Οι τηλεοπτικές επιστροφές του καλοκαιριού

Ετοιμαζόμαστε για ένα καυτό καλοκαίρι γεμάτο δυνατές πρεμιέρες, χωρίς όμως να ξεχνάμε τους… ήρωες του χειμώνα. Ιδού πέντε αγαπημένες σειρές που είτε επανέρχονται με νέο κύκλο επεισοδίων είτε ετοιμάζονται για το μεγάλο φινάλε τους επόμενους μήνες.

Οι τηλεοπτικές επιστροφές του καλοκαιριού

Για αρκετά χρόνια, στον τηλεοπτικό προγραμματισμό το καλοκαίρι λειτουργούσε ως αδιάφορη αίθουσα αναμονής, στην οποία στριμώχνονταν μερικά όχι-και-τόσο ενδιαφέροντα προγράμματα έτσι ώστε κανάλια και τηλεθεατές να πάρουν μιαν ανάσα από τις ανοιξιάτικες πρεμιέρες και να περιμένουν με όρεξη το μεγάλο «μπαμ» του φθινοπώρου με την αρχή της νέας τηλεοπτικής σεζόν.

Τι γίνεται, όμως, τώρα που βρισκόμαστε στα πιο παραγωγικά χρόνια της τηλεόρασης; Δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για χάσιμο, οπότε αυτό το κενό των τριών μηνών φαντάζει με ανεκμετάλλευτο οικόπεδο-φιλέτο. Οι πρεμιέρες νέων σειρών που θ’ αρχίσουν σιγά σιγά να καταφθάνουν στις οθόνες είναι πολλές και πολύ δυνατές, εμείς όμως επιλέγουμε για αρχή να κλείσουμε τους ανοιχτούς λογαριασμούς. Φτιάξαμε, λοιπόν, μια λίστα με αγαπημένες σειρές που επιστρέφουν από τα παλιά φέτος το καλοκαίρι.

«Brooklyn Nine Nine»

Ίσως το πιο στενόχωρο «αντίο» της χρονιάς έρχεται στις 12/8 από το NBC. Το επικό αστυνομικό τμήμα του Μπρούκλιν θα κλείσει μια για πάντα τις πόρτες του σε δέκα μόλις επεισόδια, που όμως υπόσχονται να κάνουν πάταγο, μιας και η 8η και τελευταία σεζόν ξαναγράφτηκε από την αρχή ώστε η σειρά να προσαρμοστεί στη μετα-George Floyd εποχή. Στην Ελλάδα το μεγάλο φινάλε θα έρθει μέσω Netflix – κάποια στιγμή σύντομα ελπίζουμε, μιας και μέχρι στιγμής από την πλατφόρμα λείπει και η 7η σεζόν.

«Lupin»

Οι τηλεοπτικές επιστροφές του καλοκαιριού - εικόνα 1

Ο Αρσέν Λουπέν, o γοητευτικός λωποδύτης του Ομάρ Σι που κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του Netflix στις αρχές του 2021 με την καταιγιστική κι εθιστική του δράση, επιστρέφει στις 11/6 με πέντε νέα επεισόδια, δηλαδή το δεύτερο μέρος της πρώτης σεζόν. Κι αν στο πρώτο μέρος δεν μας εντυπωσίασε με τις μεταμφιέσεις του, εδώ πια οι μάσκες έχουν πέσει, μιας και η προσπάθειά του να εκδικηθεί τον Ουμπέρ Πελεγκρινί έβαλε σε κίνδυνο την οικογένειά του, την οποία πρέπει να σώσει με άλλο ένα περίτεχνο σχέδιο.

«Rick & Morty»

Οι τηλεοπτικές επιστροφές του καλοκαιριού - εικόνα 2

Η καραντίνα μάλλον λειτούργησε ευεργετικά για τους δημιουργούς του διαγαλαξιακού animation της καρδιάς μας, κι έτσι ένα χρόνο και κάτι ψιλά μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης σεζόν, και ενώ δεν μας έχουν συνηθίσει σε τόσο γρήγορα αντανακλαστικά (δεν ειρωνευόμαστε, μέχρι τώρα μεσολαβούσε διάστημα δύο χρόνων μεταξύ των σεζόν), έρχεται ο πέμπτος κύκλος του «Rick & Morty» με δέκα ολόφρεσκα αλλά και… καμένα επεισόδια στις 20/6 στο αμερικανικό κανάλι Adult Swim, για να μας θυμίσει ότι υπάρχει και μεγαλύτερη παράνοια από αυτήν της καθημερινότητάς μας.

«Ted Lasso»

Οι τηλεοπτικές επιστροφές του καλοκαιριού - εικόνα 3

Το κενό που άφησαν στους ποδοσφαιρόφιλους τα άδεια γήπεδα του τελευταίου χρόνου ήρθε να γεμίσει ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Τζέισον Σουντέικις με το ρόλο ενός Αμερικανού κόουτς (αμερικανικού) ποδοσφαίρου, ο οποίος, παρότι δεν έχει ιδέα τι θεωρείται ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, βρίσκεται στην Premier League να παλεύει να σώσει μια αγγλική ομάδα από τον υποβιβασμό. Όλο το ρόστερ της απολαυστικής πρώτης σεζόν επιστρέφει στις 23/7 στο Apple TV+, με τη Σάρα Νάιλς να προστίθεται ως ψυχολόγος της φανταστικής (κυριολεκτικά και μεταφορικά) AFC Richmond.

«The Walking Dead»

Οι τηλεοπτικές επιστροφές του καλοκαιριού - εικόνα 4

Λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του 10ου κύκλου, το μακρόβιο zombie drama οδεύει προς το επικό φινάλε με μια σεζόν αποτελούμενη από 24 επεισόδια. Οκτώ από αυτά αποτελούν το πρώτο της μέρος, το οποίο στην Ελλάδα θα προβληθεί στις 23/8, αποκλειστικά από το FOX, με τις ομάδες ενωμένες, για πρώτη φορά σε μία κοινότητα, να προσπαθούν να χτίσουν από την αρχή όσα κατέστρεψαν οι Whisperers.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.