Το Netflix αποκαλύπτει τις 10 δημοφιλέστερες ταινίες του

Ποιες ταινίες κέρδισαν την προτίμηση του κοινού; Ο απρόσμενος νικητής και τα μεγάλα ονόματα που απουσιάζουν από τη λίστα.

Το Netflix αποκαλύπτει τις 10 δημοφιλέστερες ταινίες του

Από την αρχή της λειτουργίας της πλατφόρμας, το Netflix παραμένει σταθερό στη μυστικοπαθή στρατηγική του να μην αποκαλύπτει τα νούμερα που πετυχαίνουν οι σειρές και οι ταινίες του. Μέχρι στιγμής η τακτική αυτή έχει σπάσει ελάχιστες –και στρατηγικά επιλεγμένες– φορές. Για παράδειγμα, το Netflix δεν έχασε την ευκαιρία να μας ενημερώσει άμεσα για την επιτυχία-ρεκόρ που σημείωσε το «Bird Box» με την Σάντρα Μπούλοκ συγκεντρώνοντας πάνω από 40 εκατομμύρια θεατές στις οθόνες μόλις την πρώτη εβδομάδα προβολής του, αφήνοντας τις μέτριες έως κακές κριτικές που γράφτηκαν για την ταινία να περάσουν στην ιστορία σαν ψιλά γράμματα.

Πρόσφατα το Netflix αποκάλυψε τη δεκάδα με τις δημοφιλέστερες ταινίες του, η οποία έφερε την περιπέτεια «Extraction» με τον Κρις Χέμσγουορθ στην κορυφή με τον εντυπωσιακό αριθμό των 99 εκατομμυρίων προβολών. Το «Bird Box» βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 89 εκατ. και ακολουθεί το «Spenser Confidential» με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ με 85 εκατ. προβολές. Αξίζει να σημειωθεί ότι για το Netflix υπολογίζεται ως «προβολή» η θέαση τουλάχιστον των δύο πρώτων λεπτών της ταινίας και όχι απαραίτητα ολόκληρης, ενώ στις μετρήσεις δεν συγκαταλέγονται τα νούμερα που γράφουν οι ταινίες στην προβολή τους στις κινηματογραφικές αίθουσες. Κάπως έτσι λοιπόν η πανάκριβη παραγωγή του «Ιρλανδού» βρέθηκε μόλις στην έκτη θέση, ενώ από τη λίστα απουσιάζει το βραβευμένο με τρία Όσκαρ «Ρόμα» αλλά και το υποψήφιο για πέντε Όσκαρ «Ιστορία Γάμου».

Oι 10 δημοφιλέστερες ταινίες του Netflix

1. Extraction (99 εκατ.)
2. Bird Box (89 εκατ.)
3. Spenser Confidential (85 εκατ.)
4. 6 Underground (83 εκατ.)
5. Murder Mystery (73 εκατ.)
6. The Irishman (64 εκατ.)
7. Triple Frontier (63 εκατ.)
8. The Wrong Missy (59 εκατ.)
9. The Platform (56 εκατ.)
10. The Perfect Date (48 εκατ.)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.