Με ταχύτητα... κομήτη το "Μην Κοιτάτε Πάνω" στην κορυφή του ελληνικού Netflix

Η πολιτική σάτιρα του Άνταμ ΜακΚέι με πρωταγωνιστές τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τζένιφερ Λόρενς και Μέριλ Στριπ έχει κερδίσει το ενδιαφέρον των Ελλήνων συνδρομητών της πλατφόρμας.

dont_look_up_dicaprio

Σχεδόν 15 μέρες μετά την πρεμιέρα της στους ελληνικούς κινηματογράφους, η βιτριολική πολιτική σάτιρα "Μην Κοιτάτε Πάνω" του Άνταμ ΜακΚέι έκανε πρεμιέρα στο Netflix παραμονή των Χριστουγέννων και τάχιστα βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων του ελληνικού κοινού.

Η υπόθεση της ταινίας, μια παραγωγή του Netflix, αφορά έναν καθηγητή αστρονομία και μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια οι οποίοι ανακαλύπτουν έναν τεράστιο κομήτη, ο οποίος θα συγκρουστεί με τη Γη σε έξι μήνες, προκαλώντας ολοκληρωτική καταστροφή. Προσπαθώντας να προειδοποιήσουν τον κόσμο, ξεκινούν από τον Λευκό Οίκο. Στο πρωτοκλασάτο καστ βρίσκουμε τους Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τζένιφερ Λορενς, Μέριλ Στριπ και Τζόνα Χιλ.

Η ιντριγκαδόρικη πλόκή του "Μην Κοιτάτε Πάνω" σε συνδυασμό με τα διάσημα ονόματα που πρωταγωνιστούν ήταν αναμενόμενο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον και των Ελλήνων συνδρομητών. Ωστόσο αυτό ξεπέρασε τις προσδοκίες, οδηγώντας την ταινία στην κορυφή των trending τίτλων του Netflix για τη χώρα μας. Μάλιστα, βρίσκεται πάνω από εξαιρετικά δημοφιλείς σειρές όπως τα "Έμιλι στο Παρίσι" και ο "Γητευτής" ("The Witcher") που πρόσφατα λάνσαραν τις δεύτερες σεζόν τους. Για την ιστορία, την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν το τέλος του "Casa de Papel" και η νέα δυστοπική sci-fi σειρά από την Κορέα "The Silent Sea".

dont_look_up_panel

Το σουξέ του "Μην Κοιτάτε Πάνω" αποτυπώνεται και από την "έκρηξη" σχετικών αναρτήσεων που έγιναν στα social media από τη μέρα της διαδικτυακής πρεμιέρας της ταινίας. Φαίνεται επέδρασε υπέρ της και το γεγονός πως πολλοί πέρασαν τις μέρες των Χριστουγέννων στο σπίτι, απολαμβάνοντας τη θαλπωρή και το οξύ χιούμορ του ΜακΚέι μέσω της εύκολης πρόσβασης στο Netflix. Βέβαια, το ενδιαφέρον είναι πως ακόμα και οι θεατές χωρίστηκαν σε "στρατόπεδα". Άλλοι επικροτούν την πολιτική κριτική που ασκείται, ιδιαίτερα στον τρόπο που σε επίπεδο αρχηγών κράτους γίνεται διαχείριση της κρίσης, ενώ άλλοι βλέπουν έναν ενοχλητικό φιλελεύθερο διδακτισμό στην αφήγηση.

Σχετικά με την ταινία, ο κριτικός του "α" Χρήστος Μήτσης γράφει: "Σε μεγάλη φόρμα, ο ΜακΚέι σκαρφίζεται μια ξεκαρδιστικά μαύρη κωμωδία επιστημονικής –όχι όμως και πολιτικής– φαντασίας που ισοπεδώνει κάθε θεσμική αξία της σύγχρονης αμερικανικής πραγματικότητας. Από την κυβέρνηση και το στρατό μέχρι τα ΜΜΕ, την επιχειρηματική "ηθική", όλη την ποπ κουλτούρα και την ίδια την κοινή γνώμη, τα σατιρικά βέλη του βρίσκουν το κέντρο του στόχου, ποτισμένα με ιδιοφυές, δηλητηριώδες χιούμορ που σπάει κόκκαλα". Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.