«The Old Guard»: Blockbuster και Netflix πάνε μαζί;

Με τη δυναμική Σαρλίζ Θερόν και ένα προσεγμένο πολυεθνικό καστ στο τιμόνι, όλα δείχνουν ότι το «Old Guard», η νέα περιπέτεια της πλατφόρμας που σπάει ρεκόρ προβολών, είναι το τίμιο blockbuster που περίμενε καιρό τώρα το Netflix.

«The Old Guard»: Blockbuster και Netflix πάνε μαζί;

Πρόσφατα το Netflix προχώρησε σε μια ασυνήθιστη για τα δεδομένα του κίνηση, δίνοντας στη δημοσιότητα τη λίστα με τις δέκα δημοφιλέστερες ταινίες του, όπως αυτή δημιουργήθηκε από την αρχή της λειτουργίας του. Στην πρώτη θέση βρέθηκε η περιπέτεια «Extraction» με τον Κρις Χέμσγουορθ, με τον εντυπωσιακό αριθμό των 99 εκατoμμυρίων προβολών, ακολούθησε το viral «Bird Box» με 89 εκατομμύρια και την τριάδα έκλεισε ακόμα μία περιπέτεια, το «Spenser Confidential» με 85 εκατομμύρια προβολές. Λίγο αργότερα, κι ενώ όλοι αναρωτιόμασταν πώς η πανάκριβη παραγωγή του «Ιρλανδού» του Μάρτιν Σκορσέζε βρέθηκε μόλις στην έκτη θέση (64 εκατ.) και γιατί απουσίαζαν από τη δεκάδα τα οσκαρικά «Ρόμα» και «Ιστορία Γάμου», μία ακόμα ανακοίνωση από το Netflix ήρθε να δώσει τις απαντήσεις.

Σύμφωνα με ένα επίσημο tweet, το «Old Guard» που έκανε πρεμιέρα στις 10/7 σαρώνει τόσο στις προβολές, που αναμένεται να ξεπεράσει τα 70 εκατομμυρια views μόλις στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του. Αυτό φέρνει άμεσα τη νέα περιπέτεια με πρωταγωνίστρια την Σαρλίζ Θερόν στο all time top 10, κάνοντας παράλληλα την Τζίνα Πρινς-Μπάιδγουντ τη μοναδική αφροαμερικανή σκηνοθέτιδα της λίστας. Πώς μεταφράζεται λοιπόν αυτή η επιτυχία του «Old Guard»; Εύκολα μπορούμε να πούμε ότι το κοινό του Netflix διψάει για τίμιες blockbuster περιπέτειες, αυτές που σε άλλες συνθήκες θα ήταν ικανές να γεμίσουν τις αίθουσες των multiplex. Και το «Old Guard» που βασίζεται στο επιτυχημένο κόμικ του Γκρεγκ Ρούκα είναι σίγουρα μία από αυτές, σε αντίθεση με τις περισσότερες από τις περιπέτειες του top 10.

«The Old Guard»: Blockbuster και Netflix πάνε μαζί; - εικόνα 1

Στην, ελληνιστί, «Παλιά Φρουρά», η Θερόν ενσαρκώνει την Άντι (ή Ανδρομάχη της Σκυθίας), την επικεφαλής μιας μυστικής ομάδας στρατού αθανάτων. Η Άντι, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της τετράδας, ζούσαν κανονικά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους στο παρελθόν, ως τη στιγμή που σκοτώθηκαν, αποκτώντας όμως το χάρισμα να αυτοθεραπεύονται. Έκτοτε, με το χρόνο να έχει πια σταματήσει και την εικόνα τους πλέον αναλλοίωτη, πολεμούν για αιώνες να προστατεύσουν τον κόσμο των θνητών, χωρίς να γνωρίζουν πότε θα εξαντληθεί η αθανασία τους. Στο παρελθόν, ένα άλλο μέλος της ομάδας είχε χάσει ανεπιστρεπτί τη ζωή του.

Η ιστορία της Άντι ξεκινά πολλούς αιώνες πριν και αδυνατεί κι η ίδια να θυμηθεί την ηλικία της. Πλέον, βλέποντας την ανθρωπότητα να έχει ξεπέσει, θεωρεί πως η δράση τους είναι μάταιη, μιας και το κακό φαίνεται να μην στερεύει ποτέ. Τότε εμφανίζεται μια νέα πολεμίστρια με τα ίδια ακριβώς χαρίσματα, κι ενώ θα πρέπει να την μυήσουν στη νέα της καθημερινότητα (δηλαδή αιωνιότητα), έρχονται παράλληλα αντιμέτωποι με τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Η ταυτότητά τους έχει αποκαλυφθεί σε μια ομάδα διεφθαρμένων επιστημόνων που θα κάνουν τα πάντα για να αντιγράψουν την ικανότητα ίασης που διαθέτουν και να την εκμεταλλευτούν προς όφελός τους.

«The Old Guard»: Blockbuster και Netflix πάνε μαζί; - εικόνα 2

Το τέλος δεν αφήνει καμία αμφιβολία για την ύπαρξη και δεύτερου (τουλάχιστον) μέρους. Αν και η ιδέα του «Old Guard» θα φάνταζε ιδανικότερη σε τηλεοπτική σειρά και όχι ταινία, μιας και θα δινόταν ο απαραίτητος χρόνος ανάπτυξης ρόλων και ιστοριών, η λογική του franchise που σίγουρα έρχεται ταιριάζει γάντι. Δεν μιλάμε για ταινίες που θα αλλάξουν τους κανόνες του είδους, έχουν όμως τα φόντα να γίνουν το πρώτο franchise του Netflix που θα αξίζει δικαιωματικά τον τίτλο του streaming blockbuster. Με σκηνές καταιγιστικής δράσης και εξαιρετικά χορογραφημένες και απαιτητικές σεκάνς μάχης (που παρά το αναπόφευκτο sexiness της Θερόν δεν θυμίζουν στιγμή… σουπερηρωικό catfight), το «Old Guard» άνοιξε έξυπνα και πρωτότυπα το φάκελο «ζωή στην αιωνιότητα», βάζοντας στο μικροσκόπιο την εύθραυστη ψυχολογία ενός αθάνατου ανθρώπου. Με πρωταγωνίστρια τη δυναμική Σαρλίζ Θερόν και ένα προσεγμένο πολυεθνικό καστ, το Netflix μπορεί πια να είναι περήφανο για τις λίστες του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.