Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει ξανά, αλλά όχι στην τηλεόραση

Η εκπομπή έρευνας του Κώστα Βαξεβάνη που εξέτασε όσο καμία άλλη την ελληνική παθογένεια επιστρέφει διαδικτυακά.

Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει ξανά, αλλά όχι στην τηλεόραση

«Το γαλατικό χωριό της ελληνικής τηλεόρασης που κατάφερε να επιβιώσει, να αγαπηθεί, να σπάσει ταμεία και να γράψει ιστορία. Μια εκπομπή έρευνας, σε ένα τηλεοπτικό τοπίο με πρωϊνάδικα και γραβατωμένους lifestyle παρουσιαστές». Έτσι αυτο-χαρακτηρίζεται το «Κουτί της Πανδώρας» του Κώστα Βαξεβάνη στην επίσημη ανακοίνωση της επιστροφής της εκπομπής, και η αλήθεια είναι πως η περιγραφή αυτή του ταιριάζει απόλυτα.

Έπειτα από οκτώ χρόνια, η εκπομπή που εξέτασε όσο καμία άλλη την ελληνική παθογένεια επιστρέφει «όχι στην “αφιλόξενη” για εκείνο τηλεόραση αλλά στο διαδίκτυο, με σκοπό να συνεχίσει να κάνει αυτό που ξέρει καλά: δημοσιογραφική έρευνα και αποκαλύψεις».

Η αρχή γίνεται τη Δευτέρα 13/7 στις 21:00, σε ταυτόχρονη προβολή στο επίσημο κανάλι της εκπομπής στο YouTube και στη σελίδα της στο Facebook. Στην πρώτη εκπομπή που έχει τον τίτλο «“Κοινωνικός αυτοματισμός”: Μήπως είσαι κι εσύ μαϊμού στο πείραμα;», ο βραβευμένος δημοσιογράφος Paul Mason, o αναπληρωτής καθηγητής ΜΜΕ στο πανεπιστήμιο της Τουλούζης Νίκος Σμυρναίος, ο αναπληρωτής καθηγητής Ιστορίας Κράτους και Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Δημήτρης Καλτσώνης αλλά και γιατροί, καλλιτέχνες, εκπαιδευτικοί και δημόσιοι λειτουργοί μιλούν για τον κοινωνικό αυτοματισμό και το ρόλο των ΜΜΕ στην επίτευξη του σκοπού του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H εξομολογητική σιωπή του "Τhe Bear"

Η 3η σεζόν της βραβευμένης σειράς "ανοίγει" με ένα εκκωφαντικά σιωπηλό επεισόδιο, έξτρα αφοσιωμένο στη λεπτομέρεια και αποφασισμένο να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο. Πρεμιέρα σήμερα στο Disney+.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/07/2024

Το "Akis’ Food Tour" έρχεται στο Netflix

Το κορυφαίο streamer είναι ο επόμενος προορισμός της ταξιδιωτικής εκπομπής μαγειρικής του Alpha, με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πότε αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριες της Ελλάδας;

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών, χωρίς την κλήρωση στα αθλήματα και στα γκρουπ.

Η σύγχρονη Αμερική μέσα από 5 πολιτικά ντοκιμαντέρ

Από τον Τραμπ στον JFK και τον Ρίγκαν, τέσσερις σύγχρονες σειρές και μια ταινία εστιάζουν σε καθοριστικές πολιτικές φιγούρες της πρόσφατης Ιστορίας των Η.Π.Α.

Στην κορυφή της τηλεθέασης η ΕΡΤ1 με τον μεγάλο τελικό του EURO 2024

Μετα την μεγάλη βραδιά της Eurovision, το κανάλι της ΕΡΤ σπάει ένα ακόμα ρεκόρ τηλεθέασης.

Επέστρεψαν οι σειρές του FX "Chicago Med" και "Chicago Fire"

Δυο αμερικανικά δράματα "παίζουν" στη βραδινή ζώνη του FX με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα και Τρίτη.