5 σειρές που ανυπομονούμε να δούμε αυτό το φθινόπωρο

Φτιάχνουμε το top 5 νέων σεζόν, κωμικών αφίξεων και πολυαναμενόμενων revivals που ξεχωρίζουν στις επερχόμενες πρεμιέρες μιας πλούσιας σε επιλογές τηλεοπτικής σεζόν.

5 σειρές που ανυπομονούμε να δούμε αυτό το φθινόπωρο

Αν προσπαθήσετε να μετρήσετε τις σειρές που έχουν πάρει το πράσινο φως της πρεμιέρας για την τηλεοπτική σεζόν 2021-2022, ίσως και να καταλήξετε να αμφισβητείτε τις ικανότητές σας στην κατά τα άλλα απλή μαθηματική πράξη της πρόσθεσης. Οι αριθμοί είναι χαοτικοί, και αν συνυπολογίσουμε τις ελληνικές σειρές που ήρθαν ή έρχονται στη μικρή οθόνη, το 24ωρο δεν φτάνει να καλύψει τις ώρες θέασης που απαιτεί μία από τις πιο πλούσιες τηλεοπτικές σεζόν των τελευταίων ετών. Το φθινόπωρο είναι κατεξοχήν η εποχή των πρεμιερών στην τηλεόραση, με πολλά από τα παγκόσμια δίκτυα και πλατφόρμες να κρατούν τους πιο δυνατούς τους τίτλους για τους μήνες που ακολουθούν. Κι ενώ περιμένουμε να δούμε πού θα κάτσει η μπίλια στις εγχώριες σειρές που θα ξεχωρίσουν στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο, ρίχνουμε μια ματιά στις πιο άμεσες πρεμιέρες ξένων σειρών που έχουν ήδη μπει στη watch list μας.

1. «Succession», 3η σεζόν (17/10, HBO/HBO Max)

5 σειρές που ανυπομονούμε να δούμε αυτό το φθινόπωρο - εικόνα 1

Τι άλλο μένει να θυσιαστεί σε αυτό το ανθρωποφάγο παιχνίδι διαδοχής; Η απάντηση φαίνεται να βρίσκεται μακριά, καθώς για ακόμα μία σεζόν τα μέλη της οικογένειας του μεγιστάνα των media Λόγκαν Ρόι συνεχίζουν να κρύβουν άσους στο μανίκι. Η σειρά που δικαίως σάρωσε στα περσινά βραβεία Emmy, καθώς αποτελεί μία από τις πιο καλογραμμένες του αμερικανικού κολοσσού ΗΒΟ, επιστρέφει (με ένα χρόνο καθυστέρηση εξαιτίας της πανδημίας) για μια τρίτη σεζόν, με τη δυσλειτουργική οικογένεια των Ρόι πανέτοιμη για ακόμα έναν ανατρεπτικό κύκλο γεμάτο εκδίκηση, συνομωσίες και ίντριγκα – όλα στο βωμό του χρήματος και της εξουσίας. H ιστορία πιάνει το νήμα από το συγκλονιστικό φινάλε της δεύτερης σεζόν, όταν ο Κένταλ αποκάλυψε on air όλα όσα παλεύει να κρατήσει στο σκοτάδι ο πατέρας του, Λόγκαν. Στο σπουδαίο καστ προστίθενται ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ και ο οσκαρικός Έντριεν Μπρόντι.

2. «The shrink next door» (12/11, AppleTV+)

5 σειρές που ανυπομονούμε να δούμε αυτό το φθινόπωρο - εικόνα 2

«Everything is fine» επαναλαμβάνει συνεχώς στον εαυτό του ο Μάρτι (Γουίλ Φέρελ), αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δεν ισχύει. αλλιώς δεν θα έφτανε στο γραφείο ενός αντισυμβατικού (και όπως αποδεικνύεται έξτρα χειριστικού) ψυχιάτρου (Πολ Ραντ). Τώρα, αν τα πράγματα στη ζωή του Μάρτι θα βελτιωθούν ή θα χειροτερέψουν μένει να το δούμε επί της οθόνης, στα οκτώ επεισόδια αυτής της μαύρης κωμωδίας που βασίζεται σε πραγματική ιστορία.

3. «You», 3η σεζόν (15/10, Netflix)

5 σειρές που ανυπομονούμε να δούμε αυτό το φθινόπωρο - εικόνα 3

Με μια κοινή… παράνοια να τους ενώνει, ο Τζο και η Λοβ, νέοι γονείς πλέον, αφήνουν πίσω τους το Λος Άντζελες και δοκιμάζουν να χαλιναγωγήσουν τα πάθη τους στα γαλήνια (αλλά και άψυχα) προάστια της Βόρειας Καλιφόρνιας για χάρη του μικρού γιου τους. Θα μπορέσουν να πείσουν τους νέους τους γείτονες ότι είναι ένα απλό, καθημερινό, αγαπημένο ζευγάρι ή όλα όσα θάβουν κάτω από το φρεσκοκουρεμένο τους γκαζόν θα βγουν στην επιφάνεια; Μάλλον το δεύτερο, καθώς κάπου στη διπλανή πόρτα φαίνεται να κρύβεται η νέα εμμονή του Τζο, που ξυπνά τον stalker μέσα του, αλλά και την πιο επικίνδυνη πλευρά της Λοβ.

4. «The Great», 2η σεζόν (19/11, Hulu)

5 σειρές που ανυπομονούμε να δούμε αυτό το φθινόπωρο - εικόνα 4

Ελ Φάνινγκ και Νίκολας Χουλτ, το αυτοκρατορικό ζεύγος που μας ενθουσίασε πέρυσι με τη χημεία του, επιστρέφουν ως Αικατερίνη και Πέτρος της Ρωσίας σε αυτήν τη must watch σειρά που δεν θυμίζει μια τυπική βιογραφία. Ο δημιουργός της, ο σαρδόνιος Τόνι ΜακΝαμάρα (υποψήφιος για Όσκαρ σεναρίου για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου), δίνει ρέστα υπογράφοντας σπιρτόζικες ατάκες και ευφυέστατους διαλόγους-σεμινάρια μαύρης κωμωδίας, με τα κοστούμια να κλέβουν τις εντυπώσεις. Στη δεύτερη σεζόν, η έγκυος Αικατερίνη ετοιμάζει το πραξικόπημά της για να πάρει τον έλεγχο της Ρωσίας, κάτι που δεν θα αποδειχθεί εύκολη υπόθεση. Η σειρά θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα στις 21/11 (23:00) στο Cosmote Series.

5. «Dexter: New Blood» (7/11, Showtime)

5 σειρές που ανυπομονούμε να δούμε αυτό το φθινόπωρο - εικόνα 5

Ο Μάικλ Σ. Χολ, o serial killer της καρδιάς μας, επιστρέφει για να αποδώσει δικαιοσύνη. ΟΚ, αυτό είναι κάτι που ισχυρίζεται ο ίδιος ότι πράττει ως Dexter, ξεπαστρεύοντας όσους αξίζει να πεθάνουν, εμείς όμως εννοούμε κάτι άλλο. Το φινάλε που γράφτηκε πριν από οχτώ χρόνια απογοήτευσε όσο λίγα, και τώρα του δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία να αποκαταστήσει τα πράγματα. Ας ελπίσουμε ότι ο Κλάιντ Φίλιπς, σεναριογράφος των τεσσάρων πρώτων (και πολύ ανώτερων) σεζόν θα τα καταφέρει… Σημειώνουμε ότι το χορταστικό τρέιλερ μαρτυρά την επιστροφή της Ντεμπ στο μυαλό του Dexter αλλά και του γιου του, Χάρισον. Η σειρά θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα στις 8/11 (23:00) στο Cosmote Series.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.