«Κομάντα και Δράκοι» στα όπλα για τη νέα σεζόν

Μετά το «Νησί», τι; Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης επιστρέφει στο Mega με μια νεανική, μεταφυσική σειρά μυστηρίου που φιλοδοξεί να κάνει και πάλι το κοινό να μιλάει για το παλιό, καλό Mega.

«Κομάντα και Δράκοι» στα όπλα για τη νέα σεζόν

Έχει μυστήριο, έχει και κωμωδία. Η ατμόσφαιρά του θυμίζει γουέστερν, αλλά είναι γυρισμένο στο Ακρωτήρι Χανίων. Η ιστορία του έχει κάτι το μεταφυσικό, όμως στη βάση του κρύβεται η κρητική παράδοση. Μα τι είναι τελικά τα «Κομάντα και Δράκοι»; Η νέα σειρά του Mega, που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο, είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχήματα του Μεγάλου Καναλιού, το οποίο προετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα σεζόν, συγκεντρώνοντας μεγάλα ονόματα και φρέσκες ιδέες στη φαρέτρα του. Ένα από αυτά είναι και ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης, ο οποίος μετά το κωμικό «Μπαμπά μην τρέχεις» (2007) και το «Νησί» (2010), τη δραματική σειρά-σταθμός στην ελληνική τηλεόραση, επιστρέφει στο Mega αποφασισμένος να δώσει και πάλι κάτι εντελώς διαφορετικό στο κοινό. Υπογράφοντας τη σκηνοθεσία αλλά και το σενάριο του νεανικού και μυστηριώδους «Κομάντα και Δράκοι» και με φόντο την αγαπημένη του Κρήτη, ο καταξιωμένος δημιουργός πλέκει μια πρωτότυπη ιστορία –με εσάνς «Stranger Things»– που όπως είπαμε και παραπάνω έχει απ’ όλα, με μια κατάρα που «ξυπνάει» κάθε 100 χρόνια στο επίκεντρό της. Το πώς αυτό το μεταφυσικό στόρι θα ενωθεί με κωμικά στοιχεία αλλά και με τη μακρόχρονη παράδοση της Κρήτης μένει να το δούμε επί της οθόνης στα δεκατρία (όπως είναι αρχικά υπολογισμένο) επεισόδια, μέχρι τότε όμως ας γνωρίσουμε τους χαρακτήρες της σειράς.

«Κομάντα και Δράκοι» στα όπλα για τη νέα σεζόν - εικόνα 1

Πρωταγωνιστής είναι ο 10χρονος Γιώργος, ένα χαρισματικό παιδί με βαθιές ευαισθησίες, που μετακομίζει με τα αδέρφια του σε ένα χωριό της Κρήτης, μετά τη μετάθεση που παίρνει ο χήρος αστυνομικός πατέρας του (Βασίλης Μπισμπίκης). Από το πρώτο κιόλας βράδυ στο νέο τους σπίτι, τα πιο τρομακτικά όνειρα του Γιώργου βγαίνουν αληθινά, καθώς μεταφέρεται σε διαφορετικές διαστάσεις μέσω αστρικών προβολών και γίνεται μάρτυρας γεγονότων που συμβαίνουν σε άλλους ανθρώπους. Σύντομα, και αφού μοιραστεί μαζί τους αυτές του τις μεταφυσικές εμπειρίες, ο Γιώργος θα γίνει μέλος των «Κομάντο», μιας παρέας ντόπιων παιδιών, και μαζί τους αναλαμβάνει την αποστολή να απελευθερώσουν ένα εξίσου «ιδιαίτερο» αγόρι, τον Ντόντο (Λευτέρης Κοκογιαννάκης), από τα δεσμά των περιβόητων «Δράκων». Οι «Δράκοι», παρατσούκλι της οικογένειας Δρακάκη που βρίσκεται σε κόντρα με την οικογένεια Καζάκη, είναι μια εγκληματική συμμορία που χειραγωγεί και εκμεταλλεύεται τις ιδιαίτερες ικανότητες του Ντόντου προς όφελός της με αρχηγούς τα σκληροτράχηλα αδέρφια Δρακο-Μιχάλη (Δημήτρης Καλογεράκης) και Δρακο-Κωστή (Γιάννης Κουτράκης).

«Κομάντα και Δράκοι» στα όπλα για τη νέα σεζόν - εικόνα 2

Την ίδια στιγμή, τα «Κομάντα» επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου με στόχο να σταματήσουν τη σκοτεινή δύναμη που επανεμφανίστηκε ύστερα από εκατό χρόνια στο χωριό σπέρνοντας τη διχόνοια. Κάπου εκεί φαίνεται να εμπλέκεται και ο Έλληνας γκουρού Μπάμπα Μπομπ (Γιάννης Ζουγανέλης) που, μαγεμένος από τα ταξίδια του στην Ανατολή, δημιούργησε στο χωριό ένα Άσραμ με σκοπό να μεταδώσει την αγάπη κόντρα σε αυτήν τη σκοτεινή δύναμη, αλλά και η ακόλουθός του Ίρις (Μαρίνα Καλογήρου), η οποία θα βοηθήσει τον μικρό Γιώργο να διαχειριστεί το χάρισμά του και τον Βασίλη να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον κόσμο και κατά συνέπεια τον ιδιαίτερο γιο του. Από τη μία η πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα ιστορία και από την άλλη τα άκρως αινιγματικά teaser (από μαγευτικά ηλιοβασιλέματα μέχρι πάνοπλοι αστυνομικοί που παίζουν φλίπερ), το σίγουρο είναι ότι το «Κομάντα και Δράκοι» έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.