5 ταινίες του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν που μπορείς να δεις στο Ertflix

Πέντε διαχρονικά αριστουργήματα του κορυφαίου Σουηδού σκηνοθέτη και ένα ξεχωριστό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, έρχονται σε μία νέα κατηγορία στη δωρεάν πλατφόρμα της ΕΡΤ.

5 ταινίες του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν που μπορείς να δεις στο Ertflix

Μία από τις πιο εμβληματικές μορφές του καλλιτεχνικού κόσμου και ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες και σεναριογράφους του 20ού αιώνα, ο Ίνγκμαρ Μπέργκαν, έχει επηρεάσει όσο λίγοι το παγκόσμιο σινεμά. Με τρία Όσκαρ και εννέα υποψηφιότητες, Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Κανών, Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου και πολλά ακόμα βραβεία, ο σπουδαίος Σουηδός σκηνοθέτης έχει υπογράψει διαχρονικά αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά, μερικά από τα οποία έχουμε την ευκαιρία να δούμε δωρεάν στο ERTFLIX.

5 ταινίες του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν που μπορείς να δεις στο Ertflix - εικόνα 1
Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

Η νέα κατηγορία του ERTFLIX με τίτλο «Στον κόσμο του Ίνγκμαρ Μπέργκαν», φιλοξενεί τις ταινίες «Η Έβδομη Σφραγίδα» και «Καλοκαίρι με τη Μόνικα» που έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ, «Άγριες Φράουλες», «Φθινοπωρινή Σονάτα» και «Φάννυ και Αλέξανδρος».

Τέλος, διαθέσιμο είναι και το ντοκιμαντέρ «Μπέργκμαν: Ένας Αιώνας» της Μαργκαρέτε φον Τρότα, στο οποίο η σκηνοθέτις με τη βοήθεια των στενότερων συνεργατών του καθώς και κινηματογραφιστών, προσπαθεί να αποτυπώσει τα βασικά μοτίβα και θέματα που διαπερνούν το έργο του και τον τρόπο με τον οποίο ο Μπέργκμαν έχει επηρεάσει το έργο σύγχρονων δημιουργών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.