Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι «Σχεδόν ενήλικας»

Πρωταγωνιστής στην πολυαναμενόμενη νέα σειρά της Μυρτώς Κοντοβά «Σχεδόν ενήλικες», ο Γιώργος Παπαγεωργίου μιλάει στο «α» για τον νέο του ρόλο, όλα όσα του έλειψαν σε αυτήν τη δυστοπία που ζούμε, αλλά και για όσα ελπίζει να αλλάξουν.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι «Σχεδόν ενήλικας»

Πρωταγωνιστής στην πολυαναμενόμενη νέα σειρά της Μυρτώς Κοντοβά «Σχεδόν ενήλικες» που έρχεται στις 4/1 στο Mega, ο Γιώργος Παπαγεωργίου μιλάει στο «α» για τον νέο του ρόλο στην τηλεόραση, όλα όσα του έλειψαν σε αυτήν τη δυστοπία που ζούμε, αλλά και για όσα ελπίζει να αλλάξουν στον πολιτισμό στη μετά τον Covid εποχή.

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, μουσικός. Με ποια ιδιότητα νιώθεις καλύτερα;
Θεατρίνος. Αυτόν τον όρο έχω βάλει στη ζωή μου και μάλλον η ζωή μου με οδήγησε σε αυτόν. Δεν μπορώ να απομονώσω μια ιδιότητα. Αν απομονώσω τη μια ιδιότητα από την άλλη, υπάρχει ένας σαλτιμπάγκος μέσα μου έτοιμος να κάνει επανάσταση.

Η σειρά «Σχεδόν ενήλικες» στην οποία θα σε δούμε στο Mega παρακολουθεί τη ζωή τεσσάρων χαρακτήρων στην Αθήνα της κρίσης και της πανδημίας. Σύστησέ μας το ρόλο σου και τους συμπρωταγωνιστές/συγκατοίκους σου.
Παίζω τον Αλέξη, έναν από τους τέσσερις συγκατοίκους στο σπίτι του Θωμά, που υποδύεται ο Μάκης Παπαδημητρίου. Οι άλλοι δύο είναι ο Γιάννης Στάνκογλου και η Θεοδώρα Τζήμου. Ουσιαστικά είμαστε τέσσερις φίλοι, που έχουμε μεγαλώσει παρέα και οι καταστάσεις στις προσωπικές μας ζωές μάς έχουν ενώσει κάτω από την ίδια στέγη. Το κοινό παρακολουθεί παράλληλα με την ιστορία της τετράδας και την προσωπική ιστορία καθενός από εμάς. Ο Αλέξης είναι ένας μουσικός δρόμου, αρκετά κοντά σε μένα. Νομίζω η Μυρτώ προσάρμοσε κάπως τον Αλέξη σε ιστορίες που της έχω εκμυστηρευτεί και σε στοιχεία του χαρακτήρα μου. Είναι ό,τι πιο καλογραμμένο έχω παίξει. Είμαστε ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα.

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι «Σχεδόν ενήλικας» - εικόνα 1

Στην Ελλάδα, όπου η οικογένεια θεωρείται πυλώνας της κοινωνικής λειτουργίας, ποια είναι η θέση της παρέας; Πόσο ρεαλιστικό είναι το μοτίβο που βλέπουμε στις σειρές της Μ. Κοντοβά, όπου οι πρωταγωνιστές έχουν επιλέξει να αντικαταστήσουν την οικογένεια με κολλητούς φίλους που στέκονται δίπλα τους καλύτερα και από συγγενείς;
Προτιμώ να ανήκω σε μια παρέα παρά σε μια οικογένεια. Οι οικογένειες έχουν την τάση να γίνονται τοξικές και γλυκανάλατες, οι παρέες πάντα έχουν την ελευθερία ως κυρίαρχο πυρήνα. Δεν ξέρω πόσο ρεαλιστικό είναι αυτό, ξέρω όμως ότι θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έστω και σε μυθοπλαστικό επίπεδο είμαι κομμάτι αυτής της παρέας. Δεν έχω κάτι τέτοιο στη ζωή μου, και είναι από τα πρώτα πράγματα που με ενθουσίασαν διαβάζοντας το σενάριο.

Πώς κυλάνε τα γυρίσματα σε μια πόλη εν μέσω πανδημίας;
Με μάσκες, Covid tests και χωρίς πολλές χαιρετούρες. Κατά τα άλλα, ζούμε τους ρόλους μας όπως ζούμε και τις ζωές μας. Η σειρά αφηγείται τη ζωή στην Αθήνα του τώρα, δεν πηγαίνουμε πίσω στο χρόνο, ούτε νοσταλγούμε. Είμαστε εδώ, τα βάζουμε με το θεριό του παρόντος και χαμογελάμε.

Πώς βιώνεις εσύ αυτήν τη δύσκολη περίοδο και πού βρίσκεις διέξοδο;
Τη βιώνω μίζερα, δεν είναι μέρες φωτεινές αυτές που ζούμε. Προσπαθώ να περνάω χρόνο ουσίας με τους κοντινούς μου, με τον άνθρωπό μου, με το σκυλί μου, με τον εαυτό μου. Σταμάτησα τις ψυχοθεραπείες, γράφω τραγούδια, ονειρεύομαι ταξίδια εκτός και εντός δουλειάς.

Οι προηγούμενες σειρές της Μ. Κοντοβά ακολουθούσαν και πάλι μια παρέα φίλων στην πόλη, αλλά σε μία non Covid εποχή που φαντάζει πολύ μακρινή. Τι σου έχει λείψει από αυτή την περίοδο;
Οι ιδρωμένες αγκαλιές στα καλοκαιρινά live, οι ουρές στα ταμεία μικρών θεάτρων, οι τζούρες απ’ τα τσιγάρα του άλλου, τα ξενύχτια, οι γεμάτες αίθουσες. Υπομονή και όλα θα έρθουν. Αυτή η δυστοπία δεν ήρθε για να μείνει.

Πώς πιστεύεις ότι θα είναι ο χώρος του πολιτισμού μετά την καταστροφική περίοδο της πανδημίας;
Ελπίζω σοφότερος. Θυμάμαι ότι λίγο πριν από την πανδημία είχαμε αρχίσει να μπαίνουμε σε φρενήρεις ρυθμούς που θύμιζαν θέατρο προ κρίσης. Αυτό όμως έφερε και έναν αποπροσανατολισμό από το «κέντρο» που είχε βρεθεί μέσα στη βαθιά κρίση, όταν αισθανόσουν έναν δυνατό παλμό ανάμεσα σε θεατές και δημιουργούς. Είχαμε αρχίσει να ζούμε την ψευδαίσθηση της εξόδου από την κρίση και ήρθε η πανδημία να μας ρίξει ξανά στα τάρταρα. Δεν πειράζει, το θέατρο έχει τον τρόπο να βγάζει τη γλώσσα στο θάνατο. Και αυτό έχει σκοπό να κάνει.

Εκτός από τη σειρά του Μega, πού αλλού θα σε δούμε φέτος κορονοϊού επιτρέποντος;
Θα επαναλάβω τον «Αρίστο» και θα σκηνοθετήσω την «Κυρία Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάιντε με τον Πάνο Παπαδόπουλο στον ομώνυμο ρόλο, ενώ με τους Polkar ετοιμάζουμε εμφανίσεις στον «Σταυρό του Νότου».

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο έντυπο αθηνόραμα την Πέμπτη 22/10.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.