Η ΕΡΤ2 βάζει πλώρη για την ψυχαγωγία

Νέα πρόσωπα, φρέσκες ιδέες και δέκα καινούργιες εκπομπές συνθέτουν την ανανεωμένη ψυχαγωγική πλευρά της κρατικής τηλεόρασης.

Η ΕΡΤ2 βάζει πλώρη για την ψυχαγωγία

Προς την ποιοτική ψυχαγωγία κινείται πλέον η ΕΡΤ, ανανεώνοντας πρόσωπα και ύφος, φιλοδοξώντας έτσι να αλλάξει το χαρακτήρα της στη συνείδηση του τηλεθεατή. Ήδη από πέρυσι στην ΕΡΤ1 ήρθαν αξιόλογες σειρές μυθοπλασίας, οι οποίες εμπλουτίστηκαν την τρέχουσα σεζόν και ενθουσιάζουν με το αποτέλεσμα (βλέπε τις μαγευτικές «Καρτ Ποστάλ»). Επιπλέον, το αβίαστα ζεστό και παρεΐστικο «Μουσικό Κουτί» με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη, που συνεχίζει με νέα επεισόδια κάθε Τετάρτη στις 23:00, είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές.

Η ΕΡΤ2 βάζει πλώρη για την ψυχαγωγία - εικόνα 1
Η Ευγενία Δημητροπούλου καλεσμένη στο «Πλάνα με Ουρά» της Τασούλας Επτακοίλη

Για τη σεζόν 2021-2022, το βάρος της ψυχαγωγίας πέφτει πλέον κυρίως στην ΕΡΤ2, η οποία αλλάζει άρδην προφίλ και ταυτότητα, δημιουργώντας ξεκάθαρες ζώνες προγράμματος. Καθημερινά, μετά την πρωινή παιδική ζώνη, θα υπάρχουν εκπομπές γαστρονομικού ενδιαφέροντος, ελληνικής και ξένης παραγωγής και θα ακολουθεί μια ζώνη με επιλεγμένα ξένα ντοκιμαντέρ (ταξιδιωτικά, τέχνης, lifestyle, επιστήμης).

Τη σκυτάλη θα παίρνουν οι νέες παραγωγές του καναλιού για το 2021-22, ενώ η βραδινή ζώνη θα αποτελείται από επιλεγμένες ξένες σειρές (πολλές από αυτές σε πρώτη τηλεοπτική προβολή στην Ελλάδα), την ξένη ταινία των 22:00 και τις κλασικές εκπομπές λόγου και πολιτισμού του καναλιού, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Μεταξύ αυτών που συνεχίζουν με νέα επεισόδια ξεχωρίζουμε τα «Art Week», «Στα Άκρα», «Κλεινόν Άστυ», «Μονόγραμμα», αλλά και την «Αυλή των Χρωμάτων», που επιστρέφει τον Νοέμβριο πλήρως ανανεωμένη και αφιερωμένη στο ποιοτικό λαϊκό τραγούδι, με το συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο σε κεντρικό ρόλο.

Επίσης, ξεχωριστή αναφορά αξίζουν τα απολαυστικά «Πλάνα με Ουρά» της Τασούλας Επτακοίλη, που συνεχίζουν και φέτος (κάθε Κυριακή στις 18:00) με νέα επεισόδια να προβάλλουν την ανιδιοτελή αγάπη που μας προσφέρουν τα ζώα μέσα από ιστορίες φιλοζωίας και ανθρωπιάς.

Τι νέο θα δούμε στην ΕΡΤ2;

Η ΕΡΤ2 βάζει πλώρη για την ψυχαγωγία - εικόνα 2
«Μικρά βιβλία, Μεγάλες ιδέες»

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Μουχταρίδης παρουσιάζει το talk show «Μικρά βιβλία, Μεγάλες ιδέες» (κάθε Κυριακή στις 20:00) στο οποίο με αφορμή βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης συζητά για θέματα από την τεχνητή νοημοσύνη μέχρι το φεμινισμό του 21ου αιώνα και την ισότητα των φύλων.

Οι «Επικίνδυνες» Μαριάννα Σκυλακάκη, Μαρία Γιαννιού και Στέλλα Κάσδαγλη δίνουν η μία στην άλλη τη σκυτάλη και κάθε Κυριακή στις 21:00 αναλύουν ζητήματα που σχετίζονται με τα έμφυλα στερεότυπα, το σεξισμό και τη βία, σε μια σειρά εκπομπών που μιλά για τη θέση των γυναικών στη σημερινή Ελλάδα.

Η ΕΡΤ2 βάζει πλώρη για την ψυχαγωγία - εικόνα 3
«Δίκτυο»

Κάθε Δευτέρα στις 17:00 οι Νίκος Μεγγρέλης και Εριφύλη Μαρωνίτη παρουσιάζουν τη σειρά ντοκιμαντέρ «Διασπορά-Παροικίες-Ευεργεσία: Από το Εγώ στο Εμείς», που εξερευνά το κεφάλαιο των εθνικών ευεργετών της νεότερης ιστορίας μας, ενώ η σειρά ντοκιμαντέρ «POP HELLAS, 1951-2021: Ο τρόπος που ζουν οι Έλληνες» (κάθε Κυριακή στις 17:00) αναλύει τις κυρίαρχες τάσεις κάθε εποχής.

Η κωμικός Ήρα Κατσούδα και ο παρουσιαστής και YouTuber Σπύρος Μαργαρίτης παρουσιάζουν το «Δίκτυο», την πρώτη ελληνική εκπομπή με θεματολογία αποκλειστικά γύρω από το ίντερνετ (κάθε Κυριακή στις 19:00), ενώ η Κάτια Ζυγούλη προτείνει μικρά καθημερινά πράγματα που μπορούν να μας αλλάξουν προς το καλύτερο στις «Ιστορίες Όμορφης Ζωής» (κάθε Σάββατο, 19:00).

Η ΕΡΤ2 βάζει πλώρη για την ψυχαγωγία - εικόνα 4
«Van Life»

Ο πρωταθλητής στην ποδηλασία βουνού Γιάννης Κορφιάτης και η παρέα του γυρνούν την Ελλάδα με ένα βαν στο «Van Life» και δοκιμάζουν extreme sports στη φύση, ανακαλύπτουν τις τοπικές κοινότητες και τους ανθρώπους τους και εξερευνούν το φυσικό περιβάλλον στο οποίο παρκάρουν κάθε φορά το «σπίτι» τους.

Στη φύση γύρω από το αστικό τοπίο μάς ταξιδεύει και το οπτικοακουστικό «Sing The Spot», όπου ανερχόμενοι καλλιτέχνες, συγκροτήματα και DJs στήνουν μουσικά live σε εναλλακτικές τοποθεσίες της πόλης, από τον Σχινιά μέχρι τον Πειραιά και τα Τουρκοβούνια.

Η ΕΡΤ2 βάζει πλώρη για την ψυχαγωγία - εικόνα 5
«Κάτι Γλυκό»

Τέλος, στο πεδίο της τηλε-γαστρονομίας, ο σεφ Ανδρέας Λαγός αναλαμβάνει την κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» (Σάββατο και Κυριακή στις 13:00), ενώ τα Σάββατα στις 18:00, στη νέα εκπομπή «Κάτι Γλυκό», ο pastry chef Κρίτωνας Πουλής παρουσιάζει γευστικές συνταγές ζαχαροπλαστικής για όλα τα γούστα και επίπεδα, ενώ σε κάθε επεισόδιο δίνει το βήμα σε Έλληνες σεφ που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό να μοιραστούν μέσω βιντεοκλήσης τις εμπειρίες τους από τις κουζίνες του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.