Ολυμπιακοί Αγώνες… σε φούσκα

Μέσα σε μια πρωτόγνωρη «φούσκα» ασφαλείας και με ένα χρόνο καθυστέρηση, οι Ολυμπιακοί Αγώνες «Τόκιο 2020» έρχονται σε απευθείας μετάδοση από τα κανάλια της ΕΡΤ και την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

Ολυμπιακοί Αγώνες… σε φούσκα

Μέσα σε μια πρωτόγνωρη «φούσκα» ασφαλείας και με ένα χρόνο καθυστέρηση θα διεξαχθούν οι 32οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Μετά το απόλυτο αθλητικό (και όχι μόνο) πάρτι που στήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, η Ιαπωνία καλείται φέτος να διοργανώσει το ούτως ή άλλως απαιτητικότατο αθλητικό γεγονός με νέους και αυστηρούς κανόνες, παρουσιάζοντας μια εκδοχή του που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες.

Χωρίς θεατές και χειροκρότημα, περισσότεροι από 11.000 αθλητές και αθλήτριες από 206 χώρες θα συμμετάσχουν στα 339 αγωνίσματα των 33 αθλημάτων της διοργάνωσης που θα διαρκέσουν από τις 23/7 μέχρι και τις 8/8 (με τη φάση των ομίλων του γυναικείου ποδοσφαίρου να ξεκινά από τις 21/7). Οι νικητές θα ανέβουν φορώντας μάσκα στα προστατευμένα με πλαίσιο βάθρα και θα παραλαμβάνουν το μετάλλιό τους μόνοι τους από το δίσκο που θα κρατούν εθελοντές, εξαλείφοντας έτσι την οποιαδήποτε επαφή.

Ολυμπιακοί Αγώνες… σε φούσκα - εικόνα 1

Επιβεβλημένες αποστάσεις, απαγορευμένες επαφές με μέλη από άλλες ομάδες, καθώς και καθημερινά covid τεστ χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα των αθλητών. Τα θετικά κρούσματα ανάμεσά τους, όμως, ολοένα αυξάνονται, ανησυχώντας τις εθνικές αποστολές (αρκετά μέλη των οποίων βρίσκονται ήδη σε καραντίνα), τους διοργανωτές, αλλά και τους κατοίκους του Τόκιο, οι οποίοι έχουν ήδη βιώσει πολλά σκληρά λοκντάουν, ενώ παράλληλα η διοργάνωση τονίζει τη ρητή εντολή απαγόρευσης οποιασδήποτε μορφής πολιτικής, θρησκευτικής ή φυλετικής εκδήλωσης ή διαμαρτυρίας.

Τα κανάλια της ΕΡΤ, καθώς και τα αθλητικά κανάλια της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX, ERT Sports και ERT Sports 2, αναλαμβάνουν να μεταδώσουν ζωντανά τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» σε περισσότερες από 600 ώρες προγράμματος, ενώ στην ΕΡΤ1 έχουν προγραμματιστεί και ειδικές θεματικές εκπομπές για όσα συμβαίνουν στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου («Αθήνα-Τόκιο» στις 07:00 με τον Δημήτρη Κοτταρίδη τις καθημερινές και τον Κώστα Λασκαράτο τα σαββατοκύριακα και «Τόκιο 2020» στις 19:00 με την Κατερίνα Αναστασοπούλου).

iΔείτε αναλυτικά το καθημερινό πρόγραμμα των ζωντανών μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.