Η ιστορία αλλάζει στο National Geographic

Η Αίγυπτος φιλοξενεί την πιο πλούσια συλλογή αρχαιολογικών θησαυρών του πλανήτη, και η σειρά ντοκιμαντέρ «Χαμένοι θησαυροί της Αιγύπτου» μοιάζει για τους τηλεθεατές με ένα σπάνιο παράθυρο προς τη γνώση.

Η ιστορία αλλάζει στο National Geographic

Πόσο ανεξάντλητη είναι τελικά η ιστορία; Παρά τα άλματα που έχουν κάνει οι σχετικές έρευνες που φέρνουν στο σήμερα τα μυστικά των αρχαίων χρόνων, όσα μένουν ακόμα κρυμμένα μοιάζουν με πραγματικούς θησαυρούς γνώσης, ικανούς να συμπληρώσουν ένα πολύπλοκο παζλ, το οποίο θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην αλήθεια. Η Αίγυπτος φιλοξενεί την πιο πλούσια συλλογή αρχαιολογικών θησαυρών του πλανήτη, και η σειρά ντοκιμαντέρ του National Geographic «Χαμένοι θησαυροί της Αιγύπτου» μοιάζει για τους τηλεθεατές με ένα σπάνιο παράθυρο προς τη γνώση, αφού μας δίνει πρωτοφανή πρόσβαση στο παρασκήνιο της αρχαιολογίας, ακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο τις ανασκαφές σύγχρονων εξερευνητών και αιγυπτιολόγων.

Η ιστορία αλλάζει στο National Geographic - εικόνα 1

Στην τρίτη σεζόν της επιτυχημένης σειράς ντοκιμαντέρ, που κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα την Κυριακή 14/11 στις 21:00 στο National Geographic (διαθέσιμο μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision), καθένα από τα 8 νέα επεισόδια θυμίζει ένα μίνι μάθημα ιστορίας, αλλά φέρνει και από μία εντυπωσιακή αποκάλυψη: Ποιος είναι ακόμα θαμμένος στον τάφο του Τουταγχαμών; Πώς πέθανε στην πραγματικότητα η Κλεοπάτρα; Γιατί ο Ραμσής Β΄ έχτισε τους τεράστιους ναούς; Ποια νέα στοιχεία αποκαλύπτονται για τη μουμιοποίηση, ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αρχαίας Αιγύπτου, και πώς οι απλοί Αιγύπτιοι προσπάθησαν να φτάσουν στη μετά θάνατον ζωή; Με τη βοήθεια πρωτοποριακής τεχνολογίας, όπως σάρωση ραντάρ και θερμικά drones, οι αρχαιολόγοι καταφέρουν να εισχωρήσουν για πρώτη φορά σε πυραμίδες, μνημεία και ταφικούς θαλάμους που έμεναν ανεξερεύνητοι εδώ και 4.000 χρόνια, φέρνοντας στο φως τις πολυπόθητες απαντήσεις –ή έστω ένα μέρος αυτών– που μας βοηθούν να κατανοήσουμε καλύτερα τους «Χαμένους θησαυρούς της Αιγύπτου». Κάθε νέο εύρημα μας φέρνει μπροστά σε έναν νέο κύκλο ερωτημάτων, όμως, όσο παρακολουθούμε επιφανείς επιστήμονες και αρχαιολόγους να ενθουσιάζονται με τη χαρά μικρού παιδιού όταν η πολυετής έρευνά τους επιτέλους ανταμείβεται, η μεγαλύτερη αποκάλυψη είναι μία: όσες απαντήσεις και να βρούμε, ο θησαυρός της ιστορίας δεν θα πάψει ποτέ να μας σαγηνεύει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.