Το TV5 Monde μάς πάει στο Φεστιβάλ των Κανών

Για όλο τον Ιούλιο το γαλλόφωνο κανάλι θα κινείται σε φεστιβαλικούς ρυθμούς με αποκλειστικές συνεντεύξεις από την Κρουαζέτ, προβολές υποψήφιων και βραβευμένων υποτιτλισμένων ταινιών και αφιερώματα.

Το TV5 Monde μάς πάει στο Φεστιβάλ των Κανών

Μετά την αναγκαστική περσινή αναβολή, το κορυφαίο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Κανών επιστρέφει με ένα ονειρικό line up ταινιών που, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό του διευθυντή Τιερί Φρεμό, υπόσχεται να αποζημιώσει και με το παραπάνω τους σινεφίλ. Τα κόκκινα χαλιά στρώθηκαν, οι αστέρες ετοιμάστηκαν και η αυλαία σηκώθηκε στις 6/7, και μέχρι τις 17/7 η Κρουαζέτ θα ζει και πάλι τις γνωστές της κινηματογραφικές δόξες.

Φυσικά, όλοι οι τυχεροί παραβρισκόμενοι θα ακολουθήσουν τα απαραίτητα και αυστηρά μέτρα προστασίας, ενώ για εμάς τους υπόλοιπους η λάμψη του festival des festivals θα έρθει μέσω των ανταποκρίσεων του απεσταλμένου του «α» Χρήστου Μήτση, αλλά και μέσω του TV5 Monde, καθώς για ακόμα μία χρονιά το γαλλόφωνο κανάλι που βλέπουμε ελεύθερα στην ελληνική τηλεόραση θα κινείται όλο τον Ιούλιο σε φεστιβαλικούς, εορταστικούς ρυθμούς.

Το TV5 Monde μάς πάει στο Φεστιβάλ των Κανών - εικόνα 1
«Une Aussi Longue Absence», 1961

Αποκλειστικές συνεντεύξεις ηθοποιών, σκηνοθετών, μελών επιτροπών (ο Σπάικ Λι είναι ο φετινός πρόεδρος της κριτικής επιτροπής), αλλά και σημερινών και αυριανών ταλέντων που θα βρεθούν στην Κρουαζέτ έρχονται καθημερινά στις 7.30 μ.μ. σε απευθείας μετάδοση στο TV5 Monde, ενώ οι προβολές υποψήφιων και βραβευμένων υποτιτλισμένων ταινιών μεγάλου μήκους από προηγούμενα φεστιβάλ θα κάνουν το σαλόνι μας τα βράδια στις 10 μ.μ. να θυμίζει Κρουαζέτ: την Πέμπτη 8/7 προβάλλεται η υποψήφια για 9 Σεζάρ αστυνομική κωμωδία «Το Πρόβλημά μου Είσαι Εσύ» («En liberté!», 2018), στις 11/7 το εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία ενός θύματος βιασμού «Beaty and the Dog» (υποψηφιότητα στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα», 2017), το υποψήφιο για Χρυσό Φοίνικα «La Sentinelle» (1992) του Αρνό Ντεπλεσάν στις 15/7, το ακυκλοφόρητο στην Ελλάδα και βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Une Aussi Longue Absence» (1961) του Ανρί Κολπί στις 18/7, καθώς και το ντοκιμαντέρ «Sous son regard l'étincelle» αφιερωμένο στο έργο του σπουδαίου φωτογράφου Philippe Doumic, που στη δεκαετία του ’60 φωτογράφισε αμέτρητους ανερχόμενους αστέρες του γαλλικού κινηματογράφου, με κάποιες από αυτές τις λήψεις να γίνονται σύμβολα της Nouvelle Vague.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.