Έξι νέες ελληνικές σειρές που θα μας απασχολήσουν την ερχόμενη σεζόν

Κλασικά λογοτεχνικά διηγήματα, ευπώλητα μυθιστορήματα, θεατρικά hits, μανιάτικες και κρητικές ερωτικές βεντέτες, μέχρι και μεταφυσικές ιστορίες μυστηρίου με άρωμα «Stranger Things». Μπορεί να πει κανείς ότι λείπει κάτι από τις νέες ελληνικές σειρές που ετοιμάζονται να κάνουν πρεμιέρα;

Έξι νέες ελληνικές σειρές που θα μας απασχολήσουν την ερχόμενη σεζόν

Παρόμοιες με τον καύσωνα των τελευταίων ημερών είναι οι εξελίξεις στο πεδίο της ελληνικής μυθοπλασίας για την ερχόμενη σεζόν. Φαίνεται πως οι περσινές σειρές άνοιξαν τον κύκλο μιας νέας εποχής για την ελληνική τηλεόραση και πλέον κανείς δεν θέλει να μείνει έξω απ’ αυτόν τον αναβρασμό. Κωμικές και κοινωνικές ιστορίες, ερωτικά δράματα, αστυνομικές πλοκές αλλά και σειρές με εσάνς φαντασίας θα κάνουν πρεμιέρα μέσα στη σεζόν 2021-2022, ανεβάζοντας τον αριθμό των πρεμιερών σε 15 (τουλάχιστον από όσες σειρές έχουν ήδη ανακοινωθεί), χωρίς φυσικά να μετράμε όσες σειρές θα συνεχίσουν με νέο κύκλο επεισοδίων. Πολύ θετικό είναι ότι μιλάμε για μεγάλες παραγωγές με δυνατά ονόματα, τόσο στους συντελεστές όσο και στο καστ, αν και φυσικά μένει να δούμε το αποτέλεσμα στην πράξη.

Έξι νέες ελληνικές σειρές που θα μας απασχολήσουν την ερχόμενη σεζόν - εικόνα 1
Η Ρένια Λουιζίδου στα γυρίσματα του «Βαρδιάνου στα σπόρκα»

Ανάμεσά τους σίγουρα βρίσκεται η μεγάλη επιστροφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη στο Mega με μια σύγχρονη ερωτική ιστορία με πρωταγωνίστρια την Χάρις Αλεξίου, αλλά και οι πολυαναμενόμενες κωμικές «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη στον ΑΝΤ1 με τους Γιώργο Γάλλο, Λένα Δροσάκη, Πάνο Νάτση και Μαριλού Κατσαφάδου. Για αρχή, όμως, ας δούμε όσες σειρές ξεκίνησαν γυρίσματα και μας έχουν δώσει ήδη τις πρώτες τους εικόνες.

Ο «Βαρδιάνος στα σπόρκα» είναι η μία από τις τρεις μίνι σειρές μυθοπλασίας που υπογράφει ο Μανούσος Μανουσάκης για την ΕΡΤ. Χωρισμένο σε τέσσερα επεισόδια, το ομότιτλο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη αφηγείται την ιστορία μιας ηλικιωμένης γυναίκας, της Σκεύως (Ρένια Λουιζίδου), η οποία, όταν μαθαίνει ότι ο γιος της Σταύρος (Γιώργος Σαββίδης) είναι άρρωστος, μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος, δηλαδή φύλακας, στα σπόρκα (καράβια που βρίσκονταν σε καραντίνα εξαιτίας της χολέρας), προκειμένου να τον σώσει.

Στην ΕΡΤ θα ζωντανέψει και το μυθιστόρημα της Βικτόρια Χίσλοπ «Καρτ Ποστάλ», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παπαβασιλείου και γυρίσματα σε Κρήτη και Λονδίνο. Την τηλεοπτική διασκευή του σεναρίου σε δώδεκα αυτοτελή επεισόδια έχουν αναλάβει μαζί με τη συγγραφέα ο Νίκος Απειρανθίτης, η Αλεξάνδρα Κατσαρού, η Δώρα Μασκλαβάνου και ο Παναγιώτης Χριστόπουλος, ενώ στον πρωταγωνιστικό ρόλο-συνδετικό κρίκο όλων των ιστοριών βρίσκεται ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, ως Τζόζεφ, ένας ελληνικής καταγωγής, εσωστρεφής Άγγλος αρχαιολόγος, ο οποίος επιστρέφει στα πατρογονικά εδάφη για να αναλάβει θέση συμβούλου σε μια ανασκαφή, απ’όπου και ξεκινάει ένα εσωτερικό ταξίδι στις παιδικές του αναμνήσεις.

Έξι νέες ελληνικές σειρές που θα μας απασχολήσουν την ερχόμενη σεζόν - εικόνα 2
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές στο «Κομάντα και δράκοι»

Στο Mega, με ανυπομονησία περιμένουμε το «Κομάντα και δράκοι» του Θοδωρή Παπαδουλάκη, μια μεταφυσική ιστορία μυστηρίου με φόντο το επιβλητικό τοπίο του Ακρωτηρίου Χανίων. Ο 10χρονος Γιώργος μετακομίζει με την οικογένειά του σε ένα χωριό της Κρήτης και γίνεται μέλος των «Κομάντο», μιας παρέας ντόπιων παιδιών. Μαζί αναλαμβάνουν την αποστολή να απελευθερώσουν ένα εξίσου «ιδιαίτερο» αγόρι από τα δεσμά της περιβόητης συμμορίας των «Δράκων», αλλά και να σταματήσουν τη σκοτεινή δύναμη που σπέρνει τη διχόνοια στο χωριό. Μετά το εξαιρετικό «Η λέξη που δεν λες» (2016-2017), ο Θοδωρής Παπαδουλάκης σκηνοθετεί ξανά τον Βασίλη Μπισμπίκη, με τα παιδιά όμως να είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς (συμμετέχουν και οι Μαρίνα Καλογήρου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Φιλίνη, Στέλιος Μάινας κ.ά.).

Έξι νέες ελληνικές σειρές που θα μας απασχολήσουν την ερχόμενη σεζόν - εικόνα 3
Ρέππας-Παπαθανασίου με τους «Συμπέθερους»

Στο Mega θα δούμε και την τηλεοπτική μεταφορά της θεατρικής επιτυχίας «Συμπέθεροι από τα Τίρανα». Οι Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου αναλαμβάνουν τη σκηνοθεσία, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Μαρία Λεκάκη και Μιχάλη Ρέππα. Μαζί τους οι Τζένη Μπότση, Σοφία Βογιατζάκη, Μαρία Γεωργιάδου, Βασίλης Κούκουρας, Πάνος Σταθακόπουλος, Βάσω Γουλιελμάκη, Κώστας Καζάκας, Νατάσα Κοτσοβού, Τζένη Καζάκου, Daniel Nurka.

Έξι νέες ελληνικές σειρές που θα μας απασχολήσουν την ερχόμενη σεζόν - εικόνα 4
«Γη της ελιάς» και «Σασμός», οι βεντέτες της σεζόν

Για το τέλος αφήνουμε τις δύο βεντέτες της νέας σεζόν: ο Αντρέας Γεωργίου ετοιμάζει στην εντυπωσιακή Μάνη για το Mega τη «Γη της ελιάς», εκεί όπου «γεννιέται το μίσος και η εκδίκηση στήνει καρτέρι στον έρωτα» (πρωταγωνιστούν οι Αφροδίτη Λιάντου και Liam Ireland, ενώ στο καστ συμμετέχουν και οι Μάρω Κοντού, Λυδία Κονιόρδου), ενώ στον Alpha έρχεται από την Κρήτη ο «Σασμός», μια παραγωγή για το πώς ο έρωτας μπορεί να νικήσει τη βεντέτα σε σκηνοθεσία Κώστα Κωστόπουλου με τους Δημήτρη Λάλο, Ορφέα Αυγουστίδη, Μαρία Τζομπανάκη, Μιχάλη Αεράκη κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.