινόμενο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.