Ιστορία και γλωσσική παιδεία πρωταγωνιστούν στις δύο νέες εκπομπές της Βουλής

Η καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου και ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γεώργιος Μπαμπινιώτης μαζί με τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα έρχονται σε δύο αξιόλογες παραγωγές που δεν πρέπει να χάσεις.

Ιστορία και γλωσσική παιδεία πρωταγωνιστούν στις δύο νέες εκπομπές της Βουλής

Το κανάλι της Βουλής είναι σταθερά εδώ και χρόνια η καλύτερη εναλλακτική της ελεύθερης τηλεόρασης, τόσο χάρη στη σπουδαία ταινιοθήκη του (με τις ταινίες να προβάλλονται πάντα σε φυσιολογική ώρα) αλλά και στις προσεγμένες και ποιοτικές εκπομπές του. Το νέο πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής εγκαινιάζεται το Σάββατο 3/10 με δύο νέες εκπομπές ιστορικού, πολιτιστικού και μορφωτικού περιεχομένου.

Η αρχή γίνεται στις 6 μ.μ. (και κάθε Σάββατο στις 6 μ.μ. και σε επανάληψη κάθε Παρασκευή στις 8μ.μ.) με την εκπομπή «Μικρά Μαθήματα για έναν Μεγάλο Κόσμο». Μέσα σε 54 ωριαία επεισόδια, η καθηγήτρια Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου προσεγγίζει κομβικά σημεία της Παγκόσμιας Ιστορίας, που επηρέασαν και επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα. Σε παραγωγή της εταιρίας Steficon και σε σκηνοθεσία της Μαρίας Ντούζα, η Μαρία Ευθυμίου επιχειρεί ένα ταξίδι στη μακρά Ιστορία και περιπέτεια του ανθρώπου με όπλα την αφήγηση, την ανάδειξη των πηγών, την οπτική τεκμηρίωση, τη χρήση γραφικών και τον παγκόσμιο χάρτη.

Στις 7 μ.μ. τη σκυτάλη παίρνει η εκπομπή «Σε Προσκυνώ, Γλώσσα» (κάθε Σάββατο στις 7 μ.μ. και σε επανάληψη κάθε Τρίτη στις 10 μ.μ.). Στην εκπομπή με ταιριαστό τίτλο δανεισμένο από στίχο της ποιήτριας Κικής Δημουλά, ο καθηγητής Γλωσσολογίας και πρ. Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιογράφο-κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα σχετικά με τη γλωσσική παιδεία και την ελληνική γλώσσα, με στόχο να τονίσουν την αντίληψη ότι η γλώσσα δεν είναι απλώς ένα «εργαλείο», καθώς αποτελεί και πρώτιστο φορέα πολιτισμού. Στην εκπομπή θα συμμετέχουν μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο στέλνοντας βιντεοσκοπημένες γλωσσικές απορίες, ερωτήσεις και διευκρινίσεις στις οποίες θα απαντά ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.