Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις νέες σειρές που έρχονται στην ΕΡΤ1

Το στοίχημα της ΕΡΤ για ποιοτική μυθοπλασία ενισχύεται με τις φιλόδοξες σειρές «Αγάπη παράνομη», «Κι όμως είμαι ακόμα εδώ» και «Ο όρκος».

Αγάπη Παράνομη

Τις νέες σειρές μυθοπλασίας, που πρόκειται να κάνουν πρεμιέρα τις επόμενες ημέρες στην ΕΡΤ1, παρουσίασε η ΕΡΤ σε μια διαδικτυακή συνάντηση, παρουσία συντελεστών και πρωταγωνιστών. Στο δεύτερο μισό της σεζόν, οι σειρές "Αγάπη παράνομη", "Κι όμως είμαι ακόμα εδώ" και "Ο όρκος" έρχονται στο πρόγραμμα της ΕΡΤ1, ενώ παράλληλα συνεχίζονται κι εκείνες που έχουν αποκτήσει το δικό τους φανατικό κοινό, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση του τομέα ψυχαγωγίας με έμφαση στη μυθοπλασία.

Οι νέες σειρές θα μεταδίδονται και σε επανάληψη, ενώ θα είναι διαθέσιμες και στο ERTFLIX, ώστε οι επισκέπτες της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ να μη χάνουν επεισόδιο και να έχουν τη δυνατότητα να τις απολαμβάνουν όποτε και όταν επιθυμούν.

Αγάπη Παράνομη

Αγάπη Παράνομη

Δραματική σειρά εποχής που βασίζεται στο συγκλονιστικό ομότιτλο διήγημα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη. Έξι επεισόδια σε σκηνοθεσία Νίκου Κουτελιδάκη και σενάριο Ελένης Ζιώγα, με πρωταγωνιστές τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Νίκο Ψαρρά. Πρεμιέρα το Σάββατο 15/1 και κάθε Σάββατο στις 22:00 με διπλό επεισόδιο στην ΕΡΤ1.

Η υπόθεση 
Στο χωριό Δαφνύλα της Κέρκυρας του 1906, ο εργατικός και νοικοκύρης Στάθης Θεριανός (Νίκος Ψαρράς), παντρεμένος με τη Διαμάντω (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη), ερωτεύεται κρυφά και κεραυνοβόλα τη νεαρή Χρυσαυγή (Ευγενία Ξυγκόρου), την περιζήτητη κόρη ενός εύπορου κτηματία. Για να την έχει με οποιοδήποτε τρόπο κοντά του, θα κάνει τα πάντα για να την παντρέψει με τον γιο του, Γιώργη (Μιχαήλ Ταμπακάκης). Η Διαμάντω προσπαθεί μάταια να αποτρέψει το προξενιό, καθώς γνωρίζει τη μαύρη "σκιά" του άντρα της, ο οποίος, ωστόσο, όλα αυτά τα χρόνια έχει υπάρξει υποδειγματικός σύζυγος και πατέρας. Ο Γιώργης και η Χρυσαυγή παντρεύονται και εγκαθίστανται στο σπίτι των πεθερικών της, όπως επιτάσσουν οι κοινωνικοί νόμοι της εποχής. Όταν ο Γιώργης φεύγει για να υπηρετήσει τη στρατιωτική θητεία του, η Χρυσαυγή βρίσκεται στο "έλεος" του Θεριανού, ο οποίος καταλαμβάνεται από έναν τρελό ερωτικό πόθο για τη νύφη του, που ξυπνάει το "θηρίο" που κρύβει μέσα του. Νύφη και πεθερά συνασπίζονται σ’ έναν κοινό σκοπό. Στον κρυφό πόλεμο, που έχει κηρυχτεί, πια, μέσα στο σπίτι του Θεριανού. Τι από τα δύο θα νικήσει: το εγκληματικό πάθος του πατέρα-αφέντη ή η δίκαιη συμμαχία των καταπιεσμένων γυναικών;

Κι Όμως Είμαι Ακόμα Εδώ

Κι Όμως Είμαι Ακόμα Εδώ

Σύγχρονη ρομαντική κωμωδία πενήντα επεισοδίων, σε σενάριο Κωνσταντίνας Γιαχαλή-Παναγιώτη Μαντζιαφού, και σκηνοθεσία Σπύρου Ρασιδάκη, με πρωταγωνιστές τους Κατερίνα Γερονικολού και Γιάννη Τσιμιτσέλη. Πρεμιέρα το Σάββατο 22/1 και κάθε σαββατοκύριακο στις 20:00 στην ΕΡΤ1.

Η υπόθεση
Η Κατερίνα (Kατερίνα Γερονικολού) μεγάλωσε με την ιδέα ότι θα πεθάνει νέα από μια σπάνια αρρώστια, ακριβώς όπως η μητέρα της. Αυτή η ιδέα την έκανε υποχόνδρια, φοβική με τη ζωή και εμμονική με τον θάνατο. Τώρα, στα 33 της, μαθαίνει από τον διακεκριμένο νευρολόγο Αλέξανδρο (Γιάννη Τσιμιτσέλη), ότι έχει μόνο έξι μήνες ζωής, όμως, αντί να καταρρεύσει, απελευθερώνεται. Ξεπερνάει μεμιάς τις αναστολές και τους αυτοπεριορισμούς της και αρχίζει, επιτέλους, να απολαμβάνει τη ζωή. Φτιάχνει μια λίστα με όλες τις πιθανές και απίθανες εμπειρίες που θέλει να ζήσει πριν πεθάνει και μία-μία τις πραγματοποιεί ξεσηκώνοντας τους πάντες γύρω της: από την οικογένειά της και την κολλητή της Κέλλυ (Ελπίδα Νικολάου) μέχρι τον άπιστο σύντροφό της Δημήτρη (Σταύρο Σβήγκο) και τον γοητευτικό γιατρό Αλέξανδρο, αυτόν που έκανε, απ’ ό,τι όλα δείχνουν, λάθος διάγνωση και πλέον προσπαθεί να μαζέψει όπως μπορεί τα ασυμμάζευτα…

Ο Όρκος

Όρκος

Υπαρξιακό ιατρικό δράμα αξιών με αστυνομική πλοκή, σε σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου και σενάριο Τίνας Καμπίτση, με πρωταγωνιστές τον Γιάννη Στάνκογλου και την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, και πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών. Πρεμιέρα το Σάββατο 5/2 και κάθε Σάββατο στις 22:00 με διπλό επεισόδιο.

Η υπόθεση
Ο Άγγελος Ράπτης (Γιάννης Στάνκογλου), ίσως, ο καλύτερος γενικός χειρουργός της Ελλάδας, είναι ένας αναγνωρισμένος επιστήμονας σ’ έναν ευτυχισμένο γάμο με τη δικηγόρο Ηρώ (Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους), με την οποία έχουν αποκτήσει μια πανέξυπνη κόρη, τη Μελίνα (Μαρία Σαριάβα). Το βράδυ των γενεθλίων του, στην εφημερία του, του φέρνουν νεκρές από τροχαίο τη γυναίκα του και την κόρη του, οι οποίες βρίσκονταν πολλές ώρες αβοήθητες στον δρόμο. Ο Άγγελος τα χάνει όλα μέσα σε μια νύχτα, κάτι που τον οδηγεί στην άρνηση της πραγματικότητας αλλά και της ζωής. Φεύγει από το νοσοκομείο και ζει πλέον απομονωμένος. Όταν, κάποια στιγμή, σ’ ένα ερημικό στενό στο κέντρο της Αθήνας, μια ετοιμόγεννη γυναίκα, τον παρακαλεί να τη βοηθήσει να γεννήσει ο Άγγελος δεν μπορεί να αρνηθεί. Η γυναίκα αυτή αποδεικνύεται σύζυγος ενός γνωστού εφοπλιστή, ο οποίος, για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, χορηγεί το εθελοντικό πρόγραμμα "Ιατρικής Δρόμου", που θέλει να αρχίσει ο αδελφός του Άγγελου, Παύλος (Γιώργος Γάλλος), πανεπιστημιακός καθηγητής και επιμελητής του νοσοκομείου. Ο Άγγελος πείθεται να ηγηθεί του προγράμματος και μαζί με τον Παύλο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θα βγουν στους δρόμους της Αθήνας και θα έρθουν αντιμέτωποι με περιστατικά που θα δοκιμάσουν τις ιατρικές τους γνώσεις αλλά και τα ψυχικά τους αποθέματα. Την ίδια στιγμή, έχει βάσιμες υποψίες ότι το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στη γυναίκα και στην κόρη του δεν ήταν τυχαίο γεγονός αλλά προσχεδιασμένο έγκλημα…

Δείτε το τρέιλερ για την παρουσίαση των νέων σειρών μυθοπλασίας της ΕΡΤ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.