«And Just Like That»... το «Sex and the City» επιστρέφει. Γιατί;

Τι περιμένουμε να δούμε στο revival της θρυλικής σειράς; Οι πενηντάχρονες πλέον Κάρι, Μιράντα και Σάρλοτ επιστρέφουν με δέκα επεισόδια στο ΗΒΟmax, ευελπιστώντας να αφυπνίσουν τον εμμονικό με τη νεότητα κόσμο μας.

«And Just Like That»... το «Sex and the City» επιστρέφει. Γιατί;

To 2010, η παρέα του «Sex and the City» μας αποχαιρέτησε κλείνοντας τη δεύτερη ταινία, με τις Σάρα-Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Σίνθια Νίξον και Κρίστιν Ντέιβις να «ζουν αυτές καλά κι εμείς καλύτερα», εκπληρώνοντας τον απόλυτο στόχο των ρομαντικών κωμωδιών. Οι συζητήσεις για επανένωση μέσω άλλης μιας ταινίας φούντωσαν μέσα στο 2017, όμως η ιδέα γρήγορα εγκαταλείφθηκε, κυρίως (εικάζουμε) εξαιτίας της όχι και τόσο καλής επίδοσης των δύο προηγούμενων (και δεν αναφερόμαστε στις εισπράξεις). Έχοντας οργώσει τη Νέα Υόρκη με τα τακούνια τους, η Κάρι, η Σαμάνθα, η Μιράντα και η Σάρλοτ έφτασαν μέχρι τη Μέση Ανατολή με τις περιπέτειές τους, χωρίς όμως να ενθουσιάζουν (αναμενόμενα) ούτε τους κριτικούς ούτε τους φαν της θρυλικής σειράς που τις έκανε γνωστές.

«And Just Like That»... το «Sex and the City» επιστρέφει. Γιατί; - εικόνα 1

Τι είναι αυτό που είχε χαθεί, και το πάλαι ποτέ γκλαμουράτο, μαγικό «Sex and the City» της τηλεόρασης, στο σινεμά έμοιαζε κουρασμένο και επαναλαμβανόμενο; Μήπως η μεγάλη οθόνη ήρθε να τονίσει όσα προβληματικά κρύβονταν επιμελώς στη σειρά και προσπερνιόνταν αφελώς επεισόδιο το επεισόδιο; Ή μήπως, τελικά, αλλάξαμε εμείς οι θεατές; Η απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση σηκώνει πολλές αναλύσεις. Αρκεί μόνο κανείς να σκεφτεί το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα, από το 1998 που το «Sex and the City» εμφανίστηκε στο ΗΒΟ μέχρι και σήμερα, σχετικά με όσα θέματα καταπιάνεται η σειρά: εκτός από τη λατρεία για τη μόδα, που παραμένει η μόνη σταθερά, οι ίδιες οι γυναίκες, το σεξ και η απελευθέρωση γύρω από αυτό, η πόλη, ακόμα και η τηλεόραση δεν είναι πια ίδια.

Και ενώ θα μπορούσαν να χυθούν τόνοι μελανιού για όλα αυτά που άλλαξαν μέσα σ’ αυτά τα χρόνια εντός και –κυρίως– εκτός οθόνης, η Κάρι και η παρέα της επιστρέφουν στα παλιά λημέρια, αυτά της τηλεόρασης και φυσικά της Νέας Υόρκης, έχοντας μια καινούργια ιστορία να μας αφηγηθούν.

Δεκαεπτά χρόνια μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου του «Sex and the City» (και έντεκα χρόνια μετά το κινηματογραφικό «Sex and the City 2»), η ιστορία της πιο διάσημης γυναικοπαρέας της Νέας Υόρκης συνεχίζεται. Το πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό revival με τίτλο «And just like that…», έρχεται την Πέμπτη 9/12 στο ΗΒΟmax με δέκα επεισόδια, ακολουθώντας τις 50χρονες πλέον Κάρι, Μιράντα και Σάρλοτ (χωρίς τη Σαμάνθα της Κιμ Κατράλ, η οποία, προς απογοήτευση των φαν, απουσιάζει από τον νέο κύκλο επεισοδίων) στην καθημερινότητά τους, την εξέλιξη των σχέσεών τους και φυσικά τη φιλία τους.

Το τι ακριβώς θα δούμε παραμένει ένα μυστήριο: To «Just like that…», αν και κάπου φαίνεται να παλεύει να διορθώσει κακώς κείμενα του παρελθόντος (έχοντας κατηγορηθεί έντονα για το «too white» καστ της σειράς, προσθέτει τις Σαρίτα Τσάντχερι, Νικόλ Άρι Πάρκερ, Kάρεν Πίτμαν και Σάρα Ραμίρες σε πρωταγωνιστικούς ρόλους), υποστηρίζει ότι έρχεται απλώς για να πει ότι, όπως κάποτε έγινε ο ύμνος των single 30χρονων γυναικών, έτσι και τώρα μπορεί να έχει την ίδια επιρροή σε γυναίκες άνω των 50 – τονίζουμε τη λέξη επιρροή και όχι ταύτιση, μιας και για να είμαστε ειλικρινείς η σειρά δεν φημιζόταν ποτέ για την αληθοφάνειά της.

«And Just Like That»... το «Sex and the City» επιστρέφει. Γιατί; - εικόνα 2

«“And just like that”, μετά από τόσα χρόνια και τόσες αλλαγές, παραμένεις η ίδια», ακούγεται να λέει η Κάρι στο τρέιλερ. Η απόλυτη γυναικεία σειρά έρχεται, λοιπόν, να απαντήσει στο τι γίνεται μετά το «ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα», όταν η ρομαντική πρωταγωνίστρια των 90s έχει πλέον λευκές τρίχες στα μαλλιά της. Θα καταφέρουν οι 50άρες του «Sex and the City» να γίνουν αυτές που θα αφυπνίσουν τον εμμονικό με τη νεότητα κόσμο μας; Αν είναι κάποιες να κάνουν την αρχή, ας είναι η Κάρι, η Μιράντα και η Σάρλοτ. Αρκεί να γίνει…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.