Ο Τζέιμς Κάμερον καταγράφει μια αφρικανική μάχη που πρέπει να μάθεις

Κακοποιημένες γυναίκες ενώνονται για έναν eco-activism σκοπό στο ντοκιμαντέρ «Akashinga: The Brave Ones» σε παραγωγή Τζέιμς Κάμερον.

Ο Τζέιμς Κάμερον καταγράφει μια αφρικανική μάχη που πρέπει να μάθεις

«Οδεύουμε προς την λάθος κατεύθυνση όσο πιο γρήγορα γίνεται. Συνηθίζω να λέω ότι είμαστε σαν το “Θέλμα και Λουίζ”». Αυτά δήλωνε πρόσφατα ο τρις βραβευμένος με Όσκαρ Τζέιμς Κάμερον σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Ο περιβαλλοντικός ακτιβισμός ήταν πάντα ένα θέμα που απασχολούσε διακαώς τον σκηνοθέτη, ο οποίος λίγο πριν επιστρέψει στον πλανήτη Pandora με το σίκουελ του «Avatar», κάνει μια στάση στην Ζιμπάμπουε. Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Akashinga: The Brave Ones», σε παραγωγή του (σκηνοθετεί η Μαρία Βίλχελμ), ανεβαίνει στο Youtube κανάλι του National Geographic Greece, την Παγκόσμια Ημέρα Ελεφάντων (12/8).

Ο Τζέιμς Κάμερον καταγράφει μια αφρικανική μάχη που πρέπει να μάθεις - εικόνα 1

Ο Κάμερον συνεκδοχικά αναφέρθηκε σε μια ταινία-φεμινιστικό ορόσημο για να περιγράψει την περιβαλλοντική καταστροφή. Η γυναικεία δύναμη επανέρχεται κατά σύμπτωση, αφού στην ανεξέλεγκτη «κούρσα» λαθραίου κυνηγιού, εμπόδιο στέκεται μια ομάδα με αποκλειστικά θηλυκή σύσταση. Οι Akashinga αν και δημιουργήθηκαν σε μιλιταριστικό έδαφος (από τον Damien Mander, πρώην στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων της Αυστραλίας), μάχονται, πλέον, με ειρηνικό τρόπο, στοχεύοντας στην ιδεολογική ζύμωση των κοινοτήτων σχετικά με την υπεράσπιση των ελεφάντων. Οι «εκδικητές» της εναλλακτική ομάδας αποτελείται από γυναίκες, θύματα κακοποίησης ή περιθωριοποίησης, που μάχονται υπέρ των απροστάτευτων ζώων. Στην αποστολή τους αυτή, παίρνουν δύναμη από τις κοινότητες που συναντούν, την στοχοπροσήλωσή τους, αλλά και από τα προσωπικά τους τραύματα. Τα ίδια τραύματα που θέλουν να αποτρέψουν.

Το National Geographic είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Cosmote TV, Nova, Vodafone TV, Wind Vision.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
15/07/2024

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Μνημόνιο Συνεργασίας Netflix και ΕΟΤ: "Streaming" σε όλο τον κόσμο για το ελληνικό τουριστικό προϊόν

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και το μεγάλο streamer ενώνουν τις δυνάμεις τους ανοίγωντας νέες προοπτικές για κοινές ενέργειες.

Οι κινηματογραφικές προτάσεις του ΕRTFLIX για τον Ιούλιο

To ελληνικό streamer φέρνει καλοκαίρι, αμερικανικό σινεμά και δύο ευρωπαϊκά φιλμ στη μικρή οθόνη.

"Η Νεαρή Γυναίκα και η Θάλασσα" έρχονται στο Disney+ με την Ντέιζι Ρίντλεϊ σε πρώτο ρόλο

Ένα ατμοσφαιρικό βιογραφικό δράμα αφηγείται μια ιστορία έμπνευσης και ενδυνάμωσης, σύντομα στο streamer της Disney.