Το «The Office» έρχεται στο Netflix

Όλα τα επεισόδια του δημοφιλέστατου αμερικανικού sitcom προστίθενται στην πλατφόρμα του Netflix στην καταλληλότερη περίοδο, προετοιμάζοντάς μας για ένα… οικειοθελές lockdown.

Το «The Office» έρχεται στο Netflix

Δεν ξέρουμε αν στα κεντρικά του ελληνικού Netflix έχουν την πληροφορία ότι πλησιάζει κάποιο νέο λοκντάουν και θέλουν να μας προετοιμάσουν με πλάγιο, διακριτικό τρόπο, το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι σε λίγες ημέρες πολλοί από εμάς θα κλειστούν –οικειοθελώς αυτήν τη φορά– στο σπίτι με πιτζάμες και το τηλεκοντρόλ ανά χείρας, έτοιμοι για τον απόλυτο αντικαταθλιπτικό μαραθώνιο προβολών. Οι εννέα σεζόν, ή αλλιώς τα 188 χορταστικά επεισόδια του αμερικανικού «The Office», remake της ομώνυμης βρετανικής σειράς του BBC, έρχονται στην πλατφόρμα του Netflix το Σάββατο 23/10 (ολόκληρη η σειρά είναι διαθέσιμη και στο Prime Video), για να μας παρασύρουν στην τρέλα του υποκαταστήματος της εταιρείας εμπορίας χαρτιού Ντάντερ Μίφλιν, στην κωμόπολη Σκράντον, μερικά χιλιόμετρα έξω από τη Νέα Υόρκη.

Αν έχετε ήδη δει τη σειρά, μιας και έχει ολοκληρωθεί από το 2013, δεν θα κάνουμε καμία προσπάθεια να σας πείσουμε ότι χρειάζεστε ξανά στην καθημερινότητά σας –πιο πολύ από ποτέ– αυτήν τη δόση περίσσιου κωμικού σουρεαλισμού που προσφέρει απλόχερα το «The Office», αφού λογικά θα είστε ήδη έτοιμοι.* Αρκεί να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, η σειρά «The Office» ήταν εκείνη που στριμαρίστηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στις αμερικανικές διαδικτυακές πλατφόρμες το 2020, με τους Αμερικανούς (πολλοί από αυτούς σίγουρα όχι για πρώτη φορά) να παρακολούθησαν πάνω από 57 δισεκατομμύρια λεπτά του «The Office» στο Netflix, πριν αυτό μεταφερθεί στη streaming πλατφόρμα του NBC Peacock, παίρνοντας μάλιστα την πρωτιά με πολύ μεγάλη διαφορά από τον επόμενο (για την ιστορία, δεύτερο ήρθε το «Grey’s Anatomy» με 39,4 δισεκατομμύρια λεπτά).

Το «The Office» έρχεται στο Netflix - εικόνα 1

Από την άλλη, όσοι δεν το έχουν δει, ας προετοιμαστούν για κάτι πρωτόγνωρο. Σίγουρα έχετε πάρει μια γεύση από τα κυριολεκτικά αμέτρητα gifακια και memes που κυκλοφορούν από τη σειρά, ένα σοκ όμως να το περιμένετε. Ο λόγος έχει όνομα: λέγεται Μάικλ Σκοτ,** ή αλλιώς ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει με απίστευτη φυσικότητα ο Στιβ Καρέλ. Ο Μάικλ Σκοτ, περιφερειακός διευθυντής του υποκαταστήματος της εταιρείας στο Σκράντον, είναι μακράν ό,τι χειρότερο μπορεί να σου τύχει σε αφεντικό, πιο πολύ επειδή ο ίδιος πιστεύει ακριβώς το αντίθετο.

Με την κούπα «world’s best boss» (που προφανώς χάρισε ο ίδιος στον εαυτό του) σε περίοπτη θέση στο γραφείο του, ο Μάικλ Σκοτ επιδίδεται σε ένα μοναδικό (πολλές φορές αυτοσχεδιαστικό) ρεσιτάλ μη πολιτικής ορθότητας: είναι φαντασμένος και ευθυνόφοβος, είναι ο ορισμός της κοινωνικής αδεξιότητας, είναι παράλογα αυθόρμητος και τέρμα εκνευριστικός, κι όμως, παρ’ όλα αυτά και για όλα αυτά, καταφέρνει να είναι πέρα για πέρα απολαυστικός. Σεξιστικά αστεία, ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια εκτοξεύονται από τον Μάικλ Σκοτ χωρίς κανένα φίλτρο, και οι μόνοι που μένουν να τα αντιμετωπίσουν είναι οι υπάλληλοί του, όσο φυσικά παλεύουν να τα βγάλουν πέρα και με τα δικά τους θέματα, από έρωτες*** μέχρι αντιπαλότητες.

Το «The Office» έρχεται στο Netflix - εικόνα 2

Σε ένα καταθλιπτικά αληθοφανές γραφείο-σκηνικό, όλοι οι υπάλληλοι (με εξαίρεση τον φανατικό υποστηρικτή του, Ντουάιτ Σρουτ, που είναι μια κατηγορία από μόνος του) μοιάζουν πλέον κουρασμένοι από την προσπάθεια να μαζεύουν τα… ασυμμάζευτα του αφεντικού τους, τουλάχιστον μέχρι το ρολόι να δείξει 5 μ.μ. και να σχολάσουν. Μόνη τους αντίδραση, τα γεμάτα απόγνωση βλέμματα προς την κάμερα, τα οποία προδίδουν την απόλυτη εργασιακή μιζέρια που βιώνουν καθημερινά και ζητάνε λίγη συμπόνοια και κατανόηση από το κοινό – και την κερδίζουν. Το mockumentary στιλ του «The Office» που γκρεμίζει τον τέταρτο τοίχο και επιτρέπει στους χαρακτήρες να μοιράζονται απευθείας με το κοινό όλα όσα σκέφτονται, είναι το μαγικό στοιχείο αυτής της ταύτισης που θα νιώσεις με τους πρωταγωνιστές από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Μέσα στην… απελπισία τους, οι ίδιοι δένονται και γίνονται κάτι σαν οικογένεια, από την οποία δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ούτε τον καλύτερο, ούτε όμως και να αποκλείσεις τον χειρότερο. Είναι με λίγα λόγια η καλύτερη χειρότερη ομάδα, τόσο που σε βάζει σε σκέψεις: Μήπως τελικά ο Μάικλ Σκοτ είναι το αφεντικό που όλοι χρειαζόμαστε; Όποιος καταφέρει να ζυγίσει τα υπέρ και τα κατά και να καταλήξει σε μια απόφαση, αξίζει ένα βραβείο «Dundie»…

* Aν ξεκαρδίζεσαι κάθε φορά που ακούς τη λέξη «parkour», ή αν απαντάς (έστω και από μέσα σου) «…that’s what she said» ανησυχητικά συχνά, τότε συνιστούμε να κάνεις μια παύση και να δεις κάτι άλλο...

** Ο Μάικλ Σκοτ του Στιβ Καρέλ συμμετέχει σε έξι από τις εννιά σεζόν, ο ρόλος του όμως έχει γράψει ιστορία στην τηλεοπτική κωμωδία και είναι αδύνατον να μην είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό όταν μιλάς για το αμερικανικό «The Office».

*** Είναι το love story του Τζιμ και της Παμ ένα από τα καλύτερα που έχουν περάσει από τη μικρή οθόνη; Ναι, είναι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.